REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento taurės turnyre vieno šalies teniso rinktinės lyderių Lauryno Grigelio laukia ne tik kovos aikštėje, o ir ambasadoriaus vaidmuo Vaikų dieną.

Prezidento taurės turnyre vieno šalies teniso rinktinės lyderių Lauryno Grigelio laukia ne tik kovos aikštėje, o ir ambasadoriaus vaidmuo Vaikų dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Grigelis vėl bus didžiausia Lietuvos viltis ir favoritas vieninteliame mūsų šalyje rengiamame profesionalų teniso turnyre Prezidento taurė. Varžybos šiemet vyks liepos 17–23 d.

REKLAMA

Vienas stipriausių Lietuvos tenisininkų grįžta į Vilnių ir sieks susigrąžinti pernai prarastą vienetų varžybų nugalėtojo titulą. Iš viso L. Grigelis Prezidento taurę iškovojo du kartus – 2013 ir 2015 m. Be to, jis 2013 m. su italu Giuseppe Menga, o 2015 ir 2016 m. su Vilniaus teniso akademijos auklėtiniu Luku Mugevičiumi laimėjo dvejetų varžybas.

L. Grigelio Vilniuje laukia ir malonus išbandymas – liepos 21 d. jis susitiks su Vaikų teniso dienos dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – gimstanti tradicija. Trečius metus iš eilės Prezidento taurės turnyro metu organizuojame Vaikų dieną. Šiemet renginys dar labiau išsiplėtė – mes ne tik kviečiame vaikus išbandyti žaisti tenisą, bet ir rengiame jiems turnyrus. Taip pat vaikams suteiksime progą pabendrauti su šios šventės ambasadoriumi Laurynu Grigeliu. Vaikų diena vyks tame pačiame Bernardinų aikštyne, kaip ir Prezidento taurės turnyras, tad susirinkusieji galės pajusti tikrą teniso atmosferą“, – paaiškino Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas, Vilniaus teniso akademijos (VTA) vadovas Ramūnas Grušas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos 21 d. 9 val. Bernardinų sodo aikštyne prasidės 7 m. ir 9 m. vaikams skirti Mini prezidento taurės turnyrai. Jų dalyviai žais ne su įprastais teniso, o būtent konkrečiam amžiui pritaikytais kamuoliais – raudonais ir oranžiniais. Jie skiriasi dydžiu ir kietumu.

13.30 val. startuos darželinukų varžybos „Pipirų tenisas“. O 12 val. ir 18 val. aikštyne visi norintys vaikai galės pamėginti žaisti tenisą – nemokamas treniruotes jiems ves Vilniaus akademijos treneriai.

„Vaikų dienos yra ir „Didžiojo kirčio“, ir didžiuosiuose ATP turnyruose. Skiriasi tik jų programa, o esmė – ta pati: užimti vaikus, sudominti juos tenisu. Ir mes stengiamės perimti gerąsias tradicijas“, – teigė R. Grušas.

REKLAMA

Tarptautinės teniso federacijos „Futures“ serijos Prezidento taurės turnyras vadinamas tramplinu į profesionalų tenisą jauniesiems Lietuvos tenisininkams. Čia jie turi progą iškovoti pirmuosius ATP reitingo taškus, o atidarę savo profesionalų taškų taupyklę – ją papildyti.

Be L. Grigelio, šiemet turnyre rungtyniaus ir daugiau šalies rinktinės kandidatų – Julius Tverijonas, Tadas Babelis, Tomas Vaišė. Be to, turnyrą organizuojantys LTS ir VTA vardinius kvietimus į atrankos varžybas nutarė skirti talentingiausiems keturiolikmečiams.

„Bus labai įdomu pažiūrėti, kaip jauniesiems talentams seksis pirmą kartą žaisti profesionalų turnyre. Žinoma, didžiausia mūsų viltis – L. Grigelis. Jis ne vienus metus palaiko turnyro dvasią ir suteikia gerų emocijų žiūrovams. Tai labai svarbu“, – tikino Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų