REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga patekusi Seimo narė Dovilė Šakalienė, palieka šią frakciją ir jungiasi prie Liberalų sąjūdžio.

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga patekusi Seimo narė Dovilė Šakalienė, palieka šią frakciją ir jungiasi prie Liberalų sąjūdžio.

REKLAMA

Tai tv3.lt naujienų portalui patvirtino liberalų frakcijos seniūnas E.Gentvilas.

Jis tikina, kad Seimo narė D.Šakalienė kaip tik dabar dalyvauja frakcijos posėdyje. 

„Ji jau atėjo pas liberalus. Mes kartu jau posėdžiaujame, kaip tik vyksta frakcijos posėdis. Viskas jau sutarta. Sėdi kartu su mumis“, - tikina E.Gentvilas. Jis taip pat sako, kad apie perėjimą buvo sutarta vakar. 

Pati Seimo narė tikino esanti nusivylusi. Ji sakė nusivylusi „valstiečių“ pozicija dėl vaiko teisių apsaugos reformos ir supratusi, kad „vertybės skiriasi šviesmečiais“.

„Įstrigo vaiko teisių reforma ir aš supratau, kad tai, ką aš parašiau valstiečiams, visas minkštąsias socialinės politikos priemones, ir smurto įveikimo reformą, tai buvo, tikiu, geri norai politinės kampanijos metu, bet tai įstrigo. Ir šiandien darbotvarkėje nebus naujo Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo, naujo, modernaus, progresyvaus“, - BNS ketvirtadienį Seime sakė D.Šakalienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nelabai matau prasmės būti su žmonėmis, su kuriais mano vertybės skiriasi šviesmečiais“, - pridūrė parlamentarė.

Konservatorius Andrius Kubilius naujienų portalui tv3.lt teigė, kad toks D. Šakalienės sprendimas jo per daug nenustebino.

REKLAMA

„Tai jos asmeninis apsisprendimas. Matydavome, kas jos daugelis nuostatų yra skirtingų nuo valstiečių, bet, kodėl ji pradžioje ėjo su valstiečiais sunku pasakyti“, - pakomentavo jis.

Iki šiol Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje buvo 57 parlamentarai, Liberalų sąjūdžio - 13.

D.Šakalienė nėra partijos narė, bet į Seimą pateko su „valstiečių“ sąrašu. Ji turi psichologijos išsilavinimą, anksčiau daugiau kaip dešimtmetį dirbo Žmogaus teisių stebėjimo institute.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų