REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Grace Hartzel  (nuotr. Instagram)

Socialinio tinklo „Instagram“ vartotojai garsiai išsakė savo nepasitenkinimą „CR Fashion Book“ mados žurnalu, kai jo kūrybinės grupės nariai pasidalino labai liekno modelio kojų fotografija.

17

Socialinio tinklo „Instagram“ vartotojai garsiai išsakė savo nepasitenkinimą „CR Fashion Book“ mados žurnalu, kai jo kūrybinės grupės nariai pasidalino labai liekno modelio kojų fotografija.

REKLAMA

„CR Fashion Book“, kurio leidybai vadovavo mados redaktorė Carine Roitfled, pirmąją oficialią vasaros dieną atšventė pasidalindama modelio Grace Hartzel įkelta nuotrauka, kurioje vaizduojamos itin plonos merginos kojos. Tiesą sakant, jų būklė ne juokais įsiutino komentatorius, žurnalą kaltinančius aukštinant aiškiai nesveikus kūno standartus.

Pasak internetinio portalo „Models.com“, Grace kūno išmatavimai panašūs į modelių Karlie Kloss, Kendall Jenner ir Joan Smalls, bet šioje labai priartintoje nuotraukoje merginos kojos yra ypatingai lieknos, o tarpas tarp šlaunų yra toks pat, kaip ir tarpas tarp blauzdų.

„Didžiuojuosi turėdama voro kojas“, - po nuotrauka rašė modelis.

Merginos asmeniniame tinklalapyje jos gerbėjai apie nuotrauką nieko neigiamo nepasakė, tačiau kai ja pasidalino „CR Fashion Book“ atstovai, žmonių nuomonės pasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kūno alinimas - nepropaguojamas. Natūraliai lieknas žmogus - gerai, bet niekieno kojos iš vidaus netūrėtų būti tokio plonos“, - rašė vienas internautas.

REKLAMA

„Sunku patikėti, kad mados industrija vis skatina atrodyti taip, o apie natūralią išvaizdą kalbama laba mažai. Jie gyvena kitoje dimensijoje“, - pridūrė kitas. „Bijau to, kas nutiks su mūsų dukromis. Kas čia per nuotrauka... Jei atvirai, tai ji mane gąsdina.“

Kiti asmenys pridūrė, kad nėra gerai pačius modelius kaltinti dėl jų kūno sudėjimo, ypač jei jie kenčia valgymo sutrikimus, bet taip pat teigė, jog „CR Fashion Book“ komanda turėtų atsakyti už tai, jog tokius kūnus ir perdėto lieknumo standartus reklamuoja kaip pranašesnius.

„Neturėtume kaltinti merginos nuotraukoje“, - savo nuomonę išsakė vienas interneto vartotojas. „Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokią žinutę moterims siunčia šis žurnalas, pirmąją vasaros dieną dalindamasis tokiomis fotografijomis. Tai pavyzdys to, kodėl vis daugiau jaunų merginų turi valgymo sutrikimus. Populiarios publikacijos daugiausia dėmesio skiria liekniems kūnams, o natūralius ir sveikus - ignoruoja.“

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tikrai nesveika ir šiek tiek gąsdina! Nepaisant to, ar modelis kažkuo serga, ar ne, smerktina, jog „CR Fashion Book“ tai pateikia kaip sektiną idealą“, - pridūrė kitas.

Nei žurnalo atstovai, nei pats modelis nesutiko komentuoti šio įvykio. Grace karjera tikrai nestovi vietoje. Vien tik šiais metais ji ėjo podiumu demonstruodama „Hugo Boss“ ir „Dior“ drabužius, pasirodė „Tom Ford“, „Zara“ ir „Etro“ kampanijose, pozavo amerikietiškame „Vogue“ žurnale ir keliuose tarptautiniuose leidiniuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų