REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
62
Finalo serijos penktajame mače „Žalgiris“ savo žiūrovų akivaizdoje priima Panevėžio „Lietkabelį“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas! Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktosiose finalo serijos rungtynėse namuose 73:68 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir triumfavo šalies pirmenybėse.

62

Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas! Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktosiose finalo serijos rungtynėse namuose 73:68 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir triumfavo šalies pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys buvo visiškai lygus, pirmavo tai vieni, tai kiti ir nei vienai ekipai į priekį rimčiau truktelti nepavyko.

REKLAMA

Antrajame ketvirtyje prasidėjo ir aistros. Paprastą, o ne nesportinę pražangą prieš žalgirietį užfiksavę teisėjai susilaukė krepšininkų, fanų ir sirgalių priekaištų.

Sutapimas ar ne, bet po šio epizodo kauniečiai spurtavo ir po Pauliaus Jankūno tritaškio pirmą kartą susitikime įgijo dviženklį pranašumą.

Po pertraukos „Žalgiris“ toliau laikė dviženklę persvarą, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje sėkmingesnę atkarpą surengė „Lietkabelis“ ir sumažino atsilikimą iki šešių taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys buvo tikras nervų karas, jame „Lietkabelis“ buvo nubaustas dviem techninėmis ir viena nesportine pražanga. Rungtynių likimas sprendėsi tik pačioje pabaigoje, tačiau labiau sekėsi „Žalgiriui“.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmuosius susitikimo taškus metimu iš toli pelnė Žygimantas Skučas, prieš tai iš trijų taškų zonos nesėkmingai visiškai laisvas atakavo Edgaras Ulanovas, kuris vėliau pataikė vieną baudos metimą iš dviejų ir atidarė „Žalgirio“ taškų sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po tritaškį įskraidino Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas, tiksliomis atakomis atsakė ir svečiai, o rezultatas buvo lygus (7:7).

Kauniečiai bandė truktelti į priekį, tačiau iš toli pataikė Mindaugas Lukauskis, kuris jau kitoje atakoje metimo iš trijų taškų zonos metu išprovokavo pražangą, tačiau pataikė du metimus iš trijų. Rezultatas vėl tapo lygus (15:15). Toks rezultatas išsilaikė iki pat ketvirčio pabaigos.

Antras kėlinys

Po pertraukėlės sėkmingiau žaidė panevėžiečiai, kurie per minutę įgijo 3 taškų persvarą, neleido „Žalgiriui“ pelnyti nei taško ir privertė Š. Jasikevičių prašyti minutės pertraukėlės.

REKLAMA

Porą kartų sėkminga gynyba prieš Paulių Jankūną gelbėjo „Lietkabelį“ nuo taškų, tačiau B. Motumas įmetė iš toli, o kitoje aikštės pusėje tuo pačiu atsakė ir Benas Madgenas (20:23).

Antrojo kėlinio viduryje kilo ir pirmosios aistros. Teisėjas greitoje atakoje prasižengusiam Gintarui Leonavičiui skyrė ne nesportinę, o paprastą pražangą, o tai sukėlė Š. Jasikevičiaus, jo auklėtinių ir sirgalių nepasitenkinimą, tačiau situaciją pavyko išspręsti be techninių pražangų. Varžovus tritaškiu nubaudė L. Westermannas (25:23).

REKLAMA

Komandos metė daug baudų metimų, o Lukas Lekavičius pataikė du tritaškius ir išvedė savo komandą į priekį šešiais taškais (35:29).

Paulius Jankūnas tritaškiu metimu pirmą kartą šiose rungtynėse persvarą padarė dviženklę (40:29). Po dviejų kėlinių 42:33 priekyje buvo aikštės šeimininkai.

Trečias kėlinys

Antrąją rungtynių pusę tritaškiu pradėjo Ž. Skučas, tačiau E. Ulanovo ir L. Lekavičiaus dvitaškiai vėl sukrovė dviženklę persvarą (46:36).

Kauno ekipa toliau gerai atakavo iš toli ir neleido varžovams priartėti. Visus keturis dvitaškius prametęs L. Westermannas pataikė jau antrąjį savo tolimą metimą (52:41).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po netaiklaus L. Westermanno dvitaškio kamuolį dėjimo į krepšį grąžino B. Motumas ir skirumą padidino iki 14 taškų. Prieš pat lemiamą ketvirtį Gintaras Leonavičius tritaškius skirtumą nubraukė iki šešių taškelių (58:52).

Ketvirtas kėlinys

Per pirmas dvi ketvirtojo kėlinio minutes panevėžiečiai sugebėjo deficitą sumažinti iki keturių taškų (60:56). Į rungtynes sugrįžusi intriga sugrąžino ir aistras. Kazys Maksvytis buvo nubaustas technine pražanga.

Vėliau gavęs pražangą puolime teisėjais nepatenkintas buvo Žygimantas Skučas, kuris dėl ginčų užsidirbo ir techninę (63:58). Tuo pasinaudojo „Žalgiris“: tritaškį įsmeigė Kevinas Pangosas, o įtūžęs Kazys Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės (66:58).

REKLAMA

Emocijos nesibaigė. Po krepšiu su Augusto Lima kovojęs Simas Galdikas varžovui voželėjo taip, kad gavo nesportinę pražangą, o brazilas ne iš karto galėjo atsikelti nuo parketo.

Kšištofas Lavrinovičius vėl sumažino skirtumą iki 4 taškų, o likę žaisti buvo 3 minutės, tačiau tada Lukas Lekavičius pataikė tritaškį ir vėl padidino pranašumą (70:63).

Nors panevėžiečiai ir priartėjo iki kovinio atstumo, susitikimo pabaigą sėkmingiau sužaidė „Žalgiris“ ir triumfavo LKL pirmenybėse.

Prieš rungtynes

Pirmosios finalo serijos rungtynėse Kaune baigėsi „Žalgirio“ pergale 73:67. Įtemptose rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius į priekį vedė Augusto Lima, kuris pelnė 20 taškų, 14 pridėjo E. Ulanovas.

REKLAMA

Tada serija persikėlė į Panevėžį, kur dar nei karto šiame sezone nelaimėjęs „Žalgiris“ tendencijų pakeisti nesugebėjo. „Lietkabelis“ ilgai vijosi varžovus, tačiau galiausiai laimėjo 86:83.

Po šių rungtynių Šarūnas Jasikevičius akcentavo, kad jam tiesiog nepavyko motyvuoti savo auklėtinių, o Kazys Maksvytis tikino, kad jo žaidėjai turėtų būti šiek tiek „crazy“ ir manyti, kad gali nugalėti galingesnius varžovus.

Trečiasis susitikimas, kuris vyko Kaune, buvo be konkurencijos karščiausias serijoje. Šaras antrą techninę pražangą užsidirbo jau antrajame kėlinyje ir rungtynes baigė rūbinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris skundėsi teisėjų darbu. Esą šie labiau nuolaidžiauja „Liektabeliui“, kurį Š. Jasikevičius pavadino šių metų LKL princese. Dėl kritikos strategas gavo baudą iš LKL.

Tiesa, šią kovą be vyriausiojo trenerio likę „žalgiriečiai“ laimėjo net 97:58, o rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 19 taškų pelnęs ir rungtynes su 26 naudingumo balais užbaigęs Paulius Jankūnas.

Serija vėl nusikėlė į Panevėžį, kur „Žalgiris“ iki tos dienos šiame sezone dar nebuvo laimėjęs. Tačiau 72:59 varžovus palaužę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai priartino savo prie žiedų per vieną žingsnį.

„Cido“ arenoje pergalę nukalė kauniečių įždaiėjas Lukas Lekavičius, kuris kertiniais momentais truktelėjo komandą, o susitikimą baigė su 16 taškų ir 8 rezultatyviais perdavimais. Tiek pat taškų surinko ir Brockas Motumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų