REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atgal į Lietuvą pritraukti arba patraukti naujus dirbančiuosius skirtos interneto svetainės yra net kelios. Bet vyriausybės planuotas „vieno langelio“ principas toli gražu neveikia. Nors iniciatyvos gražios, bet vieningos sistemos, kuriose asmenys, norintys atvykti ar grįžti atgal į Lietuvą, galėtų gauti informacija, nėra.

Atgal į Lietuvą pritraukti arba patraukti naujus dirbančiuosius skirtos interneto svetainės yra net kelios. Bet vyriausybės planuotas „vieno langelio“ principas toli gražu neveikia. Nors iniciatyvos gražios, bet vieningos sistemos, kuriose asmenys, norintys atvykti ar grįžti atgal į Lietuvą, galėtų gauti informacija, nėra.

REKLAMA

Sėkmingiausiai kol kas veikia „Investuok Lietuvoje“ internetinė svetainė, kurioje ieškoma iš kitų šalių atvykstančių investuotojų. Tačiau vieno langelio principas ir toliau stringa.

Kol kas vėluoja

Ūkio ministerijos Investicijų politikos skyriaus vedėjas Aleksandras Laurinavičius tikino, kad vieno langelio principą ir darbo vietas kvalifikuotiems asmenims siūlanti interneto svetainė yra būtina.

Jis tikino, kad viena iš esminių šalies problemų – kvalifikuotų darbuotojų trūkumas. „Būtent žmogiškieji ištekliai lemia konkurencingumą. Beveik 70 procentų darbdavių tikina, kad jiems trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Lietuvoje, visgi, dabar veikia pavienės iniciatyvos. Nėra vienos bendros, kuri būtų suinteresuota aukštos kvalifikacijos darbuotojų pritraukimu. Tai mūsų iniciatyva – internetinis tinklalapis „Work in Lithuania“. Nes turime informacijos apie darbo galimybės trūkumą. O Lietuvos, kaip patrauklios šalies darbui įvaizdžio nėra. Jis neigiamas.“, - Migracijos komisijoje pasakojo Aleksandras Laurinavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tai būtų interneto puslapis, skirtas sudominti, informuoti ir įtikinti aukštos kvalifikacijos darbuotojus grįžti ar atvykti į Lietuvą. Jau dabar prie projekto yra prisijungusios 40 Lietuvoje veikiančių tarptautinių įmonių, kurie žada apie 300 darbo pasiūlymų specialistams.

REKLAMA

Komisijos pirmininkei valstietei Guodai Burokienei užkliuvo tai, kad puslapis dar neveikia, nors pradėti veikti jis turėjo dar balandžio mėnesį. Dabar Ūkio ministerija tikina, kad tėra savaičių klausimas.

Visgi, yra ir dar kita iniciatyva, kuris vadinasi „Renkuosi Lietuvą“. Joje, kaip sako patys atstovai, informacija yra suteikiama kitai daliai darbuotojų, kurie nėra talentai.

Ūkio ministerija taip pat informuoja, kad vyriausybė svarsto įkurti ir šalies įvaizdžio formavimo ir koordinavimo skyrių.

Nesukuriama galimybė dokumentus pildyti internetu

„Investuok Lietuvoje“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus „Work in Lithuania“ programos koordinatorė Aistė Macijauskaitė tikino, kad būsimame tinklalapyje bus skelbiami darbo pasiūlymai, svarbiausia informacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Investuok Lietuvoje“ projektų valdymo departamento Vyr. investicinės aplinkos ekspertas Matas Anužis sako, kad vienas iš didžiausių trukdžių į Lietuvą atvykti kitų šalių piliečiams yra dokumentų tvarkymas. „Kas trukdo įsidarbinti ar atvykti į Lietuvą? Administracinė našta. Jei asmuo nori atvykti, jis turi didelę krūvą popierių. VRM jau kelerius metus bando padaryti elektroninę dokumentų pateikimo sistemą. Bet metai iš metų tai yra nukeliama“, - problemą įvardija M.Anužis.

Kas atsakingas?

Socialdemokratas Rimantas Sinkevičius esminė įvardijo visai kitą problemą. „Eilinį kartą įsitikinu, kad išklausymas yra gerai, nes tik tada pamatome, kaip viskas vykta. Mano akimis, tai yra reikalinga institucija, kuri valdytų visus emigracijos procesus, nes neturime vieno jungiančio aspekto“, - pasakoja R.Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam pritarė ir liberalas S.Gentvilas, kuris pasiūlė, kad geriau būtų ne naujos institucijos kūrimas, bet konsoliduotas organas.

Vyriausybė ruošia rekomendacijas

Barbora Guobytė, šių metų projekto „Kurk Lietuvai“ dalyvė susirinkusius tikino, kad jų atliktas projektas parodys, koks vieno langelio, informacinio tinklalapio ar atsakingos institucijos modelis yra tinkamiausias. „Dabartinis mūsų projektas yra žmogiškųjų išteklių pritraukomo ir susigrąžinimo sistemos nustatytas. Darbdaviams trūksta darbuotojų. Mums reikia susitelkti į sistematinį sprendimą, efektyviai veiklios sistemos. Atlikdami šį tyrimą ir stebėdami situaciją, pamatėm, kad nėra viskas visiems aišku. Trūksta institucijos, departamento ar žmogaus, kuris efektyviai koordinuotų veiklas“, - pasakoja B.Guobytė.

Ji taip pat tikino, kad jų žiniomis, siekiant galutinio sprendimo bus atsižvelgiama ir jų padarytas pastabas. Tačiau kada, sprendimas bus priimtas, kol kas nėra aišku.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų