REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Karalienė Elžbieta II-oji pakvietė 8000 svečių į pikniką sode (nuotr. SCANPIX)

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II 96 metų vyras princas Philipas buvo „prevenciškai“ paguldytas į ligoninę dėl infekcijos, trečiadienį pranešė Bakingamo rūmai.

10

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II 96 metų vyras princas Philipas buvo „prevenciškai“ paguldytas į ligoninę dėl infekcijos, trečiadienį pranešė Bakingamo rūmai.

REKLAMA

Infekcija išsivystė dėl „ankstesnio (sveikatos) sutrikimo“, nurodė rūmai.

Edinburgo kunigaikštis, planuojantis vėliau šiais metais atsisakyti viešų pareigų, į Karaliaus Edwardo VII ligoninę buvo paguldytas antradienio vakarą. Tačiau jis yra „gerai nusiteikęs“, sakoma pranešime.

Princas Philipas trečiadienį turėjo lydėti monarchę į parlamento sesijos atidarymą ir į Karališkąsias Askoto žirgų lenktynes.

Vietoje jo karalienę į parlamento rūmus lydėjo poros vyriausiasis sūnus, sosto įpėdinis princas Charlesas.

„Princas Philipas gerai nusiteikęs ir nusivylęs, kad praleido parlamento (sesijos) atidarymą bei Karališkąsias Askoto (žirgų lenktynes)“, – sakė Bakingamo rūmų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jos Didenybė nuolat informuojama ir dalyvaus Karališkosiose Askoto (žirgų lenktynėse) kaip suplanuota“, – pridūrė atstovas.

Šeštadienį princas Philipas buvo šalia karalienės per oficialų jos gimtadienio karinį paradą Londone.

REKLAMA

Tradiciškai princas Philipas per iškilmingą parlamento sesijos atidarymą laiko karalienės ranką, jiems einant per Vestminsterio rūmus sosto link. Karalienei soste skaitant savo vyriausybės įstatymų leidybos programą, jis sėdi šalia jos.

Philipas jau 70 metų yra ištikimas karalienės sutuoktinis. Apie būsimą nusišalinimą nuo viešų pareigų jis paskelbė gegužės mėnesį.

Princas Philipas yra ilgiausiai karališkojo sutuoktinio pareigas einantis žmogus per visą Britanijos istoriją.

Jo, kaip 96 metų vyro, sveikata vis dar yra gera, tačiau pastaraisiais metais karališkosios šeimos patriarchas, kuris pernai dalyvavo 219 renginių, palaipsniui mažino savo darbo krūvį.

REKLAMA
REKLAMA

Šio buvusio karinio jūrų laivyno karininko ūmus būdas ir dalykiškas stilius, drauge su pagarsėjusiais ir kartais politiškai nekorektiškais improvizuotais komentarais, ne visada lengvai pelnydavo žmonių simpatijas.

Tačiau jo tiesumas ir tvirtas atsidavimas pareigai bei karalienei pelnė šalies meilę.

Be to, stebėtojai sako, kad jo sąmojai leidžia žmonėms pasijusti laisviau ir yra mielas kontrastas karalienės rimtumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų