REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kristapą Porzingį ir kitas ryškiausias šalies krepšinio žvaigždes į rinktinę pasikvietę latviai nusprendė pasipelnyti. Rugpjūčio 18–20 dienomis Rygoje vyks draugiškas turnyras. Bilietų kainos į rungtynes su lietuviais siekia ir 125 eurus.

Kristapą Porzingį ir kitas ryškiausias šalies krepšinio žvaigždes į rinktinę pasikvietę latviai nusprendė pasipelnyti. Rugpjūčio 18–20 dienomis Rygoje vyks draugiškas turnyras. Bilietų kainos į rungtynes su lietuviais siekia ir 125 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 eurų – už bilietus toli nuo aikštės

Tarptautinis turnyras Rygoje bus viena paskutiniųjų rinktinių repeticijų prieš rugpjūčio 31-ąją startuosiantį Europos čempionatą.

REKLAMA

Latvijos sostinėje į kovą stos trys komandos – šeimininkų, Lietuvos ir Rumunijos rinktinės. Lietuviai su rumunais žais 18-ąją dieną, latviais – 19-ąją.

tv3.lt pasiekė informacija, kad bilietai į baltų mačą siekia ir 150 eurų. Pasidomėjus, tiesa pasirodė kitokia, bet panaši. Maksimali suma – 125 eurai. Tiek mokėtų sirgaliai, norintys latvių bei lietuvių dvikovą stebėti sporto bare.

Pigiausi bilietai vietose, esančiose toli nuo aikštės, kainuoja 10 eurų. Jei rungtynes norima stebėti netoli įvykių, tribūnuose maždaug ties vidurio linija, teks pakloti 50 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar brangesnės sėdimos vietos už krepšio ir prie pat aikštės. Jų kaina siekia 90 eurų.

Siekia pasipelnyti iš K. Porzingio?

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – keturi NBA krepšininkai: Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas.

Šiemet itin galingą komandą surinko ir Ainaro Bagatskio treniruojami latviai. Tarp kandidatų – NBA žvaigždė K. Porzingis, San Antonijo „Spurs“ žaidžiantis Davis Bertanis, šiemet NBA naujokų biržoje pašauktas Andžejus Pasečnikas, stipriose Europos komandose rungtyniaujantys Dairis Bertanis (Stambulo „Darussafaka“), Kasparas Beržinis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Rolandas Freimanis (Ušako „Sportif“), Janis Timma (Vitorijos „Baskonia“), Janis Strelniekas (Bambergo „Brose“) ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai bilietų prekyba startavo, Latvijoje kilo pasipiktinimas. Iki tol į draugiškas krepšinio rinktinės rungtynes būdavo galima patekti kone už kelis eurus. Latviai mano, kad šiemet siekiama pasipelnyti iš K. Porzingio.

Į Lietuvoje vyksiančias draugiškas rungtynes kainos svyruoja nuo 10 iki 48 eurų. Daugiau tektų mokėti už vietas ant parketo – nuo 60 iki 150.

Sėkla: kainos – absurdiškos

Apie bilietų kainas Rygoje girdėjo ir Lietuvos krepšinio sirgalių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla.

„Tokios kainos į draugišką turnyrą – absurdiškos. Mums bilietus į Europos čempionatą padeda gauti Lietuvos krepšinio federacija. Įsikuriame pirmame aukšte, iškart už krepšių. Mokame 50 eurų. O čia tokios kainos į nieko nelemiantį turnyrą. Man atrodo, kalibrai skiriasi“, – tv3.lt kalbėjo Sėkla.

REKLAMA

Jis mano, kad tiek mokančių už apsilankymą draugiškose rungtynėse atsiras, tačiau jei kainos būtų mažesnės, į Latviją važiuotų gerokai daugiau lietuvių.

Pasak T. Balaišio, dabar svarbiausias jo darbas – pasirūpinti sirgalių gerove Europos čempionate Izraelyje ir Turkijoje. Į pirmąjį etapą lietuviams skirti bilietai sparčiai tirpsta. Iš 344 liko apie 45.

„Aktyvumas nustebino. Manėme, kad jei išplatinsime 150 bilietų, bus gerai. Dabar siekiame pilnos tribūnos. Jei aistruoliai nori prisijungti, reikėtų neatidėlioti. Tel Avivas nėra pati artimiausia vieta, bet ten jūra, šiltas vanduo, geras oras... Yra galimybė prasitęsti vasarą“, – šypsojosi T. Balaišis.

Jis neslėpė apmaudo dėl pastarųjų metų tendencijos – į pirmąjį etapą atvyksta daugiau lietuvių nei į lemiamas kovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų