REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

12-metė peiliuku sužalojo bendraamžiui veidą. Su pjautinėmis nosies ir lūpos žaizdomis į ligoninę išvežto berniuko artimieji nesupranta, dėl ko kilo konfliktas, tuo metu dienos centro, kuriame incidentas įvyko, darbuotojai tikina, jog prie mergaitės buvo seksualiai priekabiaujama.

12-metė peiliuku sužalojo bendraamžiui veidą. Su pjautinėmis nosies ir lūpos žaizdomis į ligoninę išvežto berniuko artimieji nesupranta, dėl ko kilo konfliktas, tuo metu dienos centro, kuriame incidentas įvyko, darbuotojai tikina, jog prie mergaitės buvo seksualiai priekabiaujama.

REKLAMA

Vileikiškių kaime, Širvintų rajone gyvenantį 12-metį išstumiamu peiliuku sužalojo bendraamžė. Jis pasakoja, kad visai šalia namų esančiame dienos centre, kuriame lankosi kiekvieną dieną, mergaitė jį užsipuolė netikėtai, esą prieš tai nekonfliktavo.     „Keli buvo užsidarę tualete, kiti sporto salėje, dar kiti lauke. Aš užėjau į sporto salę, atidariau duris ir ji man su peiliu davė“, - sakė nukentėjęs vaikas.

Su aštriu peiliuku mergaitė rėžė vieną kartą, tačiau to pakako, jog būtų sužalota nosis ir lūpa. Kraujais paplūdusį draugą pamatę vaikai nubėgo pas dienos centro darbuotoją, kuri tuoj pat pakvietė berniuko mamą.   „Aš nubėgau į centrą, o ten pilna kraujo. Iš nosies bėgo kraujas, tai jo pilna ir veidrodis aptaškytas. Jis buvo jau tualete ir jį prausė. Laikė popieriuką ant nosies. Pasižiūrėjau, popieriuką atidengiau ir net kratytis pradėjau. Vadovė irgi susinervavus. Aš greit už to vaiko ir į namus“, - pasakojo berniuko mama.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimelyje įrengto dienos centro vadovė atskleidžia kiek kitokias konflikto detales. Esą mergaitė, šioje sporto salėje ant palangės paliktą peiliuką griebė gindamasi.

REKLAMA

„Ji man sakė, kad ne tik jai, bet ir kitoms mergaitėms po sijonu lenda, visada grabinėja. Aš jas mokinu ir esu sakius, kad spirkit kur reikia ir bėkit. Nes pas mus jau yra buvęs čia toks atvejis. Baisu dėl mergaičių“, - sakė dienos centro vadovė.

Dienos centrą Vileikiškiuose prieš septynerius metus įkūrusi, tačiau čia jau kurį laiką nedirbanti moteris sako, jog dabartinę vadovę ir kitą vaiką sužeidusią mergaitę sieja giminystės ryšiai, tad nenuostabu, jog moteris ją gina. Taip pat piktinasi, jog po incidento centro darbuotojai nė nesistengė kviesti medikų ar policijos, galimai bijodami, jog nukentės centro reputacija. Galimai ir prigąsdino mamą, jog niekam neskambintų, nes vaikų teisės atžalą atims.

REKLAMA
REKLAMA

„Po nosyte įpjauta ar įsmeigta ir aš pažiūrėjus sakau – kviečiam greitąją ar policiją. Sako ką čia dėl tokio menkniekio“, - sakė dienos centro vadovė.

„Staigiai atvažiavo Irena. Pasižiūrėjo ir sako, kad nėra čia taip baisiai. Juk vaiką apiploviau ir rankas. Juk vaikas išsigando, tai gal ir to kraujo daugiau išėjo“, - TV3 pasakojo berniuko mama.

Visgi kaimynai, sužinoję apie incidentą, policiją ir vaikų teises iškvietė. Ir paaiškėjo, jog žaizda nėra tokia nekalta. Berniuką teko vežti į Vilnių, Santarų klinikas. Prireikė penkių siūlių, mat nosyje žiojėjo centimetro gylio žaizda. Dienos centro įkūrėja įsitikinusi, jog darbuotojai žinodami, jog šeima įtraukta į rizikos sąrašą ir ne visuomet gali priimti adekvačius sprendimus, privalėjo pasirūpinti berniuku, o ne tik apiplauti veidą ir išleisti į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Smurtinis atvejis įvyko centre ir jis vis tiek turėjo būti žinomas arba vaikų teisių specialistams arba policijai. Ir jei vaikas sužalotas peiliu, neaišku iš kur gautu, vis dėl to mediko apžiūra yra svarbi“, - komentavo dienos centro įkūrėja.

Dėl šio įvykio pradėtas tyrimas. Širvintų rajone bus suburta komisija, kuri svarstys dienos centro darbuotojų elgesį. Tuo metu tiek sužeistą berniuką, tiek prieš jį ranką pakėlusią mergaitę konsultuos vaikų psichologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų