REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos premjerės Theresos May (Terezos Mei) du artimiausi padėjėjai šeštadienį paskelbė atsistatydinantys po triuškinamos nesėkmės rinkimuose, nusmukdžiusios lyderės autoritetą.

Didžiosios Britanijos premjerės Theresos May (Terezos Mei) du artimiausi padėjėjai šeštadienį paskelbė atsistatydinantys po triuškinamos nesėkmės rinkimuose, nusmukdžiusios lyderės autoritetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešama, valdančiosios Konservatorių partijos aukšto rango nariai Nicko Timothy (Niko Timočio) ir Fionos Hill (Fionos Hil) atsistatydinimą iškėlė kaip privalomą sąlygą mainais į leidimą Th.May likti savo poste, praradus parlamentinę daugumą per ketvirtadienį vykusius rinkimus.

REKLAMA

Šis scenarijus bus dar vienas skaudus smūgis premjerei, nes abu šie patarėjai buvo svarbūs jos padėjėjai ir šalininkai dar nuo ankstesnio vadovavimo Vidaus reikalų ministerijai laikų.

N.Timothy sakė atsistatydinęs penktadienį, kai buvo paskelbti rinkimų rezultatai. Jis prisiėmė atsakomybę už konservatorių priešrinkiminį manifestą, įskaitant didelį pasipiktinimą išprovokavusį pasiūlymą, kad senyvi žmonės labiau finansiškai prisidėtų prie savo globos.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis tinklapyje „ConservativeHome“ rašo: „Šių nuviliančių rezultatų priežastis buvo ne palaikymo Theresai May ir konservatoriams stygius, o netikėtas palaikymo leiboristams pliūpsnis.“

Vienas partijos atstovas patvirtino, kad F.Hill irgi atsistatydino.

N.Timothy ir F.Hill buvo kaltinami sukūrę „toksišką“ atmosferą Dauningo gatvėje.

Buvusi Th.May komunikacijos vadovė Katie Perrior (Keiti Perior) anksčiau pasakojo apie „siaubingą“ atmosferą per posėdžius, kuriuose dalyvaudavo šie patarėjai. Pasak K.Perrior, jiedu nerodė jokios pagarbos kitiems darbuotojams ir netgi ministrams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodė, kad sunkiu metu – pavyzdžiui, per derybas dėl „Brexit' – premjerei reikalingi diplomatai, o ne gatvės kovotojai“, – BBC radijui sakė K.Perrior, pasitraukusi likus nedaug laiko iki rinkimų.

„Jie iš tikrųjų težino vienintelį būdą veikti – tai yra, turėti priešų, ir šį rytą esu tikra, kad esu viena iš jų“, – pridūrė atsistatydinusi pareigūnė.

„Patylomis tvarkomi reikalai“

Konservatorius palaikantis dienraštis „The Daily Telegraph“ anksčiau perspėjo: „Ponia May privalo pripažinti, kad šis rezutatas yra jos įpročio reikalus tvarkyti patylomis pasmerkimas.“

REKLAMA

„Ji turi būti kolegiškesnė, kreiptis patarimų į kabinetą ir parlamento narius galiniuose suoluose, mažindama savo beveik visišką priklausomybę nuo mažyčio patarėjų rato“, – pridūrė laikraštis.

N.Timothy buvo daugelio kaltinamas dėl socialinės rūpybos plano, kurį Th.May buvo priversta atšaukti rinkimų kampanijos viduryje, kai tapo aišku, kad jis nepriimtinas konservatorių šalininkų branduoliui.

F.Hill irgi įgijo daug priešų dėl savo kovingo būdo. Ji buvo linkusi visus – administracijos darbuotojus, ministrus ir žurnalistus – jeigu įtardavo juos esant nelojalius jos viršininkei.

REKLAMA

Televizijos „Sky News“ žinių vedėjas Adamas Boltonas per tiesioginio eterio laidą perskaitė F.Hill žinutę, atsiųstą, kai jis užsiminė apie ministrės pirmininkės, sergančios diabetu, sveikatos būklę.

„Pasakykit Bunteriui (Boltonui), kad jam reikėtų žiūrėti, ką kalba apie mano viršininkės sveikatą. Visiškai nepagrįsta ir neteisinga. Pateiksime oficialų skundą“, – rašė ji.

Pernai gruodį F.Hill taip pat liepė aukšto rango konservatorių įstatymų leidėjai Nicky Morgan (Niki Morgan) nebesirodyti Dauningo gatvėje, kai ji sukritikavo premjerę, kad ši pasirodė mūvinti brangias odines kelnes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų