REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – tikras iššūkis turintiems spuoguotą odą. Karštas oras skatina prakaitavimą, o prakaitas užkemša odos poras ir taip iššaukia spuogus. Todėl šiltuoju metų laiku ypač svarbu tinkamai prižiūrėti į aknę linkusią odą.

Vasara – tikras iššūkis turintiems spuoguotą odą. Karštas oras skatina prakaitavimą, o prakaitas užkemša odos poras ir taip iššaukia spuogus. Todėl šiltuoju metų laiku ypač svarbu tinkamai prižiūrėti į aknę linkusią odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aknė laikoma labiausiai paplitusia pasaulyje odos problema. Iki 90 proc. paauglių ir iki 50 proc. suaugusių moterų kenčia nuo aknės. Spuogų atsiradimo priežastys – įvarios. Nuo streso ir prastos mitybos, iki hormonų disbalanso ir netinkamos higienos. Sunkesnė ligos forma gali neigiamai atsiliepti ir žmogaus psichologinei būsenai bei savivertei. Tai ypač ryšku paauglystėje. Todėl su akne kovoti būtina. Šiuolaikinė medicina tam pateikia aibę priemonių.

REKLAMA

Kaip prižiūrėti spuoguotą odą

Spuoguotos veido odos priežiūrą turėtų sudaryti tokia pati kasdienė rutina, kaip ir prižiūrint sveiką odą: valymas, tonizavimas ir drėkinimas. Svarbiausia – pasirinkti jums tinkamas priemones.

Ryte ir vakare prauskite odą prausikliu, į kurio sudėtį įeina cinkas ar arbatmedžių aliejus. Šie ingridientai padeda sumažinti odos uždegiminius procesus ir reguliuoja riebalų išsiskyrimą. Nupraustą odą nuvalykite poras sutraukiančiu toniku. Atsargiau elkitės su tomis priemonėmis (dažniausiai tai būna tonikai ir prausikliai), į kurių sudėtį įeina alkoholis. Jei jūsų oda ne tik spuoguota, bet ir jautri, išsiplėtusiais kapiliarais, linkstanti raudonuoti, tokių priemonių turėtumėte atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai sudrėkinkite odą kremu. Jis turėtų būti pagamintas ne aliejaus, o vandens pagrindu, lengvas, leidžiantis odai kvėpuoti. Vasarą paprastą veido kremą rekomenduojama pakeisti kremu su saulės filtrais. Vaistinėse galima rasti produktų, kurie skirti specialiai riebaus, spuoguoto veido priežiūrai ir apsaugai nuo saulės. Atkreipkite dėmesį, kad į tokių universalių kremų sudėtį įeitų ne tik saulės filtrai, bet ir riebalų išsiskyrimą normalizuojančios medžiagos, pavyzdžiui, l-karnitinas.

Kartą per savaitę naudokite valomasias kaukes, o kartą per mėnesį patikėkite veido valymą profesionaliai kosmetologei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepersistenkite su saulės voniomis

Būnant saulėkaitoje spuoguotą odą, kaip ir normalią, būtina tepti apsauginiu kremu nuo saulės. Kremo apsauginių filtrų stiprumą pasirinkite pagal savo odos tipą. Kuo šviesesnė oda – tuo didesni SPF ir UVA filtrai turi būti kremo sudėtyje. Nepamirškite, kad odos būklei didelę reikšmę turi kremo konsistencija. Riebus kremas ar aliejus nuo saulės gali užkimšti odos poras ir dar labiau pabloginti spuoguotos odos būklę. Išeitis – neriebios purškiamos priemonės nuo saulės. Jos padengia odą plonu sluoksniu, nepalieka riebumo pojūčio ir neužkemša porų. Po saulės vonių būtinai nuplaukite kremo likučius.

REKLAMA

Dažnai žmonės su spuoguota oda skuba gausiai mėgautis saulės voniomis, nes pastebi pagerėjimą. Iš tiesų saulė „nudžiovina“ spuogus, o įdegis paslepia odos netobulumus. Tačiau šis efektas – trumpalaikis.

Rudeniop problema gali stipriai paūmėti. Taip yra todėl, kad reaguodama į saulę oda tarsi „saugosi“ – storėja jos raginis sluoksnis. To pasekmė – labiau užsikimšusios poros, stipresnės uždegiminės reakcijos. Jei vis dėl to negalite gyventi be saulės vonių, pasistenkite odą reguliariai šveisti. Taip pašalinsite negyvas odos ląsteles, jos neužkimš porų ir rudeniop nekils dvigubų problemų dėl spuogų.

REKLAMA

Ką dedate į burną – matosi ant veido

Mokslininkai ilgai ginčijosi, ar mityba turi įtakos aknės atsiradimui. Pastebėta, kad liga paūmėja vartojantiems daug pieno produktų, mėgstantiems aštrų ir riebų maistą. Naujausi tyrimai parodė, jog spuoguotos odos gydymui gali būti veiksmingas vitamino E vartojimas.

Kartais spuogų atsiradimas gali būti susijęs su hormoninėmis ar virškinimo problemomis. Todėl, jei kruopšti priežiūra ir tinkama higiena neduoda rezultatų, vertėtų apsilankyti pas daktarą ir pasitikrinti sveikatą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų