REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinei, 1997-ųjų Europos čempionato išvakarėse netekusiai patyrusių ir labai svarbių žaidėjų, teko ieškoti kitų rezervų. Juos treneris Jonas Kazlauskas rado – varžovai nesustabdė Gintaro Einikio ir Artūro Karnišovo.

Lietuvos rinktinei, 1997-ųjų Europos čempionato išvakarėse netekusiai patyrusių ir labai svarbių žaidėjų, teko ieškoti kitų rezervų. Juos treneris Jonas Kazlauskas rado – varžovai nesustabdė Gintaro Einikio ir Artūro Karnišovo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai dalijosi kamuoliu

1997-aiais Lietuvos rinktinėje žaidė septyni Europos čempionato debiutantai. Po 1996-ųjų Atlantos olimpiados iš komandos pasitraukę krepšininkai su savimi išsinešė 72 procentus rinktinės taškų 1995-ųjų Senojo žemyno pirmenybėse (61,6 iš 86,1).

REKLAMA

Maža to, pirmosiose čempionato rungtynėse su Izraelio rinktine traumą patyrė Darius Maskoliūnas. Jis po mačo nuvežtas į ligoninę, kur sulaukė nemalonios žinios – pirmenybės baigtos.

„Medikai padėjo ir kažkaip sugebėjau grįžti ketvirtfinalio rungtynėse su jugoslavais, o po to žaidžiau dėl penktosios vietos su lenkais ir ispanais“, – prisiminė D. Maskoliūnas.

Jam gavus traumą, šanso sulaukė vienas jauniausių rinktinės narių – 21-erių Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad jei vienas įžaidėjas gauna traumą, rungtyniauja kitas. Visų pirma, Šarūnas pateko į tą komandą, vadinasi, buvo vertas žaisti“, – tv3.lt kalbėjo D. Maskoliūnas.

Š. Jasikevičiaus debiutiniame Europos čempionate rinko 3,7 taško ir atliko 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šaras buvo Dariaus Lukmino dubleris. Tada patyręs 29-erių gynėjas buvo trečias visose pirmenybėse pagal rezultatyvius perdavimus (4,5), o visa Lietuvos rinktinė – pirma (18).

Lyderius gyrė ir varžovai

1997-ųjų rinktinės vedliais buvo ne gynėjai.

G. Einikis ir A. Karnišovas – dvi Lietuvos rinktinės superžvaigždės“, – prieš tarpusavio rungtynes rėžė Graikijos rinktinę treniravęs Panagiotis Giannakis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir jis neklydo. G. Einikis bei A. Karnišovas 1997-aisiais dominavo.

Artūras pelnė 20,7 taško, dvitaškius metė 58,4 procento taiklumu, tritaškius – 43,2. 204 centimetrų ūgio puolėjas atkovojo 5,9, perėmė 1,4 kamuolio ir atliko 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Gintaro statistika – 16,9 taško, 56,5 procento dvitaškių, 6,4 atkovoto kamuolio, 3 perimti ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Žaidimas sukosi aplink du krepšininkus

G. Einikis bei A. Karnišovas buvo pastebimi ne tik rinktinėje, o ir bendroje čempionato statistikoje.

A. Karnišovas pagal taškus tarp visų krepšininkų buvo ketvirtas, atkovotus kamuolius – penktas, rezultatyvius perdavimus – septintas. Lietuvos rinktinės lyderis tokią pat poziciją užėmė pagal dvitaškių taiklumą, tritaškių – aštuntąją.

REKLAMA

G. Einikis buvo trečias pagal atkovotus, penktas – perimtus kamuolius, šeštas – taškus ir devintas – dvitaškių taiklumą.

A. Karnišovas vienintelį kartą čempionate nepelnė dviženklio taškų skaičiaus – pralaimėtose rungtynėse su graikais surinko devynis. Rezultatyviausi mačai – su ispanais (32 taškai) ir prancūzais (31).

„Tai buvo Artūro ir Gintaro karjerų pikai. Abu sužaidė gerus sezonus, o rinktinėje viskas sukosi aplink juos. Tikrai ne apie mane ar Šarą“, – juokėsi D. Maskoliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų