REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Trakų rajone neblaivus vilkiką vairavęs Rusijos pilietis sukėlė avariją ir bandė pabėgti. Per avariją į aplinką iš kuro bako išsiliejo degalai.

 Trakų rajone neblaivus vilkiką vairavęs Rusijos pilietis sukėlė avariją ir bandė pabėgti. Per avariją į aplinką iš kuro bako išsiliejo degalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

18 val. 20 min. Trakų policija gavo pranešimą, kad iš Trakų Vilniaus link pavojingai manevruodamas važiuoja sunkiasvoris vilkikas su puspriekabe, o iš jo ant važiuojamosios kelio dalies bėga degalai. Pareigūnai sureagavo žaibiškai.

REKLAMA

Jie nustatė, kad avariją vyras sukėlė Senųjų Trakų seniūnijoje, kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė 25 kilometre.

Neblaivus (2,28 prom. alkoholio) vilkiko „DAF 105.450“ su puspriekabe „Schmidtz SKD24“ 50-metis vairuotojas, atkarpoje, kur vyksta kelio darbai, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės. Vilkikas atsitrenkė ir užvažiavo ant kelio dešinėje esančių kelio bortų ir pažeidė kairės pusės automobilio kuro baką.

Bandydamas pasišalinti iš eismo įvykio vietos, vairuotojas nesustodamas važiavo toliau, kol sustojo kelio kelkraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras pristatytas į gydymo įstaigą kraujo mėginiui paimti.

Rusijos pilietis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus.

Į įvykio vietą dėl pavojingos situacijos aplinkai iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai. Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, buvo gautas pranešimas, kad iš važiuojančio vilkiko kuro bako išsiliejo apie 500 litrų dyzelino. Teršalai, išsilieję 1 kilometro ilgio kelio atkarpoje, surinkti panaudojus 140 kilogramo sorbento. Iš jų 100 kilogramų panaudojo bendrovė „Fetoksa“ ir 40 kilogramų – ugniagesiai. Tolimesnį padarinių likvidavimą atliks kelių tarnyba. Surinktus teršalus utilizuos „Fetoksa“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamasis kodeksas už kelių transporto priemonės vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai vairuotojo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Birželio 1-20 dienomis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nustatė 99 atvejus, kai transporto priemones vairavo neblaivūs asmenys, 63 iš jų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo esant neblaiviems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų