REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorius Mykolas Majauskas nutarė atsistatydinti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų, kad nuo sunaikinimo apsaugotų pačią komisiją.

Konservatorius Mykolas Majauskas nutarė atsistatydinti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų, kad nuo sunaikinimo apsaugotų pačią komisiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien įteikiau prašymą Seimo pirmininkui atleisti mane iš komisijos pirmininko pareigų. Viliuosi, jog toks sprendimas padės apsaugoti intensyviai dirbančią ir svarbią misiją atliekančią Seimo komisiją“, – penktadienį BNS sakė politikas.

REKLAMA

Ketvirtadienį paaiškėjo, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija siūlo performuoti minėtą parlamento komisiją, kad būtų pakeista jos kryptis – didžiausias dėmesys būtų skiriamas ne savižudybių, o smurto prevencijai. Pagal Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotą nutarimo projektą, komisiją sudarytų nebe dešimt, o dvylika narių ir ji vadintųsi Smurto prevencijos ir savižudybių komisija.

„Smurto temose problemų yra gerokai daugiau, ir smurtas pirmiausiai yra ir priežastis savižudybių. Siūloma padidinti komisiją, išplėsti jos veiklą ir smurtą daryti pagrindine šios komisijos tema. Siūloma jos veiklos kryptį nukreipti į smurto problemas“, – ketvirtadienį BNS sakė LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis įsitikinęs, kad performuodami komisiją valdantieji siekia susidoroti su M.Majausku.

„Principinga M.Majausko veikla ir griežtas valdančiųjų vertinimas, matyt, verčia „valstiečius“ keisti komisijos pirmininką. Pagal dabar galiojančią situaciją komisiją sudaro dešimt narių ir „valstiečiai“ negali vieni turėti daugumos. Padidinus skaičių, kaip siūlo Ramūnas Karbauskis, iki dvylikos, performavus komisiją, LVŽS turėtų šešis žmones joje ir galėtų pakeisti pirmininką sau tinkamesniu. Aš esu įsitikinęs, kad Mykolas jiems tiesiog nepatogus žmogus“, – penktadienį išplatintame pranešime teigė G.Landsbergis.

Savižudybių prevencijos komisija įsteigta šią kadenciją konservatoriaus M.Majausko ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narės Aušrinės Armonaitės iniciatyva. Vėliau komisijos pavadinimas ir veikla išplėsta, ji tapo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų