REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Lukas Lekavičius  (nuotr. Fotodiena.lt)

Trečiadienio vakaras Kauno „Žalgirio“ fanams buvo niūresnis nei ketvirtadienio rytas Vilniuje. Paskelbta, kad Lukas Lekavičius palieka Lietuvos čempionus ir išvyksta į Atėnų „Panathinaikos“ klubą.

47

Trečiadienio vakaras Kauno „Žalgirio“ fanams buvo niūresnis nei ketvirtadienio rytas Vilniuje. Paskelbta, kad Lukas Lekavičius palieka Lietuvos čempionus ir išvyksta į Atėnų „Panathinaikos“ klubą.

REKLAMA

23-jų gynėjas pripažįsta, kad sprendimo nepriėmė nepasitaręs su Šarūnu Jasikevičiumi. „Kalbėjau vakar, užvakar. Skambinausi gal du ar tris kartus. Sprendimas buvo žiauriai sunkus, man jo nuomonė tikrai labai svarbi. Jis sakė, kad čia – mano sprendimas, abu variantai yra geri“, - TV3 žinioms kalbėjo L. Lekavičius.

Krepšininkas sako, kad apie kažkokius konkrečius dalykus su Šaru dar nekalbėjo, tačiau svarsto su treneriu susisiekti vėliau ir pasidomėti apie naująjį klubą, mat Š. Jasikevičius Atėnuose yra praleidęs ne vienerius metus.

Vos tik pasklido žinia apie įžaidėjo išvykimą, krepšinio fanai svarstė, kad galbūt Lukui dar bent sezoną reikėjo luktelti ir tik tada persikelti rungtyniauti kitur.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Lukas pritaria, kad ir pasilikimas „Žalgiryje“ būtų naudingas, tačiau priduria, kad atsisakyti tokio klubo pasiūlymo – velniškai sunku.

Tad kyla klausimas, kas vis dėlto nusvėrė pasirinkimo svarstykles, jei tiek „Žalgirio“, tiek „Panathinaikos“ variantai buvo vienodai naudingi?

REKLAMA

„Tikriausiai tai, kad „Panathinaikos“ - Top-4 komanda Eurolygoje. Pinigai nėra svarbiausia. Jei būtų siūlęs Europos taurės klubas daugiau pingų, aš nebūčiau net galvojęs, bet, kai pasiūlo Top-4 komanda, būtų labai sunku praleisti tokį šansą. Turbūt tas ir nusvėrė“, - pasirinkimą aiškino jaunasis įžaidėjas.

Būsimas Luko Lekavičiaus treneris – Xavi Pascualis. Pats krepšininkas sako, kad yra neįtikėtinas jausmas, kai paskambina toks garsus strategas ir sako, kad norėtų matyti savo komandoje.

Paklaustas, kokį vaidmenį komandoje turėtų gauti, L. Lekavičius daug neprognozavo: „Su tuo vaidmeniu yra labai sunku. Jis pasakė, kad bus du įžaidėjai, bus antrų numerių, kurie irgi gali žaisti pirmu numeriu. Treneris nėra durnas, jis man konkrečiai nesako, kiek duos žaist.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar viskas priklausys nuo manęs, reikės iš naujo užsitarnauti minutes. Treneris sakė, kad labai nori manęs. Jei ima į komandą, tai yra numatęs kažkokią rolę, aš taip manau. Treneris nori padėti man žengti kitą žingsnį, stebėjo mane ilgai, jam patinka mano žaidimas.“

Itin sunkų kelią nuėjęs, o praėjusiais metais net į rinktinę nepakviestas L. Lekavičius nemano, kad dabar viskas bus rožėmis klota.

„Pirmi legionieriaus metai bus sunkūs, pats Šaras taip sakė. Žinojau, kad „Žalgiry“ visą karjerą nežaisiu, kažkada teks pradėti legionieriaus karjerą. Važiuoju į gerą komandą, o ne bet kur“, - kalbėjo įžaidėjas.

Tačiau pokalbį Lukas užbaigė optimistine gaida: „Galvoju, kažkada dar grįšiu į „Žalgirį“.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Eurolygoje gynėjas per 18 minučių rinko po 8,5 taško ir atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Pasakiškai jis sužaidė pergalingose rungtynėse Vokietijoje, kur į „Brose Bamberg“ krepšį suvertė net 29 taškus ir prametė vos vieną metimą iš dvylikos.

LKL pirmenybėse L. Lekavičius vidutiniškai aikštėje praleido po beveik 18 minučių, per jas rinko po 7,8 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Portalas „Basketnews.lt“ skelbia, kad Graikijoje įžaidėjas per dvejus metus uždirbs net 850 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų