REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Per audrą Vilniuje – kritinė padėtis: skęsta automobiliai, semia pastatus nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniaus savivaldybė bei jos įmonės sako likvidavusios ketvirtadienį gausaus lietaus sukeltus padarinius. Iš viso mieste užfiksuota per 200 avarinių situacijų.

45

Vilniaus savivaldybė bei jos įmonės sako likvidavusios ketvirtadienį gausaus lietaus sukeltus padarinius. Iš viso mieste užfiksuota per 200 avarinių situacijų.

REKLAMA

Kaip BNS informavo savivaldybės įmonės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis, vien šios įmonės avarijų likvidavimo išlaidos kol kas siekia 15 tūkst. eurų ir jos gali didėti.

„Bet šią minutę dar sunku prognozuoti, gali būti dar nuošliaužų, kadangi gruntai šlapi, jie džiūvimo metu gali pašliaužti, gali atsirasti įvairių įgriuvų kelyje. Bet šiuo metu kol kas nėra“, - BNS sakė K.Vaicekiūtis.

Anot jo, iš viso ketvirtadienį įmonei teko likviduoti apie 200 įvarių avarijų, įskaitant užpiltus namų rūsius, kitas patalpas. Keliuose užfiksuoti 102 įvykiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavojingiausios įgriuvos, nuošliaužos nėra tokios pavojingos. Taip pat per vakar išvirto apie 15 medžių“, - teigė jis.

Vilniaus vandenys ketvirtadienį prieš vidurnaktį baigė tvarkyti ir dėl liūčių sugedusią nuotekų siurblinę - incidento metu sustojus siurbliams į Nerį galėjo tekėti maždaug po 1,5 tūkst. kubinių metrų nuotekų per valandą, didžioji jų dalis - lietaus nuotekos. Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamentas yra paėmęs vandens mėginius, šiuo metu jie vertinami. Taip pat Vilniuje keliose sankryžų dėl žaibų buvo sugedę šviesoforai, jie sutaisyti penktadienį ryte.

REKLAMA

Draudikai skaičiuoja, kad ketvirtadienį Lietuvoje praūžusios audros vidutinė padaryta žala vieno įvykio metu sieks apie 500-800 eurų, spėjama, kad bendra žalos suma viršys kelis šimtus tūkstančių eurų.

Audringi ketvirtadienio ir penktadienio nakties orai Lietuvos gyventojams pridarė nuostolių: medžiai virto ant automobilių, nuo žaibų iškrovų kilo gaisrai. Dėl audrų ir perkūnijos penktadienį 16 val., ESO duomenimis, elektros neturėjo 2,3 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų