REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atidžiai žiūrėkite, ką „keliate į feisbuką“, nes į Jus taikosi ne tik internetiniai sukčiai, bet ir darbdaviai, esami ir būsimi. Dauguma verslininkų šnipinėja potencialius darbuotojus, todėl kiekvienas jūsų paviešintas vaizdelis gali kainuoti jums karjerą.

Atidžiai žiūrėkite, ką „keliate į feisbuką“, nes į Jus taikosi ne tik internetiniai sukčiai, bet ir darbdaviai, esami ir būsimi. Dauguma verslininkų šnipinėja potencialius darbuotojus, todėl kiekvienas jūsų paviešintas vaizdelis gali kainuoti jums karjerą.

REKLAMA

Darbdavių smalsumu susirūpino net ir Europos Sąjunga, ji ketina imtis priemonių tokiam darbdavių šnipinėjimui stabdyti.

Lietuvaičiai vaizdeliuose - rūko, geria

Šiais vaizdeliais feisbuke liepą pasidalijo lietuvaičiai. Žmonės išmaniaisiais telefonais tiesiogiai transliuoja visas gyvenimo akimirkas. Šimtai tūkstančių lietuvių mato, kaip linksminasi jų tautiečiai. Vaizdo įrašuose geriama, rūkoma, be perstojo keikiamasi.

Tokių vaizdo įrašų nuolat daugėja. Nors žmonės laisvalaikį transliuoja privačiose grupėse, vaizdelius nesunkiai gali pamatyti visi, nepažįstamieji, draugai ar šeimos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojų paieška užsiimančios agentūros aiškina, kad neretai viešinami vaizdeliai patenka ir į darbdavių rankas. Esą verslininkai prieš samdydami naujus darbuotojus, beveik visada patikrina kandidatų feisbuką. Ir domisi draugais, komentarų turiniu, žinutėmis bei laisvalaikiu.

REKLAMA

Kas penktas rūpinasi feisbuku 

Specialistai aiškina, kad tik kas penktas lietuvis rūpinasi savo feisbuko turiniu. Todėl darbuotojų ieškantys verslininkai neretai aptinka štai tokių pikantiškų vaizdelių.

Kenksmingas nuotraukas nuo gerų gali padėti atskirti mamos testas. Anot specialistų, kiekvieną kartą prieš viešinant vaizdelį derėtų pagalvoti, ar jis patiktų Jūsų mamai ar tėčiui.

Agentūrų istorijas patvirtina ir patys darbdaviai. Verslininkai aiškina, kad po didinamuoju stiklu feisbuke atsiduria kiekvienas.

"Jeigu jisai stabilus, jeigu jis ten moralus, jeigu jis domisi kažkokiomis tai naujovėmis arba inovatyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jis visur. Bet jeigu tu matai, kad akivaizdu iš jo reakcijos, knygų neskaito, normalių televizijų nežiūri, apskritai pas jį tiktai refleksijos tokios labai, kaip nedresiruoto šuns. Tai tada tu žinai, kad tas žmogus kolektyve irgi taip pat elgsis", - sakė Danas Arlauskas, Darbdavių konfederacijos direktorius.

Žmonių nuomonės išsiskiria

Dėl geresnės ir ramesnės karjeros visiems patariama prižiūrėti savo feisbuką, tačiau žmonių nuomonės čia išsiskiria. Vieni pikantiškais vaizdeliais nesidalija, kitiems reikia visiškos laisvės.

Tiesa, šnipinėjančius darbdavius bandys kontroliuoti Europos Sąjunga. Nuo kitų metų planuojama išleisti nauja direktyvą, kuri turėtų uždrausti verslininkams dairytis į kandidatų feisbuko profilius. Tokiu atveju darbdavys galėtų rinkti informaciją tik tada, kai tai yra susiję su darbo atlikimu, o asmuo įspėtas iš anksto.

Taip pat bus uždrausta dalinti sveikatingumo apyrankes ar kitus išmaniuosius prietaisus, kurie seka darbuotojų sveikatą ir judėjimą. Tyrimai rodo, kad kandidatų veiklą feisbuke patikrina daugiau nei 2 trečdaliai visų darbdavių.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų