REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė už verslininko Aurimo Rapalio nužudymą, siekiant pagrobti prabangius jo automobilius nuteisto jaunuolio skundą – Edgarui Januškevičiui palikta galioti 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė už verslininko Aurimo Rapalio nužudymą, siekiant pagrobti prabangius jo automobilius nuteisto jaunuolio skundą – Edgarui Januškevičiui palikta galioti 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

„Pirmos instancijos teismas bausmę kaip nepilnamečiui paskyrė tinkamą. Nusikaltimas padarytas dėl savanaudiškų paskatų, siekiant užvaldyti nukentėjusiojo turtą. Mažinti bausmę nėra pagrindo“, – sakė teisėjas Kęstutis Jucys.

Išklausęs nutartį 18-metis nuteistasis E.Januškevičius pareiškė norintis pasikalbėti su savo advokate. Skelbiant nutartį, nuteistojo atstovės teismo salėje nebuvo. Teisėjas patarė vaikinui su advokate susisiekti per įkalinimo įstaigos administraciją.

Po Apeliacinio teismo nutarties nuosprendis nužudymo byloje įsiteisėjo.

Kaunietį verslininką 31 metų A.Rapalį nužudžiusiam jaunuoliui šiemet sausį nuosprendį paskelbė Kauno apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta anksčiau, E.Januškevičius prisipažino nužudęs verslininką. Kaip pažymėjo teismas, jis nuo pat pradžių atskleidė tyrimui veikos padarymo aplinkybes, motyvus. Teismas prisipažinimą ir gailėjimąsi pripažino jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

REKLAMA

Skirdamas bausmę, Kauno apygardos teismas atsižvelgė į tai, kad vyras padarė labai sunkų nusikaltimą, savo veiksmais sukėlė neatstatomas pasekmes.

Skiriant bausmės dydį, be kita ko, atsižvelgta ir į tai, kad jaunuolis nusikalstamą veiką padarė būdamas nepilnametis, į jį charakterizuojančią medžiagą – kad nuo mažens jis buvo linkęs pažeidinėti nustatytą tvarką, baustas administracine tvarka.

Nors iki verslininko nužudymo jis teistas nebuvo, vėliau jo atžvilgiu priimti trys apkaltinamieji nuosprendžiai už nusikalstamas veikas, padarytas nuosavybei, smurto naudojimą kitų žmonių atžvilgiu, tai charakterizuoja jį neigiamai. Pagal įstatymą, už kvalifikuotą nužudymą skirtina maksimali bausmė asmeniui, kuris nusikalstamos veikos metu buvo nepilnametis, negali viršyti 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

E.Januškevičius nuteistas už tai, kad 2015 metų gegužės 29-osios naktį Kauno centre, prestižinėje vietoje esančiame bute, kuris priklausė verslininkui, turėdamas tikslą užvaldyti verslininko turtą – pinigus ir prabangius automobilius „Ferrari“, „Saab 9-7X“, „Audi R8“, iš savanaudiškų paskatų tyčia peiliu smogė mažiausiai 11 kartų nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas. Nuo patirtų sužalojimų A.Rapalis kitą dieną ligoninėje mirė.

Policijos departamentas skelbė, kad apie 4 val. į Kauno ligoninę iš Kauno, I.Kanto gatvėje esančio buto, pristatyti ir dėl sužalojimų paguldyti 31-erių metų vyras (durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle) ir 17-metis jaunuolis (pjautinės žaizdos rankoje ir kojoje). Įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendžiu patenkintas Kauno teritorinės ligonių kasos civilinis ieškinys dėl 1529 eurų, patirtų gydymo išlaidoms, priteisimo. Taip pat iš dalies tenkinti ir nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai: iš E.Januškevičiaus priteista nužudytojo motinai 30 tūkst. eurų, broliui – 20 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Iš dalies tenkintas ir nukentėjusiųjų prašymas dėl atstovavimo išlaidų priteisimo, iš E.Januškevičiaus nukentėjusiesiems priteista po 1 tūkst. eurų.

A.Rapalis buvo laikomas vienu turtingiausių kauniečių, jis buvo sukūręs klestintį informacinių technologijų verską. E.Januškevičius gyveno Jonavos rajone, Rukloje.

„Savaitraštis Kaunui“ yra skelbęs, kad I. Kanto gatvėje esančius prabangius A.Rapalio apartamentus septyniolikmetis atvyko gegužės 28 dienos vakare. Daugiau nei trejus metus su A.Rapaliu artimai bendravęs nepilnametis tyrėjams sakė laisvai patekęs į visą parą saugomą biurų ir prabangių apartamentų kompleksą „Bokštas“, nes turėjo įėjimo kortelę. Apsaugos darbuotojai vėliau patvirtino – šis nepilnametis buvo dažnas pasiturinčio verslininko svečias.

Per apklausas vaikinas minėjo kartu su A.Rapaliu jo bute visą naktį žaidę kompiuteriais, o paryčiais, apie 4 valandą, kai verslininkas prigulė ant lovos ir laikydamas rankoje mobiliojo ryšio telefoną kažkam rašė žinutę, puolė jį peiliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų