REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 4 metus savo tapimą moterimi pradėjęs translytis vyras atskleidė, jog laukiasi kūdikio.

Prieš 4 metus savo tapimą moterimi pradėjęs translytis vyras atskleidė, jog laukiasi kūdikio.

REKLAMA

Kaci Sullivanas (29) iš Viskonsino, JAV jau augina sūnų Graysoną* (5), kurio susilaukė dar būdamas moterimi, o žiniomis, jog pasaulį išvys ir antrasis jo vaikas, vyras be galo džiaugiasi.

REKLAMA
REKLAMA

Kaci pastojo po 6 mėnesių bandymų su vaikinu Stevenu, kai dėl sveikatos priežasčių jis 2016-ųjų gegužės mėnesį trumpam sustabdė hormonų vartojimą.

REKLAMA

Būdamas 4 mėnesius nėščias, Kaci sako, jog antrasis nėštumas, jau esant vyru, yra kur kas geresnis, be to, jis jaučiasi daug laimingesnis.

„Besilaukdamas pirmojo sūnaus, vis dar neigiau mintis, jog esu translytis“, - paaiškino jis. „Tikėjausi, jog nėštumas padės pasijusti moterimi ir sugrąžins moteriškumą, o jaustas nepatogumo jausmas, jog esu netinkamame kūne, išnyks, tačiau taip neįvyko. Vietoje to, tas periodas man buvo labai tamsus ir reiškė, jog niekada negalėsiu būti tuo, kuo esu. Graysono atėjimas į pasaulį privertė mane suprasti ir pažvelgti į tikrąją mano lytį. Dabar mano kūnas ir nėštumas yra susijungę į vieną, o stebėdamas kūdikio augimą pilvelyje jaučiu tikrą palaimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaci prisipažino, kad, kaip ir kiekvienas besilaukiantis žmogus, jam nerimą kelia augantis kūnas ir pats gimdymo procesas. Jis taip pat teigė, jog yra dėkingas už galimybę išnešioti gyvybę ir negali sulaukti tos dienos, kai galės pažvelgti į kūdikio akis.

Menininkas Kaci apie savo nėštumą kuria vaizdo įrašus. Taip dalindamasis savo patirtimi jis padeda kitiems asmenims, išgyvenantiems kažką panašaus, nes tokio tipo informacijos internete labai mažai.

„The TransLiberation Arts Coalition“ vadovaujančio vyro tikslas – menu sukelti susidomėjimą translyčiais asmenimis ir visa bendruomene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po pirmojo gimdymo gruodžio mėnesį, internete bandžiau ieškoti informacijos apie kitus translyčius asmenis, susilaukusius vaikų, bet likau nieko nepešęs, nes radau tik kelis su tuo susijusius straipsnius. Žinojau, jog yra daug tokios informacijos ieškančių žmonių, tad prisiėmiau atsakomybę ir įamžinau savo nėštumą vaizdo įrašuose. Kiekvieną savaitę įkeliu po naują įrašą. Sulaukiu šimtų klausimų ir žinučių, už kurias taip pat labai dėkoju“, - sakė Kaci.

Kiek tik prisimena, Kaci, būdamas moterimi, nesijautė laimingas, o apie translyčius asmenis sužinojo būdamas 18-kos.

REKLAMA

„Nežinojau, kaip apibūdinti save ir ką reiškė žodis „translytis“. Jaučiausi neramiai ir, vos tik sužinojęs apie šį reiškinį, juo susidomėjau. Net kelis metus dvejojau, bet sulaukus 21-erių supratau esąs kitoks, tačiau pripažinti to dar nedrįsau. Bijojau atskleisti savo tikrąją lytį šeimos nariams, nežinojau, kaip reikės su tuo taikstytis darbe ir ar į pagalbą pasitelkti mediciną. Savo jausmus paslėpiau giliai viduje ir su niekuo apie tai nekalbėjau“, - sakė jis.

Būdamas 19-kos ir vis dar gyvendamas kaip moteris, Kaci susipažino su būsimuoju vyru ir 2011-ųjų liepą pastojo. Pagimdžius sūnų Graysoną, deja, bet Kaci suprato, jog geriausiu tėvu galės būti tik tada, kai savyje nebelaikys susikaupusių jausmų.

REKLAMA

Neilgai trukus Kaci prabilo apie savo tikrąją lytį ir išsiskyrė su vyru, su kuriuo vis dar palaiko taikius bendros tėvystės ryšius, o 2013-ųjų gegužę jis pradėjo vartoti vyrams skirtus hormonus ir atliko krūtinės šalinimo operacija.

„Pirmasis nėštumas mane alino dvasiškai, jaučiausi esantis beviltiškoje ir apleistoje vietoje. Gimus Graysonui supratau, kad esu be galo prislėgtas ir nežinojau, ar kada nors užtils galvoje esantys ir visą gyvenimą man ramybės neduodantys klausimai. Pažvelgiau į kūdikį ir supratau esantis jam skolingas gerą ir laimingą tėvą. Norėjau sumažinti bet kokį emocinį mudviejų atotrūkį, tad nusprendžiau kuo greičiau pradėti keistis ir vartoti testosteroną“, - pasakojo Kaci.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras šiuo metu gyvena kartu su dabartiniu draugu Stevenu (27). Po hormonų nutraukimo metu juos išgąsdinusio nėštumo pavojaus, juodu suprato, kad laikas šeimoje atsirasti dar vienam žmogeliukui.

„Dėl įvairių sveikatos priežasčių ir noro būti kuo vaisingesniam, nustojau vartojęs testosteroną. Stevenas ir aš nesiruošėme pastoti iš karto, bet po netikėto nepasitvirtinusio nėštumo išgąsčio supratome esantys pasiruošę vaikeliui. Vasario mėnesį sužinojome, kad šeimą papildys naujas narys“, - sakė Kaci. „Translyčių asmenų nėštumai nėra reti. Panaršius internete, randama labai daug informacijos apie įprastus heterosksualų nėštumus ir gimdymus. Nusprendžiau kovoti su tokio mums, translyčiams, naudingo turinio stoka ir sukūriau platformas bei saugias vietas, kur tokie asmenys gali papasakoti savo istoriją ir bendrauti su kitais šios bendruomenės žmonėmis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų