REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius yra pigiausia Baltijos šalių sostinė užsieniečiams, rodo konsultacijų grupės „Mercer“ kasmet atliekamas tyrimas.

Vilnius yra pigiausia Baltijos šalių sostinė užsieniečiams, rodo konsultacijų grupės „Mercer“ kasmet atliekamas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnius brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąraše užima 167 vietą tarp 209 įvertintų miestų. Ryga yra 126-oje vietoje, Talinas - 160-as.

REKLAMA

Lenkijos sostinė Varšuva užsieniečiams pigesnė nei Baltijos šalių sostinės - ji yra 180-oje vietoje, Baltarusijos sostinė Minskas rikiuojasi 200-oje vietoje.

Rusijos sostinė Maskva sąraše užima 14 vietą, kitas Rusijos miestas Sankt Peterburgas kartu su JAV Havajų sostine Honolulu dalijasi 36 vietą.

Brangiausias užsieniečiams pasaulio miestas – Angolos sostinė Luanda

Užsieniečiams brangiausio pasaulio miesto titulas šiemet atiteko Angolos sostinei Luandai, parodė konsultacijų grupės „Mercer“ kasmet atliekamas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Luanda pirmą vietą buvo užleidusi Honkongui, tačiau šiemet vėl užkopė į brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąrašo viršūnę, nepaisant to, kad vietos valiuta – kvanza – atpigo JAV dolerio atžvilgiu.

Nors Honkongas nusileido į antrą vietą, jis tebėra brangiausias Azijos miestas ir tai lemia „jo valiutos sąsaja su JAV doleriu, o dėl šio veiksnio pabrangsta vietos būsto nuoma“, rašoma „Mercer“ parengtoje ataskaitoje.

Brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų trejetuką šiemet baigia Tokijas, pernai buvęs penktoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų reitinge į gerokai aukštesnes vietas pakilo kai kurie Rusijos miestai. Pavyzdžiui, Maskva, pernai buvusi 53 vietoje, šiemet užkopė į 14-ą, o Sankt Peterburgas iš 116 vietos pakilo į 36-ą. Tai, pasak „Mercer“, lėmė ir rublio kurso pakilimas, ir prekių bei paslaugų pabrangimas.

Į aukštesnes vietas brangiausių užsieniečiams miestų sąraše taip pat pakilo pagrindiniai Australijos, Brazilijos ir Indijos miestai.

O Europoje daugelis miestų atsidūrė žemesnėse vietose. Visų pirma, atpigus svarui, užsieniečiams atpigo gyvenimas Didžiosios Britanijos miestuose. Taip pat užsieniečiams dabar yra pigiau gyventi Paryžiuje, Vienoje ir Romoje.

REKLAMA

Brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąrašo gale yra Makedonijos sostinė Skopjė, Kirgizijos sostinė Biškekas ir Tuniso sostinė Tunisas.

Atlikdama tyrimą, „Mercer“ lygina, kiek kainuoja daugiau kaip 200 prekių ir paslaugų, įskaitant būsto nuomą, maistą, transportą ir pramogas.

Kainos lyginamos su Niujorku (šių metų sąraše – devintoje vietoje), o valiutų kursų pokyčiai vertinami JAV dolerio atžvilgiu.

Vyriausybės ir tarptautinės įmonės atidžiai vertina šiuos „Mercer“ tyrimus ir atsižvelgia į reitingus, kai apskaičiuoja savo darbuotojų komandiravimo į užsienį išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų