REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Lietuvą siaubia audra – padėtis gali būti kritinė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Šiandien Lietuvoje - stiprūs vėjai, lietus ir perkūnija.

66

Šiandien Lietuvoje - stiprūs vėjai, lietus ir perkūnija.

REKLAMA

Antroje dienos pusėje, pavakare, smarkus lietus pasieks rytinius šalies pakraščius. Tuo metu suksis gūsingas šiaurės vakarų vėjas.

Dėl stipraus lietaus ir vėjo elektros visoje Lietuvoje neturi 2,4 tūkst. vartotojų.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas Martynas Burba teigė, kad, 16 valandos duomenimis, daugiausia vartotojų elektros neturi Utenos, Alytaus, Panevėžio, Kauno apskrityse.

„Kol kas tai yra pavieniai gedimai, ne masiniai reiškiniai. Brigados dirba, siekdamos pašalinti sutrikimus“, - BNS sakė M. Burba.

Anot jo, elektros tiekimo sutrikimus lėmė prastos oro sąlygos.

Šeštadienis bus panašus į penktadienį

Šeštadienio naktį atvės iki 10 - 11 laipsnių, Kaune bus apie +13 laipsnių. Šiek tiek palyti gali tik vidurio Lietuvoje, bet liūtis jau bus pasibaigusi.

Dieną Vilniuje bus + 20 laipsnių, Kaune termometrai šoktelės iki +18 laipsnių. Klaipėdoje lietus bus trumpalaikis, pasirodys ir saulė, šils iki + 19 laipsnių. Šiauriniuose rajonuose bus apie + 21 – 22 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį galima perkūnija

Sekmadienio naktį Vilniuje bus apie +11 laipsnių, Klaipėdoje + 12 laipsnių, Kaune +12 laipsnių, kitur laikysis panaši temperatūra. Trumpas lietus galimas Vilniuje, kitur turėtų išlikti giedri, arba debesuoti orai.

REKLAMA

Dieną šils iki + 22 -23 laipsnių, pajūryje iki +20 laipsnių. Vilniuje, Kaune bei Panevėžyje galime sulaukti lietaus, kurį lydės perkūnija bei žaibai.

Kitą savaitę bus geriau

Kitą savaitę orai bus labai panašūs. Žinoma, stiprių liūčių nesulauksime, tačiau lietus su perkūnijomis kai kur gali sugriaudėti, bet ir saulutė pakaitins.

Bus apie 19 - 22 laipsnius. Naktimis 13 – 15 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 17–21 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +17 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +19 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 20 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +21 laipsnis, Neryje (Vilniuje) +19 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +19 laipsnių, Kuršių mariose +18 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų