REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Jahedas Choudhury ir Seanas Roganas  (nuotr. Instagram)

Vienintelis tos pačios lyties asmenį vedęs musulmonas vyras papasakojo, ką tenka patirti po istorine tapusios vestuvių ceremonijos.

22

Vienintelis tos pačios lyties asmenį vedęs musulmonas vyras papasakojo, ką tenka patirti po istorine tapusios vestuvių ceremonijos.

REKLAMA

Jahedas Choudhury (24 m.) ir jo vyras Seanas Roganas (19 m.) sakė, kad pasirodžius pranešimams apie judviejų santuoką, pora sulaukia neapykanta pritvinkusių telefono skambučių.

Jahedas tvirtino, kad jo šeima iš dalies pritaria sūnaus santuokai, tačiau žinojo, jog jo išpažįstama religija niekada nepriims homoseksualų.

„Šį rytą gavau skambutį, kurio metu mama kalbėjo apie ne itin gražius dalykus. Taip elgiasi ne tik musulmonai, tačiau ir gėjų bei lesbiečių nepripažįstantys žmonės. Žinau, kad islamas niekuomet nepriims homoseksualų, apie tai netgi rašoma, tačiau tik aš renkuosi, kaip gyventi. Mintyse atskiriu savo religiją ir orientaciją. Visuomet išliksiu musulmonas, melsiuos ir nepasikeisiu. Svarbiausia šiuo metu yra apie tai mokyti tradicines šeimas ir tikėtis, kad daugiau niekam nereikės patirti to, ką teko man“, - laidoje „This Morning“ pasakojo Jahedas.

Islamo išpažinėjas užaugo Vakarų Midlandse ir dėl savo orientacijos buvo atstumiamas visos musulmonų bendruomenės. Jis netgi dalyvavo piligriminėje kelionėje, kuri turėjo padėti tapti normaliu, t.y. heteroseksualu.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 2 metus, visą gyvenimą kentęs patyčias ir patyręs perdozavimą, Jahedas svarstė antrą kartą bandyti atimti sau gyvybę, tačiau jį, verkiantį ant suolelio parke pastebėjo Seanas ir nuo tos dienos pora laiką leidžia kartu.

REKLAMA

Aukso žiedus jaunavedžiai sumainė birželio 22 dieną. Ceremonijos metu tiek Jahedas, tiek Seanas, dėvėjo tradicinius Bangladešo vestuvinius apdarus. Nepaisant jaučiamos begalinės laimės, ne kartą jiems buvo grasinta ir mirtimi.

„Žmonėms, šiuo metu patiriantiems tą patį, ką teko išgyventi man, noriu pasakyti, kad viskas bus gerai. Parodysime pasauliui, kad galima būti ir gėjumi, ir musulmonu“, - sakė Jahedas.

Vaikinas yra vienas iš kelių apie savo orientaciją atvirai kalbančių musulmonų ir pirmas Jungtinėje Karalystėje vedęs kitą vyrą.

Jautėsi lyg juoda avis

Bangladeše su trim broliais ir seserimis tradicinėje šeimoje užaugęs Jahedas prisimena, kad visuomet jautėsi lyg juoda avis. Šiuo metu jis yra laimingas ir nekantrauja naują gyvenimą pradėti su sunkiausiu jam metu jį užkalbinusiu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA

„Sėdėjau ant suolelio ir verkiau, kai priėjo Seanas ir paklausė, ar man viskas gerai. Jis suteikė vilties ir nuo tos dienos visuomet buvo šalia“, - sakė jis. „Vaikystėje nemėgdavau futbolo, ir labiau patikdavo žiūrėti madų šou pasirodymus. Mokykloje mane apspjaudydavo, apmėtydavo šiukšlėmis ir vadindavo negražiais žodžiais.“

Jahedas, nebegalėjęs daugiau to kęsti, kad tik pasikeistų pats ir kitų nuomonė apie jį, susirado merginą, naujų draugų, vartojo vaistus ir dalyvavo piligriminėje kelionėje, tačiau, kaip teigia pats vaikinas, situacija tik pablogėjo. Gatvėse jį užsipuldavo kiti musulmonai, o maldos namai, kuriuose jis lankėsi pastaruosius 15 metų, jo daugiau ten nebeįleido. Būtent dėl visuomenės atstūmimo, Jahedas bandė pasitraukti iš šio pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bandžiau nusižudyti, bet sutikau Seaną. Per savaitę mums buvo suteiktas būstas ir nuo tada jau du metus gyvename kartu. Pernai metais jam pasipiršau“, - sakė jis.

Kadangi Jahedas turi potrauminį stresinį sutrikimą, jam sunku vienam bendrauti su nepažįstamaisiais ir dėl to negali susirasti darbo.

Planuose – religijos keitimas?

Vestuvių ceremonijoje dalyvavo abiejų sutuoktinių šeimos nariai ir draugai. Sūnų palaikyti atvyko Jahedo mama, sesuo, vyresnysis brolis ir pusbrolis, bei Seano mama, dvi seserys ir vyresnysis brolis.

„Mano mama visuomet mane palaikė. Nežinau, kur dabar būčiau, jei ne ji. Malonu, kad atvyko mūsų abejų šeimos ir jos gerai sutaria. Ceremonijoje dalyvavo tik patys artimiausi mums žmonės. Viskas buvo tobula“, - tęsė vaikinas.

REKLAMA

Jahedas pridūrė, kad Seanas svarsto keisti religiją ir tapti musulmonu, tačiau jiems sunku surasti mečetę, kurioje būtų leista lankytis ir melstis.

„Mudu dėvėjome tradicinius Bangladešo musulmonų apdarus, kuriais vestuvių dieną puošiamasi namuose. Seanas svarsto apie religijos keitimą, tačiau net ir taip padarius, mums būtų be galo sunku surasti mus priimančius maldos namus. Girdėjau, kad Berlyne neseniai duris atvėrė liberalių pažiūrų mečetė, kurioje tradicijos šiek tiek laisvesnės. Skamba nuostabiai ir nekantrauju ten apsilankyti“, - sakė jis.

Jaunavedžiai pridūrė, kad po vestuvių sulaukė labai daug grasinimų mirtimi, tačiau juos juodu ignoruoja.

„Grasina mums ir mūsų šeimoms, žmonės sako mus nužudysiantys ir kartoja, jog neturėjome gimti. Girdime siaubingus ir labai šlykščius komentarus“, - tęsė Jahedas. „Nepaisant to, esame laimingi, nes sulaukiame ne ką mažiau palaikymo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų