REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip vienas realiausių kandidatų į artėjančius Prezidento rinkimus laikomas Vygaudas Ušackas pranešė, kad baigia diplomatinę tarnybą. Jis iki šiol buvo Europos Sąjungos ambasadorius Lietuvoje.

Kaip vienas realiausių kandidatų į artėjančius Prezidento rinkimus laikomas Vygaudas Ušackas pranešė, kad baigia diplomatinę tarnybą. Jis iki šiol buvo Europos Sąjungos ambasadorius Lietuvoje.

REKLAMA

Nors interviu BNS jis tikino kol kas nenusprendęs, ar dalyvaus 2019 metų Lietuvos prezidento rinkimuose, politologas A.Krupavičius tikina, kad jo retorika ir planai dėliojami būtent šių rinkimų link.

Žingsniai Prezidento rinkimų link

Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas Algis Krupavičius vertindamas diplomato pasisakymą, tikina, kad spėlioti sunku.

„Manau, kad tai yra uvertiūra į būsimus Prezidento rinkimus. Ar toliau po uvertiūros seks simfonija, spėti yra sudėtinga, nes yra daug veiksnių, kurie šiai dienai nėra aiškūs“, - pasakoja A.Krupavičius.

Politologas tikina, kad konservatorių palaikymas šiam galimam kandidatui dar nėra užtikrintas.

„Visų pirma, dalyvaujant Prezidento rinkimuose yra pageidautina politinės partijos parama. O šis kandidatas visada buvo siejamas su Tėvynės sąjunga. Tačiau ši partija savo galimų kandidatų sąraše turi ne vieną asmenį, konkurencija dėl jos paramos bus tikrai nemaža. Tai gali būti ir Seimo nariai Ž.Pavilionis ir I.Šimonytė, gal dar kitų atsirastų galimų pavardžių“,- tv3.lt naujienų portalui pasakoja politologas A.Krupavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis taip pat pritaria, kad gauti konservatorių partijos paramą laimėti rinkimų tikrai nepavyks.

„Kitas dalykas, konservatorių paramos laimėti rinkimams neužtenka. Reikia pritraukti svyruojančius rinkėjus, ir netgi tuos, kurie balsuoja už kitas partijas. Tie, kurie balsuoja už vidurio partijas, ar net kairės rinkėjus“, - pasakoja pašnekovas.

REKLAMA

Nelabai įdomus rinkėjams

Algis Krupavičius pamini ir kitą faktą, kuris gali pakišti koją, jei politikas kandidatuos rinkimuose. Anot jo, V.Ušacko nuopelnai rinkėjui nėra itin įdomūs.

„Bet šitame pasjanse, kuriame nemažai nežinomųjų, yra ir V.Ušacko tapatybė politikoje. Nes jo atlikti darbai yra siejami su Europos sąjunga, užsienio politika, šiek tiek nacionaliniu saugumu. Ir tai yra sritys, kurios rinkėjams yra tikrai mažai svarbios, kai yra vertinami kandidatai į prezidentus. Nes svarbiausios yra patirtis, ekonominės politikos žinios, o ne tai, ką jie darys užsienio politikos srityse“, - tikina politologas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad V.Ušackas, darydamas pauzę diplomatinėje karjeroje, grįš į Lietuvą. Taip bandys gauti daugiau politinių taškų“, - prognozuoja A.Krupavičius.

Tie patys planai

Prie būsimų darbų paminėtas demografinės krizės stabdymas A.Krupavičiui taip pat nepraslydo pro akis.

„Manau, kad visi šitą pažadą sakys. Tik klausimas yra, ką ir kaip jie darys. Nes dabar jokių receptų nei vienas politikas Lietuvoje nesiūlo. Ar tai būtų politikas iš valdančiosios daugumos, ar opozicijos. Visi tikina, kad tai yra problema, bet sprendimo kelių ir būdų neranda“, - teigia A. Krupavičius. Kaip vieną iš prioritetinių sričių tai įvardino ir premjeras S.Skvernelis.

Tačiau VDU Socialinių mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas, dabar patarinėjantis ir Seimo pirmininkui V.Pranckiečiui, tikina, kad negali nesutikti, kad jo pasisakymas ir duotas interviu kortas dėlioja viena kryptimi – 2019 metų vyksiančių Prezidento rinkimų link.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų