REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Kylie Bamberger (nuotr. asm. archyvo)

Vestuvių dieną nuotaka, visą gyvenimą kentusi alopeciją, arba kitaip plikumą, išdidžiai demonstravo savo pliką galvą ir mėgavosi pasakiškos šventės akimirkomis.

40

Vestuvių dieną nuotaka, visą gyvenimą kentusi alopeciją, arba kitaip plikumą, išdidžiai demonstravo savo pliką galvą ir mėgavosi pasakiškos šventės akimirkomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos valstijoje, JAV gyvenančiai Kylie Bamberger (27 m.) ši liga diagnozuota kai mergaitei tebuvo 12-ka metų. Autoimuninis sutrikimas, nustatomais 6,8 milijonams amerikiečių, sukelia galvos, veido ir, kai kuriais atvejais, kitų kūno vietų plaukų netekimą.

REKLAMA

Praeityje Kylie savo būklę slėpė po perukais, tačiau jie kelia daug nepatogumų, tad prieš dešimtmetį nusprendė jų atsisakyti ir, eidama link altoriaus, net nejuto, kad kažko trūksta.

Spalį auksinius žiedus sumainiusi Kylie, paauglystėje plaukų slinkimą bandė gydytis įvairias būdais, bet niekam nepadėjus ir išaiškėjus diagnozei, pirmoji reakcija buvo nusipirkti peruką, kurį ji dėvėjo eidama į mokyklos išleistuves.

REKLAMA
REKLAMA

„Jutau, kad pritampu“, - sakė ji naujienų portalui „Inside Edition“.

Tačiau perukai buvo nepatogus, o po jais labai karšta. Nuotaka jų dėvėjimą prilygino žieminės kepurės nešiojimui visus metus.

2005-iais Kylie su perukais atsisveikino visam laikui, galvą, ant kurios buvo likusios tik kelios sruogos, nusiskuto plikai ir niekada nesigailėjo taip pasielgusi.

Nuo tada plaukai nustojo augti, o moteriai nebereikia suktis galvos, kokį šampūną pirkti.

Artėjant vedyboms Kylie žinojo, kad savo išvaizdos nekeis net ir didžiąją dieną.

„Apie peruko dėvėjimą puotos metu nebuvo nė minčių“, - pridūrė ji.

Tad tą jaunavedžiams įsimintiną dieną, nuotakos galvą puošė tik gražus baltas raištis, prie kurio buvo pritvirtintas nuometas. Tai puikiai derėjo prie nuostabios, grindis siekiančios suknelės ir spalvotų gėlių puokštės. Sprendžiant iš Bambergerių vestuvių fotografijų, vyras ir žmona spindėjo laime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man patinka išsiskirti iš minios ir atrodyti kitaip“, - sakė Kylie, kuriai vestuvių dieną plaukų trukumas nekėlė rūpesčių.

Motyvuojančias kalbas sakanti moteris dažnai socialiniame tinkle dalinasi nuotraukomis, įkvepiančiomis kitus neslėpti savo bruožų. Savo pranešimuose ji ne kartą mini savo vyrą, kuriam Kylie išvaizda netrukdo.

„Plaukų netekimas nepadaro tavęs nesveika ir negražia“, - sakė ji. „Būtent šie du klaidingi požiūriai vyrauja visuomenėje. Aš niekuo nesergu ir esu tik stipresnė. Jei neturite plaukų, esate stiprūs. Jei demonstruojate savo plikumą, esate dar stipresni. Taškas.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų