REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad siūlymas ministerijoms susiveržti diržus neturi nieko bendro su nerimu dėl galimos krizės, apie kurią prabilo „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

 Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad siūlymas ministerijoms susiveržti diržus neturi nieko bendro su nerimu dėl galimos krizės, apie kurią prabilo „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro pirmininko, tokiu būdu ieškoma lėšų šaltinių finansuoti Vyriausybės prioritetus.

REKLAMA

„Aš manyčiau, kad reikėtų pirmiausiai įsiklausyti į Vyriausybės poziciją ir būti pakankamai tiksliems. Kalbant apie pokyčių krepšelį, tai yra numatyta mūsų veiksmų plane naujas valstybės biudžeto principas, kada nevyksta taip vadinamas pageidavimų koncertas - duokite mums vis daugiau. Tačiau yra patvirtinti artimiausių poros metų Vyriausybės veiklos prioritetai, kuriems reikalingas papildomas finansavimas. Ir šitiems 33 prioritetams finansuoti reikia turėti pokyčių krepšelį“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pokyčių krepšeliui ministerijos turi surasti apie 180 mln. eurų.

„Pokyčių krepšelis nėra 600 mln. eurų, tai yra visas padidėjimas kartu su socialiniais įsipareigojimais, mokestine pertvarka, pensijomis. Pokyčių krepšeliui reikalinga finansuoti apie 180 mln. eurų, tai yra priimtas bendras sprendimas, kalbant apie ministerijų veiklos efektyvinimą, pabandyti tas sumas surasti. Tai neturi nieko bendro su jokia krize“, - pridūrė jis.

Anot jo, prielaidų finansinei krizei Lietuvoje nėra, mat ekonomika auga, gerėja prognozės.

„Ekonomika Lietuvos auga, prognozės kinta į gerą pusę“, - sakė S. Skvernelis.

Trečiadienį Seimo Kultūros komitetui svarstant Kultūros ministerijos finansavimą, R.Karbauskis teigė, kad valdantieji atsisako planų jį atsieti nuo alkoholio ir tabako akcizų surinkimo, nes „netrukus galime susidurti su dar viena krize, ekonomikos krize pasauline“, skelbė portalas 15min.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo komitetas opozicijos iniciatyva svarstė Vyriausybės planus kitais metais mažinti kultūros finansavimą, kad būtų galima suformuoti „pokyčių krepšelį“.

Anksčiau skelbta, kad 2018 metų biudžetą planuojanti Vyriausybė visoms ministerijoms, išskyrus Krašto apsaugos, pasiūlė nusirėžti 616 mln. eurų ir juos sumesti į bendrą „pokyčių krepšelį “. Papildomus 240 mln. eurų į krepšelį planuojama skirti iš ES lėšų, tad bendra „pokyčių krepšelio“ suma išauga iki 856 mln. eurų.

Lietuvos bankas prognozuoja, kad šiais metais Lietuvos bendrasis vidaus produktas turėtų augti 3,3 proc., o kitąmet augimas sulėtės iki 2,8 procento. Finansų ministerija prognozuoja, kad šiemet BVP augs 2,7 proc., o 2018 metais - 2,6 proc. Europos Komisijos analitikai prognozuoja, kad šiemet Lietuvos BVP augs 2,9 proc., o kitąmet - 3,1 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų