REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš 28 Europos Sąjungos (ES) valstybių narių brangiausia gyventi Danijoje, o pigiausia – Bulgarijoje, parodė Eurostato duomenys.

Iš 28 Europos Sąjungos (ES) valstybių narių brangiausia gyventi Danijoje, o pigiausia – Bulgarijoje, parodė Eurostato duomenys.

REKLAMA

Į ES vidurkį panašiausios kainos yra Italijoje ir Vokietijoje.

Apibendrinęs tyrimus, kurie buvo atliekami per visus 2016 metus, Eurostatas ir vėl patvirtino, kad kainų skirtumai tarp atskirų ES šalių ir regionų tebėra dideli.

Jeigu ES vidurkį vertinti 100 proc., Danijoje kainų lygis siekia 139 proc., Airijoje – 125 proc., o Švedijoje – 124 procentus.

Tuo tarpu Lenkijoje vartotojo krepšelio kaina sudaro tik 53 proc. ES vidurkio, Rumunijoje – 52 proc., o Bulgarijoje – tik 48 procentus. Maistas yra brangiausias Danijoje, o pigiausias – Lenkijoje ir Rumunijoje.

Mažiausios alkoholinių gėrimų ir tabako kainos 2016 metais buvo Bulgarijoje (56 proc. ES vidurkio), Vengrijoje (67 proc.), Lenkijoje (68 proc.) ir Rumunijoje (69 proc.). O brangiausiai už alkoholį ir cigaretes teko mokėti Airijoje (175 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (162 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Ilsėtis yra pigiausia Bulgarijoje, Rumunijoje ir Čekijoje. O brangiausi viešbučiai ir restoranai yra Danijoje ir Švedijoje. Pirkti automobilį labiausiai apsimoka Čekijoje ir Slovakijoje. O brangiausiai automobiliai kainuoja Danijoje.

REKLAMA

Eurostato vertinimais, mažesni yra elektronikos (nuo 86 proc. ES vidurkio Lenkijoje iki 115 proc. Danijoje) ir drabužių (nuo 81 proc. ES vidurkio Bulgarijoje iki 136 proc. Švedijoje) kainų skirtumai.

Eurostatas taip pat išnagrinėjo kai kurių ES nepriklausančių šalių rodiklius ir nustatė, kad brangiausios žemyno šalys yra Norvegija (140 proc. ES vidurkio), Islandija (147 proc.) ir Šveicarija (161 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų