REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Kambarių nuoma pajūryje (nuotr. Fotodiena.lt)

Sinoptikų žadama karščio banga sukėlė nemažą sujudimą – lietuviai šį savaitgalį atakuoja Palangą. Vėsą keičianti šiluma ir liepos mėnesio pradžia kurorte žada tikrąjį sezono atidarymą, tačiau vėluojantiems teks graužti nagus – viešbučiai skaičiuoja paskutines laisvas vietas.

25

Sinoptikų žadama karščio banga sukėlė nemažą sujudimą – lietuviai šį savaitgalį atakuoja Palangą. Vėsą keičianti šiluma ir liepos mėnesio pradžia kurorte žada tikrąjį sezono atidarymą, tačiau vėluojantiems teks graužti nagus – viešbučiai skaičiuoja paskutines laisvas vietas.

REKLAMA

Pramiegojusiems teks nusivilti

Sureagavę į orų prognozes lietuviai suskubo planuotis savaitgalį. Didžioji dalis rezervacijų vyksta internetinėje rezervavimo sistemoje, kur norintys pasideginti šį savaitgalį prie jūros jau ieško likusių paskutinių laisvų vietų.

Kiek atokiau nuo jūros nutolęs viešbutis „Prie parko“ tv3.lt informavo, kad laisvų vietų šiam savaitgaliui jau nėra.

„Paprasto dviviečio nuo birželio 30-os iki liepos antros nėra. Pagerintų dviviečių irgi nėra. Žinokite, laisvų vietų jau nelabai turime, viskas rezervuota”, - sako viešbučio administratorė. Nors per praėjusią parą šiame viešbutyje kambarius rezervavo net 19 kartų, viešbučio atstovė tikina, kad lietuviai atostogas planavosi jau iš anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad kambarių paklausą ir žmonių pagausėjimą paskatino liepos pradžia, patvirtina ir viešbučio „Grand Baltic Dunes“ registratūros darbuotoja.

REKLAMA

„Liepos pradžia – atostogų metas, tad pagausėjimą pajautėme jau nuo birželio vidurio“, - sako moteris. Šiame viešbutyje dar galima rasti kelis laisvus kambarius, nors užimtumas, lyginant su birželiu, yra žymiai didesnis.

Kaip teigia viešbučio darbuotoja, liepos mėnesį lietuviai nebijo rezervuoti kambarių ne tik savaitgaliui, bet ir ilgesniam laikui.

Kurorte esančiame viešbutyje „Alanga“ per praėjusią parą kambarius rezervavo aštuonis kartus. Čia dirbanti moteris patvirtina, kad didesnį sujudimą lemia prognozuojamas karštis, liepos pradžia ir, žinoma, savaitgalis. Nors viešbutyje dar likę keli kambariai, skatinama nemiegoti ir nepraleisti paskutiniųjų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Savaitgaliais visada didesnis užimtumas, taip pat laukiame šventiniu periodu dar didesnio žmonių pagausėjimo“, - teigia atstovė.

Lietuviai atostogas planuoja paskutinę minutę

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos (PVRA) prezidentė Ingrida Valaitienė teigia, kad šį savaitgalį tikrai fiksuojamas didesnis sujudimas.

„Kadangi karščio bangą prognozuoja nuo ketvirtadienio, savaitgaliui rezervacijos yra gausesnės. Vis dėlto savaitgaliais visada išauga norinčiųjų skaičius, todėl labai kardinalaus pokyčio nematome“, - teigia I. Valaitienė. Nors poilsiautojai jau skuba rezervuotis atostogas šiam savaitgaliui, didžiausias žmonių pikas prasidės po liepos 6-osios – Mindaugo karūnavimo dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PVRA prezidentė teigia, kad lietuviai dažnai rezervacijas pasilieka paskutinei minutei, tačiau I. Valaitienė siūlo keisti įpročius.

„Reikėtų paskubėti, mat nuo ketvirtadienio pietų prasidės bumas, kai žmonės skambins į viešbučius ir klaus apie likusias paskutines vietas. Iš anksto rezervuojant poilsiautojai turi galimybę pasirinkti įvairesnį paslaugų spektrą, nes paskutinei minutei siūloma tai, kas lieka“, - sako atstovė.

Į Palangą plūsta nebe rusai, o vietiniai

Asociacijos prezidentė fiksuoja, kad pastaraisiais metais lankytojų srautai smarkiai pasikeitė – svečius iš Rusijos kompensavo būtent lietuviai.

„Kelerius metus srautai iš Lietuvos yra didesni. Jei anksčiau Palangoje lankydavosi 40 proc. lietuvių, 60 proc. užsieniečių, dabar lietuvių skaičius yra išaugęs ir pasidalina po lygiai. Po lietuvių daugiausiai atvyksta iš Latvijos, vėliau Rusijos, Baltarusijos, kitų užsienio šalių“, - teigia I. Valaitienė.

REKLAMA

PVRA prezidentė puikiai supranta lietuvių skelbiamą kritiką apie išaugusias kainas viešbučiuose bei restoranuose, tačiau tikina, kad euro įvedimas didelių pokyčių nepadarė. Vis dėlto esant blogiems orams I. Valaitienė siūlo rezervuotis ne per internetines sistemas, o kreiptis tiesiogiai į viešbučių administraciją ir sužinoti geriausią pasiūlymą.

„Žinoma, Palanga nepakonkuruos su užsienio rinka ir tokiomis šalimis kaip Turkija ar Ispanija. Ten vyrauja geri orai, o didesnis žmonių srautas lemia ir pigesnius pasiūlymus“,- sako I. Valaitienė, reaguodama į kalbas, kad svečiose šalyse lietuviams labiau apsimoka atostogauti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų