REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 12 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame koncerte „Paskutinis skambutis 2007“ teatralizuotas pamokas „vesiantys“ garsūs Lietuvos atlikėjai savo paskutinę dieną mokykloje prisimena su šypsena. Grupės YVA lyderė Natalija Zvonkė mokyklos baigimo šventėje vaikščiojo „nubalnotais“ keliais, o Vaidas Baumila ėjo maudytis saulei tekant.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno Pilėnų vidurinę mokyklą prieš šešerius metus baigusi Natalija Zvonkė su klasės draugais pagal tradiciją auklėtojos ėjo žadinti anksti ryte. Abiturientai trečią valandą ryto „apsiginklavo“ fakelais ir beveik dešimt kilometrų ėjo pėstute – auklėtoja gyveno už dviejų kvartalų.

REKLAMA

„Buvau pasipuošusi balta suknele, baltomis kojinėmis – juk šventė, ėjau nesiekdama kojomis žemės“, - prisimena grupės YVA lyderė. Staiga mergina už kažko užkliuvo ir griūdama skaudžiai nusibrozdino kelius. Klasės draugo automobiliu ji buvo skubiai parvežta namo sutvarkyti žaizdoms.

Kiek vėliau, nors ir skaudančiais keliais, Natalija prisijungė prie klasės draugų ir pažadino mylimą auklėtoją serenada. „Dar ir dabar į nuotraukas žiūrint juokas ima – baltos kojinės ir pro jas šviečiantys „nubalnoti“ keliai“, - šiltais prisiminimais dalijasi Natalija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, abiturientai neatsispyrė ir tradicijai klasės auklėtoją į mokyklą atvežti neįprastu būdu. „Auklėtoja gyveno trečiame daugiabučio aukšte, tad ją į mokyklą vežėme... priešgaisrinės apsaugos automobiliu – iškėlėme pro langą kopėčiomis“, - prisiminusi kvatojo Natalija Zvonkė.

O štai „Paskutinio skambučio“ šventėje teatralizuotas pamokas „vesiantis“ realybės šou DANGUS dalyvio Vaido Baumilos klasės draugai auklėtoją į mokyklą skraidino oro balionu.

„Kaip ir daugelyje mokyklų, buvo tradicija auklėtoją į mokyklą nuvežti neįprastu transportu – mes savąją skraidinome oru“, - prisimena Vilniaus Naujamiesčio vidurinę mokyklą pernai baigęs Vaidas. Jis taip pat pasakojo paklusęs tradicijai maudytis upėje saulei tekant. „Siaubingai bijojome, kad niekas nepamatytų“, - juokdamasis prisimena dainininkas.

Be Vaido ir YVOS, antrąjį gegužės šeštadienį „Paskutinio skambučio“ scenoje pasirodys „Lemon Joy“, Alanas Chošnau, Augustė bei kiti žinomi atlikėjai. Koncerte taip pat bus apdovanotos ir geriausios Lietuvos mokyklos, dalyvaujančios projekte „Drąsinkime ateitį“. Į nemokamą renginį jau užsiregistravo daugiau nei pusantro tūkstančio moksleivių iš įvairiausių Lietuvos kampelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų