REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Birželio mėn. restoranų meniu kainos Palangoje (nuotr. tv3.lt)

Kaip niekad vėsi vasaros pradžia skaudžiai kirto vienam žymiausių ir lankomiausių šalies kurortų. Birželį Palanga apmirė dėl lankytojų stokos, o pastarieji kaltina kurorto verslininkus – esą „kosminės“ kainos verčia rinktis prekybos centrus.

17

Kaip niekad vėsi vasaros pradžia skaudžiai kirto vienam žymiausių ir lankomiausių šalies kurortų. Birželį Palanga apmirė dėl lankytojų stokos, o pastarieji kaltina kurorto verslininkus – esą „kosminės“ kainos verčia rinktis prekybos centrus.

REKLAMA

Ir nors jau šiandieninės kainos restoranuose gąsdina, verslininkai įspėja ruoštis – atšilus orams žadama dar viena kainų kilimo banga.

 

Palanga – cepelinų sostinė

Vėsi vasara privertė kurorto verslininkus daryti pokyčius valgiaraštyje. Kol orai nedžiugina, paklausą prarado vienas ryškiausių šiltojo sezono atributų – šaltibarščiai su bulvėmis. Juos greitai pakeitė cepelinai. Būtent jais bandoma privilioti esančius Palangoje užsukti pavalgyti.

Apsilankę pagrindinėje J. Basanavičiaus gatvėje kone kiekvienoje kavinėje galite rasti šį patiekalą. Kaip atskleidė prie vieno iš restoranų dirbusi vadybininkė, dažna kavinė juos įtraukė į dienos pietus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastebėjome, kad šiuo metu kurorte esantys žmonės dažniausiai užsuka būtent pietų metu. Kol kas Palangoje retas keliauja į kavines pusryčiauti, o vakarais dažniausiai sotinasi užkandžiais“, - tv3.lt tikino atstovė. Pasak jos, būtent todėl dabar kavinės svečius vilioja išskirtiniais pasiūlymais, kurie neretai nesibaigia tik pietų metu.

REKLAMA

„Kol žmonių Palangoje mažai, dienos pietų pasiūlymus pratęsiame ir ilgiau. Kartais kelios porcijos lieka ir atėjusiems pavakaroti“, - sako moteris.

Cepelinų kainos Palangos restoranuose pakankamai panašios, tačiau reikia būti apdairiems. Vienoje kavinėje šis patiekalas kartu su sriuba kainuoja 3, 5 eurų, tačiau paėjus dar kelis žingsnius matome, kad vien tik cepelinų porcija, be papildomos lėkštės šiltos sriubos, jau kainuoja 3, 8 eurų. Svarbiausia, mažesnę kainą ir geresnį pasiūlymą pateikęs restoranas yra arčiau jūros.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad kurorto svečiams svarbu nepatingėti pasivaikščioti, nes dažnas restoranas vilioja skambiomis frazėmis. Peržvelgus tendencijas matome, kad „specialūs pasiūlymai“, siūlantys vien tik cepelinus už 3, 79 eurų, nebūtų pats pigiausias pasirinkimas.

Minėta kaina – 3, 8 eurų – apžvelgiant kurorto kainas yra pati optimaliausia ieškantiems dienos pietų. 

Akcijos ir „specialūs pasiūlymai“ gali nuliūdinti

Palangoje kainų pasiutpolkė vyksta ir dėl minėtų šaltibarščių, kurių pasiūla tikrai maža. Dažniausiai randama kaina už lėkštę šaltos sriubos kainuoja 2 eurus. Vis dėlto pasitaiko ir netikėtumų.

Apie „specialų pasiūlymą“ nuo ryto iki vakaro skelbiantis restoranas už šaltibarščius prašo net 2, 79 eurų. Ir tai nėra vienintelė naujiena, kuri gali nuliūdinti Palangos lankytojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl vėsaus oro ir labai mažo lankytojų skaičiaus vienas žymiausių šalies kurortų šiuo metu siūlo akcijas. Jos nuo birželio mėnesio taikomos tiek dienos pietų patiekalams, tiek meniu. Visgi jau nuo liepos pradžios, kai Palanga skelbs tikrąją atostogų pradžią ir lauks žmonių bumo, kainos kis.

„Kainos Palangoje praktiškai visur vienodos, o jos yra tokios, kokios yra. Kadangi dabar yra birželis, sezonas dar nėra įsibėgėjęs, o jis startuoja liepos mėnesį. Dabar kainos yra tokios, bet mes darome nuolaidas, akcijas, taip norime pritraukti klientą“, - sako irgi prisistatyti nenorėjusi restorano vadybininkė.

Kadangi moteris gyvena Palangoje, ji įsitikinusi – nuo liepos mėnesio kainos tikrai šoktels, todėl atvykusiems nereikėtų nustebti. Vadybininkė išduoda, kad nors kai kurie restoranai palieka senąsias kainas ir meniu, akcijų ir pasiūlymų atsisakiusios maitinimo įstaigos gali prašyti už maistą mokėti brangiau. Ieškantys pigesnių pasiūlymų taip pat turėtų nebijoti nutolti nuo pagrindinės gatvės ir miesto centro, kur kavinės gali siūlyti šiek tiek prieinamesnius variantus. 

REKLAMA

tv3.lt kalbinti kurorto svečiai vienpusiškai sutiko, jog kainos Palangoje šiek tiek glumina. Dažnas dėl susidariusios situacijos linkęs kaltinti euro įvedimą, o norėdami sutaupyti bando pergudrauti sistemą.

„Su žmona apsiperkame prekybos centruose ir patys gaminame maistą. Pastebėjome, kad taip išleidžiame žymiai mažiau pinigų“, - sako iš Kretingos atvykęs poilsiautojas Danielius. Akivaizdu, kad prekybos centrai sureagavo į atvykstančių poreikius, mat didžioji dalis paskelbė vasaros laikotarpiu dirbantys visą parą.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų