REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei susirgus užtektų paskambinti savo gydytojui ir jau tą pačią dieną be išankstinės registracijos ar papildomo mokesčio sėdėtumėte mediko kabinete?

Jei susirgus užtektų paskambinti savo gydytojui ir jau tą pačią dieną be išankstinės registracijos ar papildomo mokesčio sėdėtumėte mediko kabinete?

REKLAMA

Vilniaus vicemeras, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad tokios išskirtinės privilegijos teikiamos šalies politikams. Kol jūs mėnesį laukiate vizito pas daktarą, aukšti politikai esą turi tik jiems skirtą specialų „konsultacijų kabinetą“.

G. Paluckas sako, kad šiuo metu klinikinės ligoninės filialas jungiamas prie pagrindinės ligoninės. Šios pertvarkos metu ir išaiškėjo šokiruojantys faktai apie „specialius“ pacientus ir tik jiems skirtą konsultacijų kambarį.

„Spec. žmonėms“ – jokių eilių

G. Paluckas piktinasi, kad tokie dalykai vyksta mūsų laikais. Esą privilegijuotiems žmonėms skirtas konsultacijų kabinetas veikti pradėjo dar sovietiniais laikais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – siaubingas sovietinis palikimas. Šis kambarys veikia nuo labai senų laikų, dar prieš nepriklausomybę. Šiaip eilinis pacientas to kambario net nerastų. Į jį patenkama pro aviacijos medicinos centrą. Ten ateini per atskirą įėjimą, be jokios registracijos lauki atskirame laukiamąjame ir patenki pas gydytoją. Ramybės ir kokybės rezervatas „specialiems“ žmonėms. O už sienos „paprasti žmogeliukai“ eilėse prie gydytojų stumdosi. Štai kokie dalykai išlindo prasidėjus ligoninės pertvarkai“, – pasakoja G. Paluckas.

REKLAMA

Ligoninės atstovas nesupranta, kas čia tokio

Paklaustas, kas tie „spec. žmonės“, kuriems teikiamos privilegijuotos medicinos paslaugos, G. Paluckas sako, kad tai – politikos atstovai, svarbūs žmonės.

„Tai yra politiškai įtakingi įvairūs asmenys. Kai kurie iš jų – politinių partijų atstovai. Gal kai kurie jau tapę verslininkais. Tačiau atskleisti nei vienos pavardės negaliu, nes tai pažeistų duomenų apsaugos įstatymą. Tačiau galiu garantuoti, kad viskas bus išsiaiškinta ir šitos socialinės neteisybės neliks. Nepaisant politinių įtakų, visi privalo būti toje pačioje eilėje prie gydytojo kabineto“, – įsitikinęs G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas ambulatorinei pagalbai Leonardas Streikus pripažįsta, kad ligoninės padalinyje yra teikiamos paslaugos be išankstinės registracijos ypatingiems asmenims.

„Nuo seno ten yra prisirašę Lietuvos signatarai. Jiems yra lengvatų, kad galėtų pakliūti pas daktarus. Visi jau garbaus amžiaus. Nieko čia ypatingo. Žmonės tiesiog gali ateiti nesikreipdami į registratūrą. Susiskambina su daktaru, pas kurį vaikšto ir ateina į konsultacijų kabinetą, kur tas daktaras jų laukia. Jie yra nusipelnę Lietuvai žmonės, kodėl negalėtų gauti kažko tokio lengvesnio. Žinant mūsų sveikatos sistemą, juk labai sunku žmogui patekti pas daktarą“, – aiškina direktoriaus pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigia, kad lankėsi pats V. Landsbergis

Anot L. Streikaus, privilegijuotomis paslaugomis naudojasi apie 50 žmonių. Kai kurie vis dar dalyvauja politikoje, kiti jau nebe. Ligoninės direktoriaus pavaduotojas sako, kad tarp besilankančių – ir vienas iškiliausių Lietuvos politikos patriarchų. „Ir ponas Landsbergis ateina. Jeigu kas prieštarauja, tai tegul vaikšto žmogus į registratūrą, laukia eilėse. Bet aš manau, kad neteisinga, jog nusipelnę šaliai žmonės turi eiti ir sėdėti su visais eilėse. Niekam anksčiau ta tvarka neužkliuvo ir niekam netrukdė, kad jie gauna kitokias paslaugas“, – sako ligoninės direktoriaus pavaduotojas.

Tuo metu G. Paluckas tikina, kad tokios tvarkos greitu metu nebeliks. „Pirmiausia aiškinsis pati ligoninė, vyks administracinė pertvarka. O tuomet savivaldybės administracija spręs, kas ten vyko ir kas turi būti atsakingas. Čia gal ir ne nusikaltimas, bet tikrai didelė socialinė neteisybė“, – sako Vilniaus vicemeras. 

REKLAMA

Pradėjo veiklą kaip speciali ligoninė komunistams

Nuo liepos 1-osios dalį ligoninės filialo skyrių žadama sujungti su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės skyriais.

Dabartinis Vilniaus miesto klinikinės ligoninės filialas, esantis Antakalnio g. 124, įkurtas dar 1944 m. Medicinos įstaiga veikė kaip specializuota poliklinika Lietuvos komunistų partijos darbuotojams. Vėliau poliklinika gavo ligoninės statusą. 2012 m. įstaiga prijungta prie Vilniaus miesto klinikinės ligoninės. Ilgametis ligoninės vadovas - dar nuo sovietmečio jai vadovavęs buvęs Algirdo Mykolo Brazausko gydytojas Adolfas Berūkštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų