REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Brangiausi Palangos patiekalai – įspūdingi, bet lietuviui neįkandami? (nuotr. asm. archyvo)

Nors Palangoje netrūksta aikčiojančių dėl milžiniškų kainų restoranuose, išgirdę, kiek kainuoja patys brangiausi kurorto patiekalai galite net žagtelti. Gi retas už lėkštę maisto galėtų leisti sumokėti net 40 eurų.

17

Nors Palangoje netrūksta aikčiojančių dėl milžiniškų kainų restoranuose, išgirdę, kiek kainuoja patys brangiausi kurorto patiekalai galite net žagtelti. Gi retas už lėkštę maisto galėtų leisti sumokėti net 40 eurų.

REKLAMA

Kviečiame susipažinti su brangiausiais kurorto restoranų patiekalais ir įvertinti, ar už tokį šedevrą sutiktumėte mokėti dažnam net ir šokiruojančias sumas.

„Safari“ – 20 eurų

Restorano pavadinimas išduoda, kad čia galima tikėtis labai skirtingų gyvūnų mėsos. Taip ir yra, mat brangiausias J. Basanavičiaus gatvės viduryje įsikūrusio restorano patiekalas yra krokodiliena.

„Ant grotelių kepta krokodiliena patiekiama su daržovėmis, padažais, garnyru“, - sako prisistatyti nenorėjęs restorano direktorius. Kadangi ši gyvūno mėsa į meniu įtraukta labai neseniai, kaina kol kas svyruoja. Visgi už pusę patiekalo tektų sumokėti 15 eurų, o už visą krokodilienos porciją – 20 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik neseniai pradėjome, bet keli valgė ir sakė, kad gerai. Nebijo lietuviai nieko, ir ryklį, ir krokodilą valgo“, - juokiasi direktorius.

„Restoranas 4” – 21 euras

Netoli senosios autobusų stoties įsikūręs „Restoranas 4” savo klientams siūlo išskirtinį meniu. Apsilankę čia negausite nei bulvinių blynų, nei cepelinų, tačiau turėsite progą susipažinti su minimalistine ir modernia virtuve. Suprantama, kad šio restorano kainos taip pat skiriasi.

REKLAMA

Sriubų kainos prasideda nuo 6 eurų, o už karštuosius teks pakloti kone trigubai daugiau. Tarp karštųjų patiekalų – triušio (16 eurų), aštuonkojo (18 eurų), tuno (17) eurų – galima rasti ir brangiausią restorano patiekalą. Tai – jautienos išpjova, už kurią tektų sumokėti 21 eurą.

„Norime pabrėžti, kad šią jautieną mes gauname tiesiai iš ūkininko, todėl tai labai išskirtinis patiekalas“, - sako restorano padavėja, pabrėžianti, kad čia dirbama tik su šviežia produkcija. Ir nors atrodo, kad už tokią sumą papietauti galėtų retas, padavėja tikina, kad čia lankosi žinantys, ko tikėtis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jautiena yra mūsų pats populiariausias patiekalas, tad kaina tikrai negąsdina. Ir, tenka pripažinti, kad ją labai dažnai užsisako ir lietuviai“, - teigia padavėja.

„1925“ – 22 eurai

J. Basanavičiaus gatvės pradžioje esantis restoranas-baras-kavinė „1925” orientuojasi į paprastesnį meniu. Čia galima rasti tradiciškų patiekalų, kurių kainos labai nesikandžioja. Vis dėlto už brangiausią patiekalą, taip pat jautienos išpjovą, tektų pakloti daugiau nei interjeru ir meniu išsiskiriančiame „Restorane 4”.

Čia jautienos išpjovos kepsnys patiekiamas labai tradiciškai – su keptomis daržovėmis, bulvėmis. Šio patiekalo paklausą sunku apžvelgti, mat restorano vadybininkė komentuoti atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„deCuba“ – 29 eurai

Skirtingų šalių meniu klientams patiekiantis restoranas „deCuba“ taip pat atskleidžia – pas juos brangiausias patiekalas irgi yra jautiena. Už jautienos išpjovos kepsnį čia tektų pakloti 29 eurus.

„Jautiena brandinama keturias savaites, o tokios mėsytės niekas neturi“, - džiaugiasi restorano direktorė Ala. Ji tikina, kad žmonės, išmanantys mėsą, ypatingai jautieną, supranta, kad užsisakyti verta.

„Patiekalas turėtų kainuoti dar brangiau, bet kad nenuvilti mūsų svečių, parduodame pigiau. Užsisako tiek lietuviai, tiek užsieniečiai. Vis dėlto šiais metais patiekalas sulaukė didesnio populiarumo tarp škotų, švedų, vokiečių, kurie žino mėsą ir ją vertina“, - sako direktorė.

REKLAMA

„Molinis ąsotis“ – 36 eurai

Tradicinę lietuvišką virtuvę siūlantis restoranas „Molinis ąsotis“ išsiskiria dideliu meniu. Čia galima rasti visko – nuo bulvinių patiekalų, makaronų iki net labai įspūdingų jūros gėrybių. Būtent jos ir brangiausiai kainuotų norintiems paišlaidauti. Brangiausias restorano patiekalas būtų omaras, kurio kaina siekia 36 eurus.

Vis dėlto restorano padavėja tikina, kad šis patiekalas nėra labai populiarus. Norintys jūros gėrybių daug dažniau užsisako krabų kojas, kurios čia kainuoja 25 eurus.

„Krabų kojas dažniau užsisako rusai, o lietuviai nori tik lietuviškų patiekalų, tai bulvių plokštainiai yra patys populiariausi“, - sako vadybininkė. Žinoma, ji pritaria, kad dažną nuo gurmaniškų patiekalų gali atbaidyti ir kaina.

REKLAMA

„Onore“ – 39 eurai

Už Palangos bažnyčios galima rasti ir prabanga tviskantį, viešbutyje įsikūrusį restoraną „Onore“. Pagrindinių patiekalų kainos čia svyruoja nuo 13-os iki 39- eurų. Būtent tiek tektų sumokėti už patį kaina įspūdingiausią restorano patiekalą – jautieną.

Du mėnesius sausai brandinta jautienos nugarinė patiekiama su taip pat įspūdingais garnyrais: obuolių-pankolių koše, „portobello“ grybais ir t.t. Ir nors patiekalas skamba viliojančiai, lietuviams jis tikrai gerokai per brangus. Bent taip tikina viena iš restorano padavėjų, atskleidusi, kad populiarumą jis pelno tarp užsieniečių.

„Tai yra pats populiariausias mūsų patiekalas. Užsisako dažnai, ypatingai užsieniečiai, kurie yra įpratę skanauti kepsnius“, - tikina padavėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Palanga Spa Luxury“ – 38 eurai

Viešbutyje įsikūrusio prabangaus restorano administratorius nemeluoja: „Kainos čia yra aukščiausio lygio“.

„Paskutinius metus sulaukiame daugiau svečių iš Lietuvos, taip pat nemažai atvyksta iš Rusijos, Vakarų Europos šalių. Kainos yra aukščiausio lygio. Mūsų virtuvė šiais metais pasauliniame gastronominės virtuvės čempionate užėmė 13-ąją vietą, porcijos nedidelės, bet pateikiama kūrybiškai“, - pasakoja restorano administratorius.

Tikra tiesa, kad kainos čia tikrai gali būti įvertintos kaip gastronominės. Pats brangiausias restorano būtų didžiosios krevetės, o norintiems pasilepinti tektų sumokėti net 38 eurus. Kaina nenusileidžia ir restorano pasididžiavimai – brandintos jautienos steikas (35 eurai) ir keršulis (32 eurai).

„Keršulis – tai yra pavasarinis karvelis, kurio kituose restoranuose tikriausiai negalima rasti. Mažai restoranų Lietuvoje savo virtuvėje naudoja šviežią karvelį“, - džiaugiasi restorano šefas Raimundas Dambrauskas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų