REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį kalėti nuteisė du vyrus, kurie, norėdami įsigyti alkoholio ir narkotikų, apiplėšė bei nužudė dėvėtų drabužių pardavėją.

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį kalėti nuteisė du vyrus, kurie, norėdami įsigyti alkoholio ir narkotikų, apiplėšė bei nužudė dėvėtų drabužių pardavėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

29 metų Aleksejus Kalininas kalės 14 metų ir 6 mėnesius, nusikaltimo iniciatorius ir vykdytojas 35 metų Konstantinas Ivančenka – 20 metų. Pastarasis pripažintas pavojingu recidyvistu, jam skirta maksimali bausmė, pranešė teismas.

REKLAMA

40-metė pardavėja, dirbusi dėvėtų drabužių kioskelyje, nužudyta beveik prieš metus, birželio 30 dieną Klaipėdoje, Medvėgalio gatvėje.

Užpulta darbo vietoje

Savo darbo vietoje vidury dienos užpulta ir ne mažiau kaip 30 smūgių peiliu į įvairias kūno vietas subadyta prekybininkė nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje. Nusikaltimo iniciatorius ir vykdytojas K.Ivančenka devynis kartus anksčiau teistas už įvairius tyčinius, tarp jų ir labai sunkų, nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Jo bendrininkas A.Kalininas 24 kartus baustas už įvairius nusižengimus administracine tvarka. Pastarasis teismo proceso metu savo kaltės dėl moters nužudymo nepripažino, o K.Ivančenka kaltas pripažino tik iš dalies.

Teismas nustatė, kad įvykio dieną vyrai buvo apsvaigę nuo alkoholio. A.Kalininas, patikrinęs ir įsitikinęs, kad parduotuvėje, be pardavėjos, nėra daugiau žmonių, bendrininkui davė kuprinėje turėtą peilį ir liko už durų saugoti nusikaltimo vietą.

Sugadinto turto vertė siekė 1800 eurų

Tuo metu K.Ivančenka užpuolė moterį grasindamas peiliu, o šiai pasipriešinus mirtinai ją subadė. Atsikratęs pardavėjos, pagrobė jos mobilųjį telefoną, rankinę, rastus pinigus, piniginę su asmens dokumentu, kitus daiktus – iš viso pagrobta turto už 653 eurus. Įvykio metu taip pat buvo sudaužytas kioskelyje stovėjęs kasos aparatas, sugadinta dalis parduotuvėje kabėjusių drabužių – sugadinto turto vertė siekė 1800 eurų.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylos medžiagą ir nusikaltimo aplinkybes, abu vyrus pripažino kaltais dėl keturių tyčinių nusikaltimų: nužudymo dėl savanaudiškų paskatų, plėšimo įsibrovus į patalpą, turto sunaikinimo ir sugadinimo, fizinio asmens dokumento pagrobimo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų