REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras, kuris Kratovo kaime netoli Maskvos pradėjo šaudyti į praeivius ir nušovė keturis žmones, per bendrą Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir Rusijos gvardijos operaciją buvo likviduotas.

Vyras, kuris Kratovo kaime netoli Maskvos pradėjo šaudyti į praeivius ir nušovė keturis žmones, per bendrą Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir Rusijos gvardijos operaciją buvo likviduotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vakare vyras užsibarikadavo privačiame name ir pradėjo šaudyti į praeivius, sakė šaltinis regiono jėgos struktūrose. Keturi žmonės žuvo, buvo sužeisti dar du Kratovo gyventojai ir keturi Maskvos srities Specialiojo greitojo reagavimo būrio nariai.

REKLAMA

„Tyrimas įvertins nusikaltėlio veiksmus ir nustatys visus motyvus“ – sakė Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas. Pasak šaltinio, įtariamasis yra 1967 metais gimęs Igoris Zenkovas, anksčiau tarnavęs viename Nepaprastųjų situacijos ministerijos padalinyje ir išėjęs į pensiją.

„Jis turėjo pomėgį – miškuose rinkdavo Didžiojo Tėvynės (Antrojo pasaulinio) karo laikų ginklus“, – sakė šaltinis, kuris pridūrė, kad jis Kratove tikriausiai ir šaudė iš tokio restauruoto ginklo.

REKLAMA
REKLAMA

Jam pradėjus šaudyti į žmones, namą apsupo ir šturmavo specialiosios pajėgos, bet vyras sugebėjo pasprukti. Galiausiai pareigūnai blokavo šaulį miško juostoje. Jis atsisakė pasiduoti ir buvo likviduotas.

„Interfax“ šaltinio nuomone, šaulio motyvas galėjo būti konfliktas šeimoje ar su kaimynais. Pradiniais duomenimis, jis buvo veikiamas kažkokių stimuliuojančių medžiagų, galbūt jam pasireiškė baltoji karštligė dėl piktnaudžiavimo alkoholiu, sakė šaltinis.

Kitas „Interfax“ šaltinis sakė, kad „Kratovo šaulys“ turėjo psichikos problemų ir gydėsi pas psichiatrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į specialiosios operacijos zoną buvo atvykęs ministras V.Kolokolcevas ir srities policijos vadas Viktoras Paukovas, buvo atsiųsti du šarvuočiai, trys šarvuoti automobiliai, specialiųjų pajėgų transporto priemonės.

Operacijai trukdė tankus rajono užstatymas ir tamsa, sakė ministras. Jis nurodė, kad šaulys, kuris turėjo granatų, aktyviai priešinosi kelias valandas ir kad nugriaudėjo „mažiausiai 14 sprogimų“.

Lygiai prieš savaitę Rusijos Tverės srityje 45 metų maskvietis būdamas girtas per buitinį konfliktą medžiokliniu šautuvu sodų bendrijoje iššaudė devynis žmones. Įtariamasis areštuotas.

REKLAMA

Neranda motinos

Rusijos policija ieško keturis žmones nušovusio „Kratovo šaulio“ motinos ir įtaria, kad ji buvo nužudyta pirmoji ir kad jos palaikai yra po sudegusio namo nuolaužomis, sekmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė informuotas šaltinis.

„Iki šiol ... nenustatyta Igorio Zenkovo motinos buvimo vieta“, – sakė šaltinis.

Pasak jo, neatmetama galimybė, kad ją sūnus nušovė dar prieš tai, kai šeštadienį vakare Kratovo kaime netoli Maskvos iš namo pradėjo šaudyti į praeivius. Manoma, kad moters palaikai yra sudegusiame name.

Vyrui pradėjus šaudyti į žmones, namą apsupo ir šturmavo specialiosios pajėgos, bet jis sugebėjo pasprukti. Galiausiai pareigūnai sekmadienio naktį blokavo šaulį miško juostoje. Jis aktyviai priešinosi ir buvo likviduotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų