REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
107
Nuteistųjų gyvenimas Marijampolės pataisos namuose: pažvelkite į vidų Audriaus Bareišio nuotr.

Marijampolės pataisos namuose už antrą žmogžudystę bausmę atliekantis 52 metų Aleksandras pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo nuo to, kokios apgailėtinos sąlygos nuteistiesiems sudarytos šioje įstaigoje.

107

Marijampolės pataisos namuose už antrą žmogžudystę bausmę atliekantis 52 metų Aleksandras pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo nuo to, kokios apgailėtinos sąlygos nuteistiesiems sudarytos šioje įstaigoje.

REKLAMA

Trumpai paminėsime: tualetai blogi, dušai apgailėtini – tęsti būtų galima ir toliau, bet šio vyro gyvenimo istorija pribloškia ne dėl to.

Abejonių labirintuose

Aleksandrui iš 11 teismo skirtų įkalinimo metų liko tik keturi su puse. Atrodo, kad pagaliau tunelio gale turėti ryškėti šviesa, bet toli gražu taip nėra. Paklaustas, ar jau įsivaizduoja, ką veiks prasivėrus Pataisos namų vartams, Aleksandras sutrinka ir pradeda blaškytis savo mintyse.

„Anksčiau į laisvę manęs tikrai neišleis, nes turiu pažeidimų. O ir nelabai norėčiau. Paleisti lygtinai net neprašysiu. Ten neįmanoma bus gyventi. Turiu tik keletą draugų laisvėje, bet reikės pas juos ir išgerti, ir išeiti kažkur“, - tikina Aleksandras.

REKLAMA
REKLAMA

- Tai ką veiksite po keturių su puse metų?

- Nežinau. Su jaunimu pašnekėjau, Anglijoje turiu pažįstamų. Bandysiu gal išvažiuoti į užsienį. Nors daug kas miręs jau. Aš kalėjime tapau invalidu. Dėl nenormalių gyvenimo sąlygų. Tai vargu, ar būsiu labai reikalingas.

REKLAMA

- Ar neturite artimųjų, kurie galėtų padėti?

- Neturiu šeimos. Žmona mirė anksčiau. Viena dukra išvažiavusi į užsienį, kita Lietuvoje. Bet nebendrauja su tėvu. O juk nenorėjau nieko nužudyti. Tiesiog vyriškai susimušėme.

- Ar nenutiks taip, kad tik ištrūkęs į laisvę vėl padarysite nusikaltimą, kad sugrįžtumėte atgal?

- Žinote, gali būti, kad išleistas į laisvę vėl norėsiu grįžti atgal. Už pirmą nusikaltimą ketverius metus bausmę atlikinėjau kalėjimo režimu, Lukiškėse. Tai ten jaučiausi tarsi namuose. Darbą turėjau. O čia (Marijampolės pataisos namuose – aut. past.) narkomanų pilna, sąlygos gerokai blogesnės.

REKLAMA
REKLAMA

- Tai, kiek iš viso žmonių esate nužudęs?

- Du.

- Kokiomis aplinkybėmis įvykdėte nusikaltimus?

- Abu kartus istorijos yra labai panašios. Pirmą sykį būdamas neblaivus susimušiau su sugėrovu. Jo rankose buvo grafinas, o maniškėse atsidūrė peilis.

Antrą kartą įvyko buitinis konfliktas. Per rusų Naujuosius metus gėrėme su kaimynu. Su juo susibarėme ir susimušėme. Jis tuo metu sirgo plaučių uždegimu. Buvo tada paguldytas savaitei į ligoninę, kur ir numirė. Nors mirė nuo plaučių uždegimo, bet man prikišo muštynių metu padarytus sužalojimus (lūžo šonkauliai, sužalotas stuburas – aut. past.). Galiau likau kaltas, nes jį sumušiau. Teismas skyrė 11 metų bausmę.

- Ar gailitės dėl to, ką padarėte?

- Taip, gailiuosi.

- Kalbate, kad nesate tikras, jog vėl čia nesugrįšite. Ar neketinate vėl padaryti sunkų nusikaltimą?

- Nu, ne. Pasimokiau. Kaip ir sakiau, gailiuosi dėl to, ką padariau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų