REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Nyakim Gatwech  (nuotr. Instagram)

Modelis, kurios „Uber“ vairuotojas paklausė, ar už 11 tūkst. eurų ji nesutiktų pasišviesinti odos, tapo ikona, kai pradėjo švęsti savo išskirtinai tamsios odos grožį.

22

Modelis, kurios „Uber“ vairuotojas paklausė, ar už 11 tūkst. eurų ji nesutiktų pasišviesinti odos, tapo ikona, kai pradėjo švęsti savo išskirtinai tamsios odos grožį.

REKLAMA

Nyakim Gatwech (24 m.) iš Pietų Sudano, kurią šiuo metu visi vadina Tamsos karaliene, prieš atsakius vairuotojui, teigė negalinti nustoti juoktis.

„Kodėl aš turėčiau šviesinti šį nuostabų melaniną?“, - atkirto Nyakim.

Minesotos valstijoje, JAV šiuo metu gyvenanti mergina savo „Instagram“ paskyroje ne tik dalinasi nuotraukomis iš fotosesijų, bet ir pasisako už žmonių įvairovę bei gina tuos, kurie to negali padaryti patys.

„Miela mano mėnulio tamsumo oda, saulės pabučiuotas atspindy, sudegusi oda ar dar kitaip vadinama, esi be galo graži ir beprotiškai tave myliu, nes tu esi aš“, - socialiniame tinkle rašė ji. „Tu atspindi mane, o aš atspindžiu tave, tad parodykim pasauliui, kokios mes gražios ir protingos. Kadangi esame daugiau, nei apie mūsų odą mano visuomenė, kovokime už save ir apginkime tuos, kurie to padaryti negali, o tai darydami nepamirškime išlikti gražūs.“

REKLAMA
REKLAMA

Po kita fotografija ji rašė: „Juoda yra ryšku, juoda yra gražu, juoda yra auksas. Neleiskite amerikietiškiems standartams pažeisti jūsų vidaus. Mylėkite odą, kurioje gyvenate ir nesvarbu, koks jos atspalvis.“

REKLAMA

Tačiau ir pačiai Nyakim teko ilgai kovoti, kol pamilo savo odą. Būdama išskirtinės išvaizdos ji kentė patyčias ir buvo priversta klausytis žiaurių komentarų, pavyzdžiui, „Esi juoda kaip pragaras. Nusiprausk.“

„Gyvenime buvo toks etapas, kai svarsčiau apie odos šviesinimą, kad išvengčiau pašaipų ir kreivų žvilgsnių, o vaikinams būčiau patraukli“, - sakė ji.

Bet socialiniuose tinkluose merginą sekančių gerbėjų dėka, kurių šiuo metu yra net 154 tūkst., ji susigrąžino pasitikėjimą savimi. Prie to labai prisidėjo ir Nyakim sesuo.

„Geriausias jausmas užklumpa tuomet, kai savo odoje jautiesi patogiai ir priimi tą tamsų, tamsų melaniną“, - patarė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų