REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Palanga Audriaus Bareišio nuotr.

Norinčios ramesnio poilsio šeimos su vaikais įprastai renkasi Nidą arba Šventąją, kai tuo tarpu Palangai lipdoma šėlstančio kurorto etiketė. Bet, ar iš tikrųjų reikėtų remtis tokiu stereotipiniu skirstymu?

42

Norinčios ramesnio poilsio šeimos su vaikais įprastai renkasi Nidą arba Šventąją, kai tuo tarpu Palangai lipdoma šėlstančio kurorto etiketė. Bet, ar iš tikrųjų reikėtų remtis tokiu stereotipiniu skirstymu?

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt nutarė pasidomėti, kodėl šeimos renkasi poilsį Palangoje? Taip pat pašnekovų paprašyta išsakyti savo nuomonę apie lietuvių taip pamėgtus kurortus užsienyje bei palyginti kainas.

Daug privalumų

Palangoje sutiktos keturių asmenų šeimos iš Tauragės tėčio Lauryno teigimu, poilsis Palangoje yra labai mielas, nes primena vaikystę.

„Ilsimės čia tiek savaitgaliais, tiek ir ilgesnį laiką. Esame Tauragės. O Palangoje labai miela, nes vaikystėje čia daug laiko praleista su pusbroliais. Mes turime savo būstą Palangoje, tad nereikti sukti galvos dėl nuomos. Kainos taip pat čia nesikandžioja. Tiesa, dalį maisto gaminamės namie, bet ir kavinėse kainos nėra pribloškiančios. Kai kam gal per brangu, bet įmanoma susisukti. Mes turime savo kraštą palaikyti“, - geros nuotaikos nešykštėjo Laurynas.

Vyras pabrėžė, kad su šeima vyksta ir į užsienį, bet vasarą dažniausiai ilsisi būtent Lietuvos kurortuose: „Čia yra puikus pajūris, atostogų parkas, vaikams prigalvota įvairių pramogų. O visų liaupsinamos Basanavičiaus gatvės per dvi savaites mums reikia gal tik porą kartų. Simboliškai.“

REKLAMA
REKLAMA

Trūksta pramogų

Kita Palangoje sutikta šeima atvyko iš Šiaulių. „Lankomės Palangoje gana dažnai, nes turime čia nekilnojamojo turto. Jei jo nebūtų, tai Palangoje viešėtume rečiau. O dabar sulaukiam gero oro ir atvykstam“, - pokalbį pradėjo šeimos tėtis Liudvikas.

REKLAMA

Vyras pridūrė, kad jam yra sunku kažką komentuoti dėl kainų: „Stengiamės nelyginti kainų, neversti eurų į litus ir taip tampa lengviau gyventi. Pusryčiaujame gal tik namuose, o daugiau kavinėse valgome. Atvažiuoji ne skaičiuoti, o ilsėtis. Aišku, galėtų būti pigiau, bet nieko nepadarysi. Keliaujame ir į užsienį. Galiu pasakyti, kad Palangoje nėra tiek daug pramogų pasiūlymų. Galėčiau palyginti su Graikija. Ten tam tikri dalykai yra pigesni. Tas pats alkoholis Graikijoje gal 4 kartus pigesnis. O ir oras ten visada būna geras.“

Bet šiai šeimai poilsis Palangoje taip pat yra smagus. „Važinėjamės dviračiais. Mums to užtenka. Nereikia kažkokių didelių karuselių, kad gerai praleistume laiką“, - pokalbį užbaigė Liudvikas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikisi kainų šuolio

Trečioji, net šešių asmenų, šeima atvyko iš Vilniaus. Šeimos tėtis Andrius teigė, kad įprastai jie važiuoja į Nidą, bet šiemet nutarė išbandyti Palangą.

„Lietuvoje tos kainos nėra baisios, lyginant su kitų šalių kurortais. Žinoma, priklauso nuo to, su kuo lyginsi. Maža to, tikiu, kad šią vasarą Palangoje kainos dar augs, kai prasidės pats sezono įkarštis. Tad jei kažkam dabar kainos yra per didelės, kas bus vėliau?“, - svarstė Andrius.

Anot jo, kai oras šiltas, tai Palangoje prie jūros visada būna gera: „Mes pripratę Nidoje prie ramybės. Tai Palangoje vaikams pramogų tikrai netrūksta.“

Paklaustas dėl poilsio Turkijoje, Andrius pabrėžė, kad vasarą toje šalyje yra tikra pekla, todėl geriau ilsėtis Lietuvoje: „Mano nuomone, šiuo metu geriau yra važiuoti į kurią nors Europos Sąjungos šalį. Toje pačioje Turkijoje daug neramumų. Prieš metus ten ilsėjomės ir papuolėme į demonstraciją. Tai paliko labai negerą įspūdį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų