REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesulaukę paramos iš socialdemokratų, valstiečiai pasirinko kitą kelią. Miškų urėdijos pertvarkai reikiamus balsus valstiečiai susirinko iš konservatorių. Tai šiandien spaudos konferencijoje patvirtino valstiečių lyderis R.Karbauskis, konservatorius G.Landsbergis ir premjeras.

Nesulaukę paramos iš socialdemokratų, valstiečiai pasirinko kitą kelią. Miškų urėdijos pertvarkai reikiamus balsus valstiečiai susirinko iš konservatorių. Tai šiandien spaudos konferencijoje patvirtino valstiečių lyderis R.Karbauskis, konservatorius G.Landsbergis ir premjeras.

REKLAMA

G.Paluckas paklaustas, kodėl koalicijos partneriai nepalaiko valstiečių, patikino, kad rudenį koalicijos likimas dar gali būti sprendžiamas. Jam pro akis nepraslydo ir glaudus valstiečių bendradarbiavimas su dešinėmis jėgomis.

Palaiko opozicija

Trumpa spaudos konferencija buvo rengiama prieš pat rytinį Seimo posėdį, kuriame sprendžiamas miškų urėdijų likimas.

Konservatorių lyderis G.Landsbergis patikino, kad palaiko šį pasiūlymą, už būsimą paramą kitais opzocijai svarbiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes gavome prašymą paremti reformas, kurios Lietuvai yra reikalingos. Ir būnant opozicijoje yra sudėtinga, kad mūsų už mūsų priimamus dokumentus būtų balsuojama. Mes paprašėme paramos savo įstatymo projektams“, - žurnalistams Seime pasakoja konservatorius.

REKLAMA

Premjeras, paklaustas, ar tai jau reiškia mažumos Vyriausybės darbą, jis tiesiog priminė opozicijos žadėtą paramą esminiais klausimais.

„Aš manau, kad tai yra veikimas strateginių valstybės interesų naudai. Džiaugiuosi, kad yra politinės jėgos, atstovaujančios Seime, kurios žiūri šiek tiek plačiau, nei siauri partiniai interesai ir galvoja apie strateginius taškus, kuriuos valstybei reikia pasiekti. O ši reforma yra betarpiškai susijusi su mūsų galimybe tapti EBPO narėmis“, - sako premjeras.

Iškeičia į naują PVM lengvatą šildymui

Konservatorių lyderis, paklaustas, kiek balsų žada valstiečiams, tikslaus skaičiaus pasakyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes maksimaliai paremsime kiek mums pavyks miškų pertvarkos klausimą“, - sako konservatorių lyderis. Paklaustas, ką už tai gaus mainais, jis atsakė, kad bus grįžtama prie PVM lengvatos.

G.Landsbergis patikino, kad nors balsavimas jų frakcijoje yra laisvas, tačiau didžioji frakcijos dalis turėtų palaikyti jo ir E.Gentvilo teiktą miškų urėdijų reformų planą.

„Mes kalbame, kad grįšime prie PVM lengvatos šildymui klausimo. Ir tikimės, kad šio šildymo sezono metu gyventojams nekils šildymo kainos“, - tikina G.Landsbergis.

Premjeras patikino, kad lengvata bus ne atstatoma, bet įvedama iš naujo, ji nebūtinai bus tokia, kokia buvo iki dabar. „Jau vyriausybės galvos skausmas iš kokių šaltinių tai bus finansuojama“, - sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras ir konservatorių lyderis patikino, kad prie šio klausimu bus grįžtama rudens sesijos metu.

Urėdijų pertvarka be konkretaus skaičiaus

Premjeras S.Skvernelis tikino, kad bus pritarta urėdijų pertvarkai be konkretaus, įstatyme nustatyto urėdijų skaičiaus.

„Keisis tai, kad vėl bus kalbama ir bus padarytas skaidrus, efektyvus šio sektoriaus valdymas. Mes visų pirma kalbame apie vadybinius klausimus. Vyriausybei bus palikta spręsti, kokia forma ir būdu ši struktūra veiks. Bus pašalintas ydingas ir sveikam protui prieštaraujantis teisės norma dėl konkretaus skaičiaus įtvirtinimo įstatyme“, - žurnalistams Seime sakė premjeras.

Koalicija nekinta?

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas R.Karbauskis, paklaustas, ar jau byra koalicija, atsakė neigiamai. Tačiau džiaugėsi opozicijos parama.

REKLAMA

„Mūsų koalicija nekinta. Šituo klausimu mūsų nuomonės išsiskyrė, bet aš sakyčiau, kad tai, kas dabar vyksta šiuo klausimu, tai rodo, kad mes Seime randam pritarimą visiems vyriausybės suformuotams siūlymams. Ar tai koalicijos narių balsais, ar opozciijos pagalba. Labai dėl to džiaugiuosi“, - žurnalistams pasakoja R.Karbauskis.

Socialdemokratai nepatenkinti

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas patikino, kad jie buvo informuoti, kad koalicijos partneriai balsus susirinko iš opozicijos. Socialdemokratai šios reformos nepalaiko.

Tačiau G.Paluckas patikino, kad koalicijos likimas bus svarstomas rudenį.

„Mes visus viščiukus suskaičiuosime rudenį, nes ir tada bus sudėtingų politinių uždavinių, kad ir kitų metų biudžetas, mokesčių sistemos pertvarka. Todėl tai bus lemiami sprendimai pagal kuriuos ir bus pamatuotas koalicijos produktyvumas. Ne kartą esu minėjęs, kad mūsų koalicijos partnerių geranoriškumo mes pasigendame. Dedame visas pastangas, kad tas indėlis būtų ryškesnis. Bet sutarimą ne visada pavyksta surasti. Rudenį mes pasversime visus pasiekimus racionaliai“, - tikina G.Paluckas.

„Jeigu mums nepavyksta susitarti ir skiriasi pasaulėžiūros, tai gal bendradarbiavimas nėra reikalingas. Gal mūsų koalicijos partneriams geriau sekasi bendradarbiauti su dešiniaisiais“, - žurnalistams sakė G.Paluckas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų