REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį pasirodė informacija, kad Plungės valdžia rengė jaunimo išvyką į stovyklą Rusijoje, kur buvo bendrauta ir su „Naktiniais vilkais“.

Antradienį pasirodė informacija, kad Plungės valdžia rengė jaunimo išvyką į stovyklą Rusijoje, kur buvo bendrauta ir su „Naktiniais vilkais“.

REKLAMA

Kaip buvo skelbiama, Plungės jaunimo delegacija, lydima savivaldybės atstovų, beveik dvi savaites praleido stovykloje Rusijoje. Stovyklos programoje - apsilankymai kariniuose muziejuose, bendravimas su baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariais, pagarsėjusiais nacionalistiniais renginiais ir sovietinės simbolikos demonstravimu.

Vyko pagal kvietimą

Plungės rajono savivaldybė antradienį pranešė, kad delegacija į Rusiją liepos 1-12 dienomis vyko Krasnogorsko rajono savivaldybės kvietimu.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Stovyklos metu vyko įvairūs sportiniai turnyrai. Be sportinių varžybų, vyko kūrybiniai vakarai, kurių metu jaunuoliai šoko, dainavo, skaitė eiles, vaidino, piešė. Taip pat turėjo galimybę save realizuoti „Multi pulti“ personažuose, vyko šokių maratonas, inscenizuotos liaudies dainos, „Mis ir Mister stovykla“ grožio ir talentų konkursai. Be įvairiausių užsiėmimų, stovyklos organizatoriai sudarė galimybę pamatyti ir įžymias Rusijos Federacijos sostinės - Maskvos - bei Krasnogorsko miesto vietas. Tarptautinės jaunimo stovyklos dalyviai lankėsi Rusijos ginkluotųjų pajėgų, Tėvynės karo, Archangelskoje muziejuose, Aleksandrovo sode, Raudonojoje aikštėje. Turėjo galimybę pabuvoti tarptautiniame džiazo festivalyje. Uždarymo ceremonijoje galėjo pabendrauti su motoklubo „Naktiniai vilkai“ baikeriais“, - informuoja Plungės savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

1989 metais, dar prieš Sovietų Sąjungos subyrėjimą, įkurto baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ vadovas Aleksandras Zaldostanovas palaiko artimus ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, jis ne kartą yra dalyvavęs baikerių organizuojamuose nacionalistiniuose renginiuose.

REKLAMA

Meras: įvyko klaida

Plungės rajono mero Audriaus Klišonio komentarą dėl moksleivių grupės kelionės į Rusijos Krasnogorsko miestą. Iš anksto su Lietuvos institucijomis suderintoje vaikų atostogų mainų programoje baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ narių apsilankymas stovykloje nebuvo numatytas. „Labai atsiprašau dėl to, kad Plungės vaikai ir jų vasaros atostogos buvo įveltos į aiškius propagandinius požymius turintį renginį. Su mūsų vaikais pagal mainų programą į Krasnogorską vyko savivaldybės atstovai, kurie turėjo prižiūrėti, kad vaikų atostogos nebūtų politizuojamos. Deja, taip nebuvo. Įvyko klaida, dėl kurios nevalia ieškoti pasiteisinimų. Tai bus įvertinta nedelsiant“, - sakė A.Klišonis.

REKLAMA
REKLAMA

Mainų programa

Plungės savivaldybės pranešime stovykla apibūdinama kaip kultūrinių mainų programa. Nurodoma, kad Plungės atstovai į ją pakviesti, nes Plungė - Krasnogorsko miesto partneris. Stovykloje iš viso susitiko penkios delegacijos.

Pasak pranešimo, lietuvių delegaciją lydėjo savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Jurga Venckuvienė ir savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė Jolanta Puidokienė. Pažymima, kad delegacijos vadovės parvežė oficialų kvietimą dalyvauti XVI Krasnogorsko kūrybinio jaunimo festivalyje „Naujas pasaulis“, kuris vyks 2017 metų rugsėjo 21-24 dienomis.

J. Razma: merui kritikos dėl to buvo ir anksčiau

Tuo tarpu Plungės-Rietavo rinkimų apygardoje kandidatuojantis konservatorius Jurgis Razma tvirtina, kad merui jau anksčiau opozicija buvo išsakiusi kritikos dėl vaikų vežimo į stovyklas Rusijoje, tačiau į jų perspėjimus valdžia nereagavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų opozicijoje esantys atstovai buvo priekaištavę merui dėl kelių kelionių, čia nėra kažkas netikėto, ta diskusija nuolat vyko, kiek per tas keliones galima jaunimą nukreipti į tam tikrus Rusijos propagandinius spąstus“, - BNS trečiadienį sakė J.Razma.

Tuo pačiu konservatorius sutiko, kad anksčiau šios stovyklos neturėjo tokio akivaizdaus propagandinio elemento: „Tik gal anksčiau nebuvo tokių ryškių įtraukimo į propagandinius dalykus faktų kaip dabar šitie baikeriai, tai galbūt būdavo švelnesni atvejai. Dabar atsirado ryškesnių propagandos formų, keik galima spręsti iš aprašymo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų