REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusiją sukrėtusi istorija įgavo naujų faktų. Pasirodo, pedofilas, prieš dešimtmetį gatvėje įkalbėjęs vaiką eiti pas jį, sugebėjo dešimt metų lyg niekur nieko jį „auginti“ namuose, o nei kaimynai, nei vaikų teisių apsaugos tarnybos apsimetė, kad nieko nevyksta.

Rusiją sukrėtusi istorija įgavo naujų faktų. Pasirodo, pedofilas, prieš dešimtmetį gatvėje įkalbėjęs vaiką eiti pas jį, sugebėjo dešimt metų lyg niekur nieko jį „auginti“ namuose, o nei kaimynai, nei vaikų teisių apsaugos tarnybos apsimetė, kad nieko nevyksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

40-mečio Eduardo N. kaimynai skėsčioja rankomis: nieko nematėm, nieko negirdėjom. Sena „chruščiovka“ Maskvos pietuose. Kampinė laiptinė, antrame aukšte – girgždančios nusilupusiais dažais durys, stovinčios čia dar nuo namo statybos laikų. Anot tyrimo, paskutinius dešimt metų už šių durų dėjosi tikras košmaras, rašoma „mk.ru“.

REKLAMA

Teismas šią savaitę išdavė arešto orderį šio keturių kambarių buto savininkui. Vyrui pateikti kaltinimai seksualiniu nepilnamečio išnaudojimu. Ir vyko tai, anot leidinio, ne sykį, ir ne du. Metais.

„2007-ųjų vasarą šis vyras susipažino kieme su 9-mečiu berniuku, – pasakojo leidiniui šaltiniai teisėsaugoje. – Vyras anksčiau jau buvo teistas dėl seksualinės prievartos prieš nepilnamečius. Vaikui jis pasiūlė pinigų – už tai, kad jie kartais susitikinėtų“.

REKLAMA
REKLAMA

Andrejus, anot leidinio pašnekovo, buvo iš neturtingos šeimos. Mama su sūnumi į Maskvą atvyko iš Ukrainos užsidirbti, nuomojosi kambarį, pinigų ir maisto nuolat trūko. O čia – geras dėdulė, kuris ir pamaitinti pasirengęs, ir ant ledų duos.

Vėliau „dėdė“ berniukui pasiūlė slapta įsikurti pas jį gyventi jo bute. O 2007-ųjų rugpjūtį berniukas išėjo iš namų ir atgal jau negrįžo. Motina apie sūnaus dingimą pranešė policijai. Berniuko ieškojo. Paskelbė federalinę paiešką, jo duomenys buvo išsiuntinėti visoje šalyje. Tačiau nerado. O Andrejus visą tą laiką, kaip dabar išaiškėjo, gyveno iš esmės už kelių šimtų metrų nuo namo, kuriame butą nuomojosi jo mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo metu buvo nustatyta, kad, pasinaudojęs vaiko būkle, vyras jį seksualiai išnaudojo“, – cituoja leidinys Maskvos policijos atstovę Juliją Ivanovą.

Daug metų laikė bute neišleisdamas į lauką

Pasak šaltinių, iš pradžių pedofilas išvis neišleisdavo vaiko iš buto. Tačiau paskutiniais metais jis jau leisdavo jam kartais išeiti pasivaikščioti. „Į mokyklą Andrejus nevaikščiojo, dokumentų jis neturėjo, bute registruotas nebuvo, – tęsė pasakojimą leidinio šaltinis. – Tai galų gale ir leido nustatyti nusikaltėlį. „Berniuką“, kuriam dabar jau 19 metų, netoliese dokumentų patikrinimui sustabdė policijos pareigūnai. O šis – nieko neturi. Pradėjo aiškintis, o jis čia viską ir papasakojo…“

REKLAMA

Sulaikytasis „dėdė“ apklausoje nieko neneigė. Su viskuo sutiko. Tačiau labiausiai nustebino – kaip apie berniuką, kurį slėpė pedofilas, nežinojo niekas iš kaimynų?

„Mūsų sienos čia – per dvi plytas! – moja ranka suimtojo Eduardo kaimynas. – Nors karių pulką suleisk – neišgirsi“.

Kaimynas šis yra iš penktojo aukšto. Tačiau gyventojai, kurie yra įsikūrę virš tos šeimos, kažką lyg ir numanė.

„Kartais ten buvo triukšmas, lyg koks remontas vyktų. Netgi naktį galėjo daužyti! Aš kelis kartus buvau nusileidęs – skambinau, beldžiausi. Jie nutyla, o kitą naktį ir vėl tas pats. Įdomiausia, kad aš iš veido to kaimyno net nepažinojau. Nemačiau niekad, kad iš jų durų kas nors būtų išėjęs.

REKLAMA

Kiti namo gyventojai kažką panašaus pasakojo: Eduardas su niekuo nebendravo, o apie tai, kad bute gyvena dar ir berniukas, niekas ir nežinojo.

Tyrėjams, be šios bylos narpliojimo, teks ir dar viena sudėtinga užduotis – surasti Andrejaus motiną ir pranešti jai, kad sūnus gyvas. Kalbama, kad praėjus metams po jo dingimo, ji pakeitė savo gyvenamąją vietą. Manoma, kad ji galėjo grįžti namo į Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų