REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pasirašysianti įstatymų pataisas dėl urėdijų reformos, bet jų priėmimo procesą vertina kritiškai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pasirašysianti įstatymų pataisas dėl urėdijų reformos, bet jų priėmimo procesą vertina kritiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė taip pat sako nesureikšminanti valdančiojoje koalicijoje kilusios trinties, anot jos, rudenį bus matyti, kas sudarys valdančiąją daugumą, svarbu, kad sprendimai būtų priimami.

REKLAMA

„Miškų įstatymo pataisas pasirašysiu, o (priėmimo) procesą vertinu kritiškai. Manau, visa ši pavasario sesija valdančiajai daugumai yra pamoka, kad jau laikas iš arogantiškos buldozerinės politikos pereiti prie politinio proceso ir reikia tapti politikais“, – ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė prezidentė.

Klausiama, kaip vertina situaciją valdančiojoje koalicijoje, prezidentė atsakė: „Kas yra svarbu, kad valdančioji dauguma, vienokia ar kitokia, turi gebėti priimti sprendimus ir įstatymus, o kokia kompanija bus rudenį, laikas parodys, man svarbu, kad būtų priimami reikalingi sprendimai.“

REKLAMA
REKLAMA

Trintis koalicijoje kilo, kai socialdemokratų paramos urėdijų reformai neturėdami „valstiečiai“ pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais, kad šie parems Miškų įstatymo pataisas mainais už mažesnį pridėtinės vertės mokesčio tarifą šildymui. „Valstiečių“ partneriai valdančiojoje koalicijoje socialdemokratai šį susitarimą pavadino „išeinančiu už koalicijos sutarties ribų“, „prekyba poveikiu“. Jie pranešė svarstysiantys savo buvimo koalicijoje klausimą.

Šalies vadovė komentuodama „valstiečių“ ir konservatorių susitarimą tvirtino, kad panaikinti šilumos lengvatą buvusi klaida.

„Dėl šildymo lengvatos (naikinimo) visada pasisakiau kritiškai, maniau ir manau, kad tai labai socialiai jautri lengvata, liečianti net 700 tūkst. Lietuvos gyventojų, ir kad tai yra klaida ją nuimti“, – sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų