REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl naujos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sudėties.

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl naujos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sudėties.

REKLAMA

Komisijos vadove Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlo skirti dabartinio VRK vadovo Zenono Vaigausko pavaduotoją Laurą Matjošaitytę.

REKLAMA
REKLAMA

Į naująją VRK prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo skirti politologą Vincentą Vobolevičių ir žiniasklaidos atstovę Aistę Žilinskienę, teisingumo ministrė Milda Vainiutė – teisininkus Darijų Beinoravičių ir Svetlaną Misevičienę, Teisininkų draugija – teisininkus Svajonę Šaltauskienę ir Joną Udrį.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į komisiją deleguoja Jonę Valčiukienę, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Vilių Semešką, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – Valdemarą Urbaną, Socialdemokratų partija – Jūratę Lebedevienę, Liberalų sąjūdis – Maksimą Reznikovą, „Tvarka ir teisingumas“ – Donatą Laurinavičių.

VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas parlamento vadovo teikimu. Taip pat slaptu balsavimu tvirtinami VRK nariai, kuriuos deleguoja teisingumo ministras, prezidentas, Lietuvos teisininkų draugija. Savo atstovus į komisiją teikia ir daugiamandatėje apygardoje mandatų gavusios partijos. Jei kandidatai atitinka įstatymo reikalavimus, Seimas negali jų atmesti.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas siūlo komisiją tvirtinti be konservatorių į ją deleguojamo Druskininkų savivaldybės tarybos nario V.Semeškos, nes jis neatitinka įstatymo reikalavimo dėl darbo rinkimų komisijose patirties. Konservatoriai sako, kad ši įstatymo nuostata turi būti traktuojama plačiau ir V.Semeškos patirties pakanka.

Komitetas savo išvadoje dėl nutarimo išsakė abejonių ir dėl kito kandidato, Teisininkų draugijos teikiamo jau kelias kadencijas VRK dirbančio J.Udrio, nes jis yra konsultavęs bendrovę „Scytl“, dalyvavusią viešųjų pirkimų konkurse dėl VRK informacinės sistemos plėtros. J.Udris pažymi, kad ryšius su kompanija deklaravo, svarstant su ja susijusius klausimus, nusišalino, taip pat dėl jo privataus konsultavimo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija priekaištų neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų