REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kritikos sulaukusią elektroninės sveikatos sistemos priežiūrą siūlo perduoti Valstybinei ligonių kasai.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kritikos sulaukusią elektroninės sveikatos sistemos priežiūrą siūlo perduoti Valstybinei ligonių kasai.

REKLAMA

Šiuo metu sistemą valdo Registrų centras, ją ligonių kasai siūloma galutinai perduoti iki kitų metų liepos.

Parengtame nutarimo projekte, kurį Vyriausybei siūloma svarstyti jau šį trečiadienį, nurodyta, kad Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinės sistemos (ESPBI IS) perdavimo planas turėtų būti parengtas per tris mėnesius, o visi reikalingi teisės aktai parengti iki šių metų pabaigos.

SAM nurodo, kad pakeisti sistemos tvarkytoją siekiama norint didinti ESPBI IS naudojimą, optimizuoti sistemos priežiūros kaštus.

Registrų centro direktoriaus pavaduotojas turto vertinimui Arvydas Bagonavičius, kuris buvo atsakingas už elektroninės sveikatos viešuosius pirkimus, sako, kad politikų išsakomi priekaištai, jog pirkimai vykdyti neskaidriai, o elektroninė sistema neveikia, yra žeidžiantys ir neteisingi bei griauna jo karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Keliami klausimai dėl A.Bagdonavičius atsakomybės

Nors jis užsitikrino vietą Registrų centro vadovo konkurse, teisingumo ministrė Milda Vainiutė praėjusią savaitę nusprendė jo neskirti į pareigas, kol nesulauks Semo antikorupcijos komisijos tyrimo dėl elektroninės sveikatos. Tyrime, BNS žiniomis, keliami klausimai ir dėl A.Bagdonavičius atsakomybės.

REKLAMA

„Nesvarbu, kas tą sistemą tvarkys, svarbu, kad ji veiktų. Bet mums, kurie praleido 5 metus, galima sakyti, be atostogų, be poilsio, dirbdami savaitgaliais, kad sistema veiktų – ir ta sistema yra gyva, mes ją nuolat tobuliname, mes prie jos sėdime. Ir tas pasakymas, kad jūs kažko nepadarėte, kažkas neveikia – mus skaudina (...). E-sveikata yra mūsų sukurtas kūdikis, jei jį iš mūsų paims, aišku, mes negalėsime priešintis, bet mums tai bus pakankamai skaudu“, – žurnalistams antradienį sakė A.Bagdonavičius.

Anot jo, visos 11 informacinių sistemų veikia, o politikai vadovaujasi mitais, juos siekta paneigti antradienį surengtoje spaudos konferencijoje. A.Bagdonavičius sako lauksiąs ministrės sprendimo skirti jį įstaigos vadovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų