REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai toliau ieško, ką dar Lietuvoje uždrausti. Gatvėse daug pėsčiųjų vaikšto su mobiliaisias telefonais ir beveik nemato, kas vyksta aplinkui. Tad Seimo nariai siūlo bausti žmones, einančius per perėją ir kalbančius ar naršančius telefonu.

Parlamentarai toliau ieško, ką dar Lietuvoje uždrausti. Gatvėse daug pėsčiųjų vaikšto su mobiliaisias telefonais ir beveik nemato, kas vyksta aplinkui. Tad Seimo nariai siūlo bausti žmones, einančius per perėją ir kalbančius ar naršančius telefonu.

REKLAMA

Politikai užregistravo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kuriomis nori uždrausti mobiliaisiais telefonais naudotis einant per perėją. Šias įstatymo pataisas registruoja konservatoriai Algis Strelčiūnas, Stasys Šedbaras, valstiečiai Lauras Stacevičius ir Petras Valiūnas, bei liberalas Ričardas Juška.

„Aš norėčiau atkreipti dėmesį iš pradžių į tuos žmones, kurie naudojasi mobiliais telefonais rašydami žinutes. Jeigu jau kalbant apie tyrimus, kurie atlikti, jei pėstysis eina 10 ar 20 sekundžių ilgesnį laiką per pačią perėją, tai trikdo ir pačius vairuotojus, ir patį žmogų, kuris, eidamas per perėją pereina ir per raudoną signalą“, - TV3 sakė Algis Strelčiūnas.

„Čia yra normalu šiek tiek sudrausminti ne tik vairuotojus, bet ir pačius pėsčiuosius, kad jie gatvėje, ten, kur yra potencialiausiai pavojingiausia ir rizikingiausia vieta, nesinaudotų mobiliaisiais telefonais“, - teigė konservatorius Paulius Saudargas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš išvis stebiuosi tuo, kas vyksta Lietuvoje ir kokia yra epidemija telefoninė“, - sakė Irena Degutienė.

„Kiekvienas sąmoningas žmogus pats turėtų suvokti, kada telefonu kalbėti, kada žinutę rašyti, kada juo naudotis. Bet išties, jeigu mes matom, kad tai yra grėsmė piliečių gyvybei ir saugumui kelyje, tas avarines situacijas sukelia patys pėstieji, tada teisingai kolega Strelčiūnas užregistravo įstatymo pataisą, kad reikia bausti, gal ir nedidele bausme, bet kažkiek žmogų sudrausminti“, - komentavo konservatorė.

REKLAMA

Anot jos, bauda galėtų siekti apie 3-5 eurus, tačiau pabrėžia, kad svarbiausia ne baudos dydis, o sudrausminimo efektas.

Tačiau, anot politikės, svarbu atkreipti dėmesį ir vairuotojams. „Stebina ir vairuotojai, kurie ne tik, kad automobilį vairuojant ištisai žinutes maigo arba telefonu kalba, bet dar yra tikrai merginų, kurios sugeba ir žinutę rašyt, ir pasidažyt“, - stebėjosi konservatorė.

Socialdemokratas Algirdas Butkevičius taip pat ragino ir policijos pareigūnus atkreipti dėmesį į vairuotojus, kalbančius telefonu. „Šita kova turėtų būti dar labiau sugriežtinta“, - komentavo socialdemokratas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pritarčiau, kad per pėsčiųjų perėją, kol praeis, gali būti pokalbis nutrauktas, o po to paprašyti, kad praėjęs pėsčiųjų perėją vėl galėsiu pratęsti pokalbį“, - mano A.Butkevičius.

Šiai pataisai priešinasi parlamentaras Petras Gražulis. Anot jo, šiuo metu yra pakankamai daug draudimų, be to, ir pats nevengia kalbėti telefonu eidamas per perėją.

„Čia greitas labai momentas, ten kelios sekundės ir pereini per tą gatvę, bet aš manau, kad ne čia yra problema. Aš manau, kad tikrai nereikėtų drausti“, - TV3 sakė Seimo narys.

Anot Kęstučio Glavecko, tai yra paties pėsčiojo reikalas, tad drausti nereikėtų.

„Tai turėtų būti suprantamas dalykas pačio žmogaus, o jeigu jis tą dalyką darbo ir gali būti nufilmuotas, ar dar kas nors, tada jau baudimo sankcija“, - mano politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, jeigu žmogus pats nesivadovauja tokia logika, „jis gali būti sutraiškytas“.

„Gali drausti einant valgyti arba dar ką nors daryti, tai draudimai iš principo neišsprendžia problemos“, - mano K.Glaveckas.

Šį įstatymo pakeitimas įsigalioti turėtų nuo 2018 metų sausio 1 dienos.

Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų