REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Vilniaus „Lietuvos ryto“ dalininkų susirinkimas (nuotr. Fotodiena/Eglės Mačiulskytės)

Buvęs NBA krepšininkas ir Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza turi naujas pareigas. 32-ejų vyras tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ dalininku ir viceprezidentu. L. Kleiza, ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje paskelbus šią žinią, noriai bendravo su šalies žiniasklaida.

37

Buvęs NBA krepšininkas ir Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza turi naujas pareigas. 32-ejų vyras tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ dalininku ir viceprezidentu. L. Kleiza, ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje paskelbus šią žinią, noriai bendravo su šalies žiniasklaida.

REKLAMA

Svarbiausias klubo žmogus – Rimas Kurtinaitis

„Norime suburti tokią komandą, kad Vilnius ja didžiuotųsi“, – pagrindinį siekį įvardijo L. Kleiza.

Jis ne kartą akcentavo, kad svarbiausias komandos žmogus – R. Kurtinaitis. Su dabartiniu „Lietuvos ryto“ treneriu L. Kleizos keliai buvo ne kartą susikirtę. R. Kurtinaitis treniravo L. Kleizos kartos rinktines ir buvo metais vyresnių komandos stratego Ramūno Butauto asistentu.

„Treneriui bus suteiktos visos galimybės būti sėkmingam, – žadėjo L. Kleiza. – Viskas turi prasidėti nuo stratego. Turime tikrai gerą trenerį. Jei Šaras dabar asocijuojamas su „Žalgiriu“, tai Kurtis visada buvo „Lietuvos rytas“. Manau, jis tikrai turės gerą sezoną.“

REKLAMA
REKLAMA

R. Kurtinaitis po praėjusio sezono minėjo, kad jam svarbiausio dvi pozicijos – įžaidėjo ir vidurio puolėjo. Esą komanda bus lipdoma aplink šiuos du krepšininkus.

REKLAMA

Pasak L. Kleizos, šiuo metu ieškoma įžaidėjo ir antrojo centro. Pagrindiniu vidurio puolėju turėtų būti Artūras Gudaitis. Klubas mato didelę jo perspektyvą.

„Kalbant apie komplektaciją, esame pora žingsnių atsilikę. Tačiau treneris turi nusižiūrėjęs daug žaidėjų. Visus stebime, derybos vyksta, – tikino L. Kleiza. – Komanda bus tokia, kuri atitiks trenerio žaidimo stilių.“

Naujasis klubo viceprezidentas bus atsakingas už pagrindinės ir jaunimo komandų kompektacijas. L. Kleiza tikina, kad daug dėmesio skirs jauniems vilniečiams.

„Prieš tai klubas manė, kad lengviau žaidėją nusipirktim nei jį užauginti. Mes šią tą pakeisime“, – kalbėjo naujasis „Lietuvos ryto“ dalininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie krepšininko karjerą kol kas nekalba

Pasak L. Kleizos, didžiausias klubo iššūkis – grąžinti sirgalius į areną. Žadama mažinti bilietų kainas.

L. Kleiza neįvardijo didžiausių ankstesnių sezonų klubo problemų. Krepšininko nuomone, kartais neišeidavo laimėti loterijų – tinkamai susikomplektuoti.

„To nepavyksta net ir geriausioms komandoms. O klubams, kurie turi mažiau pinigų – dar sunkiau“, – mano L. Kleiza.

Naujasis Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas šiuo metu vieši Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur stebi NBA vasaros lygą. Ar ten vyks L. Kleiza?

„Matot, mano pareigos aukštesnės nei R. Javtoko, – juoku prapliupo L. Kleiza. – Jei rimtai, Vasaros lygoje turime savo žmogų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Kleiza „Lietuvos ryto“ vadovu tapo netikėtai. Krepšininkas ilgą laiką augo Kaune.

„Nematau Vilniaus ir Kauno, matau krepšinį, kurį myliu. Esu augęs ir Kaune, ir Vilniuje. „Lietuvos rytas“ – istorinis klubas. Mūsų šalyje turi būti minimum dvi aukšto lygio komandos. Šiuo metu „Žalgiris“ – trimis ar keturiais žingsniais priekyje, – mano L. Kleiza. – Naujas ir netikėtas darbas „Lietuvos ryte“ – man bus nemažu iššūkiu. Tačiau, manau, viską susidėliosime ir susitvarkysime.“

L. Kleiza pagal klubo hierarchiją bus antruoju žmogumi „Lietuvos ryte“. Pirmasis – vasarą prezidentu tapęs Antanas Guoga.

„Su Antanu esu turėjęs visko. Taip, jis spalvinga asmenybė, bet, tuo pačiu, ir gera. Buvo skaudžių pamokų su ankstesniais klubo savininkais, kurie galvojo, kad viską supranta. Antanas – kitoks. Jis atėjo ir kviečiasi žmones, kurie jam padės“, – nuomonę apie A. Guogą išsakė L. Kleiza.

Viceprezidentas nebuvo linkęs atvirauti apie savo krepšininko karjerą: „Apie tai, kad pats žaisiu „Lietuvos ryte“ – net nėra kalbos. Prie krepšinio klausimo negrįžkime. Gal vėliau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų