REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroninė parengtis: Lietuva vis ritasi žemyn

Lietuva pagal prisitaikymą prie internetu paremtų galimybių arba vadinamąjį elektroninės parengties indeksą per metus nusirito iš 38-os vietos pasaulyje į 41-ą, praneša „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pagrindinė priežastis, anot ekspertų - valdžia sunkiai pereina nuo popierinių deklaracijų prie realių darbų.

REKLAMA

 

Lietuvos e. parengties trūkumus atskleidė šiemet atliktas „IBM Institute for Business Value“ ir savaitraščio „The Economist“ tyrimo padalinio „The Economist Intelligence Unit“ atliktas tyrimas, kurio metu buvo įvertintos 69 pasaulio valstybių pastangos.

 

Dar pernai šio tyrimo duomenys rodė, kad Lietuva kyla: 2005 m. mūsų šalis užėmė 40-ą vietą, o 2006 m. jau buvo pakilusi į 38-ą. Tačiau pagal šiemetinio tyrimo rezultatus Lietuva yra tik 41.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Iš esmės šis tyrimas rodo, kiek šalis pasirengusi e. paslaugoms, - aiškina Rimantas Vaitkus, „IBM Lietuva“ vadovas. - Kodėl prarandame pozicijas? Nes nėra realių ryžtingų žingsnių. Trūksta tvirto Vyriausybės nusistatymo, kad mums tikrai reikia kuo daugiau e. paslaugų, nes tai mažins biurokratines sąnaudas, nes daug reikalų būtų galima susitvarkyti internetu“, rašo „Verslo žinios“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų