REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena smagiausių vasaros pramogų – iškylauti ir maudytis vandens telkiniuose. Lietuvoje gausu vaizdingų paplūdimių tiek prie ežerų, tiek prie jūros. Kaip išsirinkti švarią, gražią ir patogią maudynių vietą?

Viena smagiausių vasaros pramogų – iškylauti ir maudytis vandens telkiniuose. Lietuvoje gausu vaizdingų paplūdimių tiek prie ežerų, tiek prie jūros. Kaip išsirinkti švarią, gražią ir patogią maudynių vietą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame 10 gražiausių ir švariausių vietų, kuriose galima ne tik maudytis, bet ir pasisemti kitų įspūdžių.

REKLAMA

1. Asvejos ežeras

Tai ilgiausias Lietuvos ežeras, kuris nudžiugins skaidriu vandeniu ir gražiomis apylinkėmis. Ežeras tęsiasi net 29 kilometrus ir driekiasi per Vilniaus, Molėtų ir Švenčionių savivaldybes. Ežero krantai malonūs pėdai, smėlėti. Pavėsį teikia ežerą juosiantys pušynai. Jei turite laiko, aplankykite per ežerą einantį šimtametį Dubingių tiltą. Ežeras patiks ir mėgstantiems žūklę – švariame vandenyje gausiai veisiasi ešeriai, karosai, karšiai, lynai ir kitos žuvys.

REKLAMA
REKLAMA

2. Tauragno ežeras

Utenos rajone, Aukštaitijos nacionaliniame parke tyvuliuojantis ežeras laikomas giliausiu Lietuvoje. Jo didžiausias gylis – per 62 metrus. Ežero vanduo labai švarus. Tai rodo ir jame besiveisiantys vėžiai – išskirtinai švaraus vandens gyventojai. Žvejai užmetę meškerę gali tikėtis ištraukti stintų, seliavų ir sykų. Tauragno ežeras labiau patiks veikliems poilsiautojams. Ežere užsiėmimus rengia nardymo klubai, siūlomos plaustų, baidarių paslaugos. Na o jei pabodo vandens pramogos, aplankykite pakrantėje stūksantį vieną didžiausių Lietuvos piliakalnių – Taurapilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Spindžius

Trakų rajone, netoli Aukštadvario esantis ežeras laikomas vienu švariausių Lietuvoje. Ežero vanduo nustebins skaisčiai žalsva spalva. Ji susidarė dėl vandenyje esančių dumblių. Tačiau jie vandens kokybei jokios įtakos nedaro. Ežero krantas gana status, vietomis pelkėtas. Tad rasti vietos poilsiauti gali būti sunku, tačiau verta dėl įspūdingo vaizdo ir švaraus vandens.

4. Baltijos jūra

Nors Baltijos jūra – labiausiai užteršta vidinė jūra pasaulyje, daugelis lietuvių neįsivaizduoja savo atostogų be kelionės į pajūrį. Jei esate vieni iš jų, rinkitės kuo toliau į pietus nuo Klaipėdos esančius paplūdinius, kurie bus mažiausiai užteršti. Jei turite laiko ir noro, važiuokite ties Latvijos pasieniu ar į pačią Latviją, kur paplūdimiai daug erdvesni, žmonių mažiau, o vanduo gerokai švaresnis. Jei ketinate keltis į Neringą, aplankykite ten esančius Europos Sąjungos paplūdimio kokybės simbolį, Melynąją vėliavą, turinčius paplūdimius: centrinį Nidos ir centrinį Juodkrantės. Švariu laikomas ir Birutės parko paplūdimys Palangoje, tačiau ieškantiems ramybės jis gali pasirodyti per daug nugultas kitų poilsiautojų.

REKLAMA

5. Plateliai

Netoli Plungės tyvuliuoja Platelių ežeras – giliausias ir didžiausias Žemaitijoje. Jei poilsiaujate su mažais vaikais, šis ežeras tiesiog idealus. Visų pirma dėl to, kad jis labai iš lėto gilėja ir seklus krantas tęsiasi daug metrų. Tokiame ežere su vaikais – saugiausia. Be to seklūs ežero krantai labai gerai įšyla, tad ši vieta puikiai tinka šilto vandens mėgėjams.

6. Lūksto ežeras

Dar vienas ežeras, tinkantis šeimoms su vaikais – Lūkstas. Telšių rajone, Varnių regioniniame parke tyvuliuojantis ežeras yra gana seklus. Didžiausias gulis – vos 7 metrai. Ežeras įdomus tuo, kad jame randama gintaro. Aktyvaus poilsio mėgėjai gali aplankyti šalia ežero esančią Sietuvos kūlgrindą. Ežeras garsus ir tuo, kad prie jo kasmet vyksta vienas didžiausių vasaros festivalių – „Bliuzo naktys“.

REKLAMA

7. Kertuojų ežeras

Molėtai garsėja savo vaizdingais ežerais. Vienas gražiausių – Labanoro regioniniame parke esantis Kertuojų ežeras. Vaizdingų pušynų apsuptas ežeras itin mėgiamas poilsiautojų dėl savo švarių ir minkštų smėlio paplūdimių. Be to, jei atvyksite velai ir nerasite sau patinkančios vietos, galite pasukti prie čia pat esančių Juodųjų ir Baltųjų Lakajų ežerų.

8. Dūsia

Dzūkijoje didžiausias ežeras driekiasi per Metelių regioninį parką Lazdijų rajone, Tai trečias pagal dydį Lietuvos ežeras. Ežero vanduo švarus ir žuvingas. Pasimėgavus vandens malonumais galima aplankyti ežero apylinkėse esančius aštuonis piliakalnius ar užlipti ant Metelių apžvalgos bokšto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Sartų ežeras

Rokiškio ir Zarasų rajonuose, Sartų regioniniame parke tyvuliuojantis ežeras žavus tuo, kad iš vienos pusės jį supa miškai, o iš kitos pievos. Vaizdingą ežerą puošia septynios salos. Viena iš jų – nuo seno gyvenama. Ežeras turi ilgą patogią kranto liniją, tad net ir karščiausią dieną tikrai rasite vietos poilsiauti. Apylinkės taip pat vertos dėmesio – aplankykite Sartų regioninį parką ir pasigrožėkite kraštovaizdžiu nuo Baršėnų apžvalgos bokšto.

10. Vištytis

Dalis šio ežero yra Vilkaviškio rajone, dalis driekiasi per Kaliningrado sritį. Į ežerą suteka 15 upelių. Jis gana gilus – apie 50 metrų giliausioje vietoje. Todėl ežero vanduo švarus. Keliaujant po ežero apylinkes galima pamatyti Pavištyčio piliakalnį, Trijų ežerų stebėjimo aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų