REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnės (31) lieknėjimo istorija stebina ryžtu ir užsispyrimu, kas neabejotinai motyvacijos įkvėps daugeliui moterų. Besilaukdama pirmagimio istorijos herojė priaugo 30 kg., kurių dalis ilgainiui nukrito, tačiau čia visi vargai tik prasidėjo. Ėmus namuose auginti dukrą kilogramai pradėjo nesuvaldomai sparčiai augti, kas Žydrūnę vis labiau stūmė į neviltį.

Žydrūnės (31) lieknėjimo istorija stebina ryžtu ir užsispyrimu, kas neabejotinai motyvacijos įkvėps daugeliui moterų. Besilaukdama pirmagimio istorijos herojė priaugo 30 kg., kurių dalis ilgainiui nukrito, tačiau čia visi vargai tik prasidėjo. Ėmus namuose auginti dukrą kilogramai pradėjo nesuvaldomai sparčiai augti, kas Žydrūnę vis labiau stūmė į neviltį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svoris taip pradėjo augti, kad net neįtilpau į sukneles, kurias vilkėdavau nėštumo metu. Daug ir ilgai galvojau, jog reikia susiimti ir numesti tuos nereikalingus kilogramus, tačiau vis pristigdavo valios. Paskutinis lašas buvo tuomet, kada gavau draugų vestuvių nuotraukas ir negalėjau patikėti tuo, ką jose mačiau. Prisimenu, tuomet buvo daug ašarų ir vienintelis klausimas, nejaugi tokia ir liksiu?“, – apie savo išgyvenimus pasakoja Žydrūnė.

REKLAMA

Kodėl po nėštumo gresia viršsvoris?

Galima pastebėti, jog nėštumo metu moterys svorio priauga itin skirtingai. Vienoms, atrodo, papilnėjimas ir antsvoris net negresia, o kitos priauga net 30 kg. ar daugiau. Mitybos specialistės Indrės Trusovės teigimu, tokius skirtumus gali lemti daug įvairių priežasčių.

„Viena dažniausių priežasčių – įsitikinimas, o tiksliau norėjimas tuo tikėti, jog nėštumo metu būtina valgyti už du. Deja, realybė kiek kitokia, kadangi vaisiui vystytis pakanka +300 kcal. per dieną. Kadangi dauguma moterų visą gyvenimą save varžo, tai nėštumo periodas joms tampo tuo laikotarpiu, kada, atrodo, galima valgyti viską iš eilės ir beprotiškais kiekiais. Vis dėlto, šiuo laikotarpiu kaip tik reikėtų labiausiai prisižiūrėti ir ne dėl savęs, o dėl vaikelio“, – sako mitybos specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Indrės Trusovės, kita priežastis – judėjimas, kadangi dauguma moterų, sužinojusios, kad laukiasi, atsisako sporto ir bijo bet kokios kitos fizinės veiklos, nors iki nėštumo aktyviai tuo užsiiminėjo. Visgi, gydytojai pataria, kad jei iki nėštumo buvo sportuojama, pastojus to neatsisakyti ir viską tęsti su gydytojo priežiūra.

Taip pat kitos, sudėtingesnės spartaus svorio augimo priežastys nėštumo metu, gali būti didelis tinimas, skysčių kaupimas ir jų užlaikymas. Be to, didelę įtaką daro ir genetika, todėl didelis svoris nėštumo metu ne visada reiškia, jog būsima mama neišeina iš virtuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lieknėjimo pradžia ir greitai ištirpę 30 kg.

Žydrūnės pokyčiai prasidėjo internete pastebėjus sėkmingą lieknėjimo istoriją ir nusprendus, kad savo gyvenimą ji taip pat gali pakeisti.

„Kreipiausi į mitybos specialistę, kadangi pati net nežinojau nuo ko reikėtų pradėti. Ryžto savyje turėjau daug, buvau atidi, vykdžiau kiekvieną mitybos plano dalį ir dėl nuklydimo nebuvo nei minties. Tiesa, vieną kartą į savaitę leisdavau sau pasilepinti pyragaičiu, tačiau tik tiek. Vis dėlto, nors skamba viskas paprastai, pradžia nebuvo lengva, tačiau galvoje nuolat skambėjo man padėjusios mitybos specialistės žodžiai: „Jeigu sunku, reiškia judu tinkamu keliu“. Taigi, per 7 mėnesius atsikračiau 30 kg. ir rezultatai mane net pačią nustebino“, – patirtimi dalinasi Žydrūnė.

REKLAMA

Moteris atskleidžia, kad norint pasiekti tokių rezultatų teko atsisakyti anksčiau pamėgto maisto, kaip kiauliena, majonezas, kiti kaloringi padažai, kvietinių miltų gaminiai. Dabar lėkštėje dažniausiai puikuojasi daug daržovių, vaisių, paukštiena, varškė, kruopos ir skaniausias pusryčių patiekalas – avižinių miltų ir bananų blynai.

Viršsvorio po gimdymo kaltininkai

Žydrūnės mitybos specialistė Indrė Trusovė tvirtina, jog dažniausios viršsvorio priežastys, kada moterys ima auginti vaikus, yra stresas bei nuovargis.

„Šie faktoriai naujai iškeptoms mamytėms neapsakomai gerai pažįstami. Po nemigos nakties organizmas yra išsekęs ir reikalauja cukraus energijai pakelti. Būtent todėl mama net nepajusdama jau valgo saldainius, sausainius ar kitus saldumynus.

Taip pat po gimdymo moterų psichologinė būsena ypač jautri, o nuotaiką dažniausiai esame linkę pagerinti irgi įvairiausiais skanėstais. Taigi, laiko trūkumas, nuovargis, stresas – tai padeda kilogramams augti itin sparčiai. Be to, visas dėmesys tenka vaikeliui ir dažnai moterys net nepastebi, kad svoris auga ir „atsibunda“ tik tada, kai nebetelpama nei į vieną drabužį“, – sako Indrė Trusovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų