REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stilistė Viktorija Igliukaitė teigia, kad puikiai tinkanti plaukų spalva turėtų derėti prie odos tono. „Odos tonas yra ypatingai svarbus, jis tiksliausiai sufleruoja, kokią plaukų spalvą pasirinkti“ – sako Viktorija ir pabrėžia, kad tokiu atveju parinktas plaukų atspalvis sėkmingai pastiprins gamtos duotą mūsų grožį.

Stilistė Viktorija Igliukaitė teigia, kad puikiai tinkanti plaukų spalva turėtų derėti prie odos tono. „Odos tonas yra ypatingai svarbus, jis tiksliausiai sufleruoja, kokią plaukų spalvą pasirinkti“ – sako Viktorija ir pabrėžia, kad tokiu atveju parinktas plaukų atspalvis sėkmingai pastiprins gamtos duotą mūsų grožį.

REKLAMA

Pasak TV3 televizijos žinių laidos vedėjų įvaizdžio kūrėjos Viktorijos Igliukaitės, puikios išvaizdos priežastis yra nepriekaištingai pritaikyta plaukų spalva. „Tinkamų plaukų dažų spalvos parinkimas daro milžinišką įtaką mūsų įvaizdžiui. Odos tipas yra geriausias orientyras renkantis plaukų spalvą, tačiau neužtenka žinoti, kad mūsų oda yra šviesi, vidutinio tamsumo ar tamsi – yra šilti bei šalti jos tonai. Būtent tai ir yra svarbiausia“ – akcentuoja specialistė.

Kaip nustatyti odos tipą?

Nustatyti savo odos tipą dažnai yra labai painu. Yra keturi odos tipai pagal metų laikus: vasara, ruduo, žiema, ir pavasaris. Vasaros ir žiemos tipams būdinga šalto atspalvio oda, o pavasario ir rudens – šilto. „Paprasčiausias būdas nustatyti odos tipą yra pažvelgti į savo rankos venas riešų srityje“ – pataria Viktorija. Jei matomos venos, pasak jos, yra labiau žalsvos spalvos, vadinasi odos tipas šilto atspalvio, jei labiau mėlynos – šalto.

REKLAMA
REKLAMA

Renkantis spalvas visuomet galioja auksinė taisyklė: šiltos spalvos derinamos su šiltomis, šaltos – su šaltomis. Tad tik teisingai suderinus spalvos tonus galima gauti geriausią odos ir plaukų spalvinio santykio rezultatą. O tai pastiprina mūsų asmenybės bruožus, sukuria jos harmoniją, o žvilgsnį paverčia labiau įtraukiančiu. Teisinga plaukų spalva – sėkmingo įvaizdžio dalis.

REKLAMA

„Tiesa, jei jūsų odos tipas pavasaris, tai visiškai nereiškia, kad jums tiks tik šviesi plaukų paletė. Jūs galite dažyti ir tamsiau, tačiau būtent pavasario ar rudens tipo moterims svarbu yra pasirinkti šiltą kurios nors spalvos toną, na o vasaros ir žiemos tipams – tik šaltų atspalvių dažus“ – pataria Viktorija Igliukaitė.

Šilto odos tono tipai

Pavasario tipo oda yra plona, labai dažnai su strazdanėlėmis. Jos atspalvis šviesus su gelsvai persikine užuomina. Tokia oda įdega sunkiau, dažniau raudonai. Prie tokio odos tipo derinami šilti plaukų tonai: šviesi medaus, smėlio, gintaro, šiaudų, linų, karamelės, rusvai gelsva, šviesi ruda, riešutų ruda, auksinė kaštoninė, vario, tamsi oranžinė, bronzinė.

REKLAMA
REKLAMA

Rudens tipo oda taip pat linkusi įdegti raudonai. Ji yra šviesi su auksiniu, gelsvu, alyvuogių atspalviu arba tamsi su bronzos atspalviu. Rudens tipo odą dažnai puošia strazdanėlės. Šiuo atveju plaukams galima rinktis ryškesnes spalvas: kaštoninę, šokolado, rudą, tamsiai rudą, oranžinę, ugninė vario, raudonmedžio, tamsią oranžinę su rausvu atspalviu, raudonai rudą, geltonai rudą, erškėtuogių, cinamono, bronzinę.

Šalto odos tono tipai

Vasaros tipo oda yra šviesi dramblio kaulo su rožiniu, melsvu ar alyvuogių atspalviu. Tokia oda įdega tolygiai, o strazdanos išryškėja pilkai ruda spalva. Turinčioms vasaros tipo odą tinka šviesiai rudi, platinos, kviečių, perlų, ledo, pelenų atspalviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiemos tipui priklauso labai šviesus pieno spalvos arba labai tamsus su rožiniu ar melsvu atspalviu odos tonas. Prie tokios odos puikiai dera šaltos ryškesnės spalvos plaukams. Tai gali būti pelenų, platinos, sidabrinis atspalvis arba tamsi ruda, rubino, baklažano ar net bordo spalva. Taip pat galima rinktis ir kartaus šokolado juodos tulpės ar melsvai juodą spalvą.

Tv3.lt stilistė Viktorija Igliukaitė teigia, jog kad ir kokia spalva moterys norėtų nusidažyti savo plaukus, vis dėlto jos neturėtų nutolti nuo savo natūralios spalvos. „Labai daug moterų nėra patenkintos natūralia savo plaukų spalva. Vis tik svarbu žinoti, kad būtent ji labiausiai ne tik tinka prie veido odos bet ir geriausiai atskleidžia asmenybę. Na nebent norima sukurti išskirtinį įvaizdį scenai ir pan.“ – tikina stilistė ir pataria dažytus plaukus prižiūrėti tik su jiems skirtomis kosmetikos priemonėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų