REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 16-25 dienomis Čekijoje vyks 36-asis Europos moterų krepšinio čempionatas, kuriame dalyvaus 16 rinktinių.

Birželio 16-25 dienomis Čekijoje vyks 36-asis Europos moterų krepšinio čempionatas, kuriame dalyvaus 16 rinktinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemyno pirmenybių kovas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

Į čempionatą nepateko Lietuvos komanda, bet turnyre rungtyniaus mūsų kaimynės latvės.

Ekipos susikirstytos į keturias grupes. A grupėje žais Čekija, Ispanija, Ukraina ir Vengrija, B – Baltarusija, Turkija, Slovakija ir Italija, C – Serbija, Slovėnija, Prancūzija ir Graikija, D – Latvija, Belgija, Juodkalnija ir Rusija.

Pirmąsias vietas grupėse užėmusios komandos iškart pateks į ketvirtfinalį. Keturios paskutinės ekipos baigs turnyrą po pirmojo etapo, o 2-3 vietose likusios rinktinės žais aštuntfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Latvijos krepšininkės grumsis su Rusija. Tiesioginės transliacijos pradžia – 15.55 val. 13.25 val. bus parodytas Belgijos ir Juodkalnijos mačas.

Latvės kartu su lietuvėmis kovojo toje pačioje A atrankos grupėje. Joje Latvijos krepšininkės užėmė antrąją vietą (3 pergalės, 1 pralaimėjimas), o visus mačus pralaimėjusios mūsiškės liko paskutinės, trečios. Pirmos buvo slovėnės.

Pernai Latvijos rinktinė Europos čempionate užėmė 13 vietą. Geriausias mūsų kaimynių pasirodymas žemyno pirmenybėse buvo 2007-aisiais. Tada Latvijos rinktinė užėmė ketvirtąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame čempionate pagrindinėmis favoritėmis vadinamos ispanės. Pasak daugelio specialistų, į aukso medalius gali pretenduoti ir prancūzės, rusės, serbės. 2015 metų pirmenybėse kiek netikėtai triumfavo Serbijos krepšininkės. Tuomet sidabrą iškovojo prancūzės, bronzą – ispanės.

Daugiausia kartų – net 21 – Europos čempione tapo jau neegzistuojanti SSRS rinktinė. Tris sykius stipriausiomis žemyne buvo rusės, po dukart – prancūzės ir ispanės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų