REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kirilui Šamalovui priklausantis namas Biarice (nuotr. SCANPIX)

Anot leidinio „Time“, Biarice (Biarritz) nekilnojamą turtą yra įsigijęs numanomas V. Putino žentas Kirilas Šamalovas. Čia, leidinio teigimu, ne sykį matė ir Liudmilą Putiną.

12

Anot leidinio „Time“, Biarice (Biarritz) nekilnojamą turtą yra įsigijęs numanomas V. Putino žentas Kirilas Šamalovas. Čia, leidinio teigimu, ne sykį matė ir Liudmilą Putiną.

REKLAMA

JAV leidinio žurnalistas Simonas Shusteris papasakojo apie „slaptą Putino buveinę“ Prancūzijoje. Jo teigimu, 2016-ųjų pradžioje pas vieną iš miesto nekilnojamo turto pardavėjų pradėjo rinktis žurnalistų užklausos, kuriose buvo domimasi sandoriu, kurį ji sudarė 2012 metais.

Pirkėjas ir pardavėjai buvo turtinti rusai. Tai buvo gerai apsirengę žmonės, kalbėjo negarsiai, – ne iš tų vulgarių ponų, kurie mėgsta prisišvartuoti savo jachtas netoliese esančiame San Sebastjane. Tie du vyrai nesiuntė savo patikėtinių, o atvažiavo, kad užsiimtų sandoriu asmeniškai, ir Lorene Weber padarė išvadą, kad jie neturėjo ką slėpti.

Todėl ją ir nustebino žurnalistų klausimai: ar žinojo ji bei ar galėtų patvirtinti, kad šis nekilnojamo turto objektas kažkaip susijęs su Rusijos prezidentu Putinu?

REKLAMA
REKLAMA

S. Shusteris pažymi, kad dabar Vladimirui Putinui nėra būtinybės valdyti kažką tiesiogiai, tačiau opozicijos atstovas Aleksejus Navalnas ir jo šalininkai yra „sunerimę tuo, kaip šios privilegijos pereina kitai Kremliaus elito kartai, atjaunindamas sistemą, kurioje sėkmė yra rezervuojama tiems, kurie turi gerų ryšių“.

REKLAMA

Straipsnio autorius pažymi, kad dar 2000-ųjų pradžioje Rusija Biarice paskyrė savo garbės konsulą. Anot paties diplomato Alexandre de Miller de La Cerda, Rusijos dvarininkų palikuonio, „Putino aplinka puoselėja meilę šiai vietai“.

Anot nekilnojamo turto dokumentų, kuriuos „Time“ gavo Biarice, šio objekto pirkėju tapo Šamalonvas jaunesnysis, žiniasklaidoje vadinamas V. Putino žentu; pardavėjas – naftos magnatas Genadijus Timčenka, dar vienas senas V. Putino draugas. L. Weber patvirtino, kad dokumentuose yra nurodyta tiksli informacija.

Anot S. Shusterio, Biaricos savivaldybės atstovės, 2012-aisiais Šavalovo įsigytas nekilnojamas turtas – tai vienas iš mažiausiai dviejų namų apylinkėse, su kuriais yra siejama Rusijos lyderio šeima. „Žmonės mato juos turguje, ir kaip jie vaikšto pasivaikščioti. Tačiau mes neprieiname, nesidarome su jais selfių. Mums tas pats, kas jie tokie“, – pareiškė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimyniniame miestelyje Angle dabar yra rekonstruojamas antrasis pastatas, siejamas su šia šeima. Jo savininku yra įvardijamas Arturas Očeretnas, Sankt Peterburgo verslininkas, už kurio, remiantis gandais, ištekėjo V. Putino dukterų Marijos ir Katerinos motina Liudmila, netrukus po to, kai 2013 išsiskyrė su prezidentu.

A. La Cerda pasakojo, kad V. Putino žmona beveik kasmet atvykdavo į Biaricą „vandens procedūrų“, tiek prieš skyrybas, tiek ir po jų“, – rašo S. Shusteris, pažymėdamas, kad kartais ji pati vairuoja automobilį, ar perkasi audinį jos mėgstamoje parduotuvėlėje. „Ji apsistoja arba „Miramar“ – viename iš prabangiausių vietos viešbučių – „arba name, kuris priklauso mūsų bendram draugui iš Putino aplinkos Sankt Peterburge“, – rašoma straipsnyje.

Tiesa, straipsnio autorius taip pat pažymi, kad visos šios V. Putino artimųjų kelionės ir nekilnojamo turto įsigijimas formaliai neprieštarauja nei Rusijos, nei Prancūzijos įstatymams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų