REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Lietuvos futbolo rinktinės spaudos konferencija (nuotr. Sauliaus Čirbos)

Penktadienį, pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynių su slovakais išvakarėse, Lietuvos rinktinė surengė spaudos konferenciją. Joje pasirodė gynėjas Tadas Kijanskas, kuriam keliomis siūlėmis „sukabintas“ antakis.

10

Penktadienį, pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynių su slovakais išvakarėse, Lietuvos rinktinė surengė spaudos konferenciją. Joje pasirodė gynėjas Tadas Kijanskas, kuriam keliomis siūlėmis „sukabintas“ antakis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris neturi nė menkiausio priekaišto

„Prieš konferenciją papuošė“, – tik atėjęs šypsojosi T. Kijanskas. Vėliau surimtėjęs pridėjo: „Buvo dvikova, susidūrėme galvomis. Kartais futbole taip būna.“

REKLAMA

Juokdamasis auklėtinį papildė vyriausiasis rinktinės treneris Edgaras Jankauskas: „Jeigu kraujuojame per treniruotes, įsivaizduokite, kas bus rungtynėse.“

Lietuviai Vilniuje treniravosi nuo pirmadienio. Pasak E. Jankausko, žaidėjai didelių nusiskundimų neturi, yra sveiki ir pasirengę.

„Turėjome keletą dienų pasiruošti. Manau, mums pavyko. Matau, kad visų žaidėjų akys dega, visi nori žaisti, nori revanšo, pergalės, nori to džiaugsmo sau ir mus palaikantiems sirgaliams. Esu dėkingas už šią stovyklą. Sunku surasti priekaištą. Kuris futbolininkas bežaistų, bus motyvuotas ir naudingas komandai“, – įsitikinęs E. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, trenerių štabas turi prognozuojamą starto sudėtį. „Esu ramus, nes jei bus nenumatytų aplinkybių, žaidėjai pasiruošę pakeisti savo draugus. Be to, turime tris keitimus. Jie atneš naudos ir pastiprins mūsų žaidimą“, – neabejoja rinktinės treneris.

Lygiosios nebūtų revanšu

Lapkričio 11-ąją Slovakijoje lietuviai pralaimėjo 0:4. Šią savaitę Lietuvos rinktinės futbolininkas Arvydas Novikovas tvirtino, kad lygiosios jo ekipos netenkins ir tai nebus revanšu.

„Labai gerai, kad jis taip pasakė, – vertino E. Jankauskas. – Jei ruošiesi rungtynėms ir galvoji apie lygiąsias, tai būtų mažų mažiausiai per kuklu. Visada norime laimėti, su kuo berungtyniautume. Net jei pergalė abejotina, tai nekeičia nusistatymo žaisti dėl pergalės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šįkart Slovakijos rinktinei nepadės traumuotas Jurajus Kucka bei diskvalifikuotas Adamas Nemecas.

„Išsidėstymas gali ir nesikeisti. Tačiau slovakai netenka ne tik dvejų svarbių žaidėjų, o ir ūgio, svorio. Vis dėlto, žiūrėdamas į sudėtį, nemanau, kad tai labai stipriai atsilieps varžovų žaidimui“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Slovakai rungtynėms ruošėsi Žilinoje, kur treniravosi dirbtinės dangos stadione.

„Jie supranta, kad organizmui reikia laiko adaptuotis. Varžovai šią problemą puikai išsprendė. Sintetika niekada nebus žole, bet tokio lygio futbolininkai gali rungtyniauti bet kur: ant žolės, ant sintetikos, ant lentų ir netgi, jei reikės, ant cemento ar asfalto“, – įsitikinęs E. Jankauskas.

REKLAMA

Rinktinė žengė į priekį

Lietuvos rinktinėje šįkart nebus Luko Spalvio. Sunkią traumą išsigydęs puolėjas po jos dar nėra sužaidęs nė vienų rungtynių. E. Jankauskas tikisi, kad 22-ejų futbolininkas prie rinktinės prisidės nuo artimiausio sezono.

Tada kai kurie lietuviai gali būtų pakeitę savo karjerų stoteles. Rinktinės kapitonas Fedoras Černychas neseniai patvirtino – jis sulaukė iš Anglijos „Premier“ lygos iškritusio „Middlesbrough“ dėmesio.

„Labai džiugu. Puikus pavyzdys, kuris turėtų būti užkrečiamu. Tai – stimulas mūsų žaidėjams, kad jie matytų, jog futbole yra ateitis, šviesa tunelio gale, galimybė žaisti pajėgesnėse lygose. Manau, Fedoras „Middlesbrough“ tikrai adaptuotųsi, nes tam turi visas savybes“, – auklėtinį gyrė E. Jankauskas.

REKLAMA

Pasak rinktinės gynėjo T. Kijansko, komanda stebėjo lapkritį žaistas rungtynes ir išanalizavo padarytas klaidas. Tame mače vidurio gynėjas nežaidė, nes tuomet į E. Jankausko komandą nebuvo kviečiamas. T. Kijansko sugrįžimas į rinktinę įvyko kovo pabaigoje – mače su anglais.

„Edgaras į komandą įnešė savo futbolo filosofiją. Manau, jo atėjimas – pozityvus postūmis. Kaip dirbama dabar, yra žingsnis į priekį“, – mano T. Kijanskas.

31-erių futbolininkas šiuo metu rungtyniauja Čekijos Brno „Zbrojovka“ ir yra vienas daugiausia žaidimo laiko gaunančių rinktinės gynėjų. T. Kijansko teigimu, tai papildomo spaudimo nesukelia.

Lietuvio sutartis su „Zbrojovka“ galioja dar metus. Futbolininkas Čekijos čempionato pajėgumą prilygino Lenkijos aukščiausiajam divizionui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų